Snö

Det snöar ute, tänka sig. Och inga småflingor är det som kommer,marken är helt täckt nu och mer kommer det. Men det är ju borta så fort det slutar snöa. Kanske man skulle fixa vinterdäcken snart...en av två bilar klara med det.

Ja Du Daniela, hur sover man på nätterna nu? Man sover mellan gångerna man ammar. Det sker typ var 3:e 4:e tim. Ibland sitter man kanske 3 tim rakt upp och ner och ammar...olika från natt till natt.
Du kommer sova ännu sämre mot slutet, hur man än ligger så är det obekvämt och man är varm m.m

Får bli snabba inlägg nu,dags att bänka sig med amningskudden igen

Tiden den går

Jösses idag är lillskruttan 2 veckor, tiden går fort. På tok för fort, tänk snart är hon en grinig tonåring... åhh jag njuer av bebislivet. Vill ha massor av bebisar,vill att tiden ska vara läänge. Varför kan man inte få nr 2 före nr 1? Ja ni som har barn vet vad jag menar...allting är hundra ggr lättare andra gången än första. Nu kan man det här och kan njuta på ett helt annat sätt.

Nähä nu knorras det i vagnen,dags att bänka sig i soffan igen.

Besök

Ja ni tiden den drar iväg. Imorgon ska maken börja jobba igen, dock bara halvdagar...hur ska detta gå? Snart slut på sovmornar, dags att ställa klockan tre dagar i veckan igen...jösses. Nog för att den lille sover mycket, men inte hela nätterna. Det ska ammas och bytas blöja med jämna mellanrum, ibland så är man knappt vaken och ibland sitter man där i sängen 3 tim innan det är sömn igen. Tur man kan passa på och sova när hon sover på dagarna.

Idag var Daniela på besök, alltid lika trevligt. Hon längtar ännu mer efter sin bebis nu *S* Några veckor kvar där, håll ut D det är snart din tur!
Tack för presenten! Ska bli gott att dricka och mumsa på!


En vecka!

Tänk vad tiden går fort, nu är det en vecka sen lillskruttan kom till oss!  Och hon bara sover och sover och äter och skiter. Men ljuvlig är hon, börjar bli lite mer klar i blicken nu och det är så mysigt att kolla in i dom där mörka ögonen.

Igår knackade det på dörren, där stog grannarna med present och ville gratulera och kolla på Julia. Dom kunde inte hålla sig längre, härliga grannar man har!


Vikt

Efterfrågas ju vikt och längd.
Jag var 52cm och vägde 3710g när jag kom till världen...lite större än storasyster var jag,inte alltid minst mao!


Vagnspremiär

Då gick den första barnvagnsturen ner till Mulleskolan igår, och gissa vem som ville köra vagnen hela vägen....


Förlossningen

Då var vi fyra i familjen  numera,fast det vet ni ju redan. Omtumlande är det att få bran på nytt. Men allting har gått så bra och det flyter på. Lördag vid lunch tid åkte vi hem från BB i Norrköping med nyttillskottet.

Torsdag morgon åkte vi iväg strax före 08.00, lite illamående var jag på morgonen. Men det var nog pga nervositeten ;)
Väl på plats så fick vi sitta ner i matsalen och vänta....bra plats för en gravid kvinna som fastat. Lukta inte alls gudomligt av frukosten där inne inte..
Sen fick vi komma in i en sal med fyra bäddar, det var fullt. Fick den tjusiga sjukhusrocken att ta på mig samt dom schyssta strumporna. Blodprov togs m.m togs. Fick en kateter...usch, gjorde inte ont men lite obehagligt dom första minutrarna efteråt så det var ryggläge som gällde för att inte komma åt den. In kom en nybliven familj, där hon mådde dåligt och nästa åkte strax iväg till sitt snitt.
Fick veta att hennes skulle ta ca 1½ tim sen skulle det vara min tur...och tiden gick fort. Snart var doktorn där och presentera sig och sen vips så drog vi iväg i korridoren. Johan fick byta om till dom sexiga gröna kläderna, och ja han passar som Dr Björck! Fast jag fördedrar nog den andra gröna outfiten med kängor m.m

Allt eftersom så fick man hälsa på alla som var med, en himla massa folk. Hade en underbar narkossköterska som tog hand om mig där bakom skynket. Pirrigt var det när narkosläkaren kom och det var dags för ryggmärgsbedövning. Fick sitta upp och "hänga" över magen. Svinkallt när han tvätta av ryggen med sprit...jag känner lite och vips så stack det till. Då drog jag in i min egen värld kan jag säga med andningen, och det gick kanon. Stack till när han drog ut nålen igen.
Sen var det ner i liggandes läge igen och börja kolla hur snabbt bedövningen tog, och det gick fort. Sen börja dom med magen (ja jag såg i lampan hur dom tvätta hela magen in)
Sen kom skynket upp och jag såg inte lmapan mer, tack o lov. Men illamåendet kom och samtidigt så börja dom stressa upp henne inne i magen, och inte lite heller. Det knuffades och bökades med magen.
Försökte andas som man ska men illamåendet tog över, och det var bara fram med spypåsen. Och sen var det lugnt,så jag låg inte där och kräktes i det oändliga.
Mycket konstiga ljud hörde man på andra sidan skynket, bla när dom säg ut allt fostervatten. Ca 2liter...inte lite tydligen.
Och vips så hörde vi gallskrik och ute var hon, så fick ha henne hos oss på våran sida en stund och lukta och titta på henne. Barnmorskan hade ju glämt titta efter vad det var för en, och det var narkossköterskan som fråga precis innan man själv skulle till och fråga. Och det var ju en tjej,precis som jag sagt hela tiden!!
Efter en stund fick Johan följa med ut och klippa navelsträngen och kolla dom olika värdena. Full pott den här gången med 10,10,10!
Lite kul det där med poängen, sköterskorna hade sagt till många par att det är sällan kejsarsnitts barn får fullpott. Så såg dom vårat papper och det var fullpott *S*

Ihop syd blev man och sen for vi iväg till salen igen, men där behövde jag inte ligga länge innan vi fick ett eget rum. Superskönt. För även om man ligger i eget rum så hör man ju ute i korridoren alla andra barn som skriker...så sömnen på BB var ju sådär.

Ett par timmar senare så kom storasyster och hälsade på. Stoltare storasyster finns det nog inte, hon ska klappa och pussa på henne. Sitta och mysa på morgonen.



Johanna och Julia

Imorgon är det bebis dags!!

Då är det dags att gå och lägga sig, för imorgon kl 09.00 så ska vi vara på Vrinnevisjukhuset i Norrköping.
Tänk imorgon ska familjen bli fyra!!

Dyrt

Varför ska alltid glädjen vara kortvarig? Va nu har jag hittat den ultimata grejen till hemmet: Sladdumpen! Jag H A T A R sladdar, någon mer som gör det? Men vart ska man göra av dom? Så hitta jag denna supergrej, och dyr är den inte. Men frakten...varför ska alltid frakten vara så hiskeligt dyr för??? Går ju på lika mycket som självaste grejen... nu ljuger jag det skiljer hela 16:-
Någon som vet en butik som säljer dom live?


Ljuset i tunneln

Jag börjar se ljuset i tunneln...ja att få kunna börja shoppa vanliga kläder igen! Tänk va skönt, har länge velat köpa nya skor men det har ju bara varit att glömma. Men nu snart så, snart så är dom inte svullna mer och man kan dra iväg och införskaffa sig ett par boots! Tror höstens plagg för mig som ska gå omkring med några babykilon blir leggings och tunikor, och då blir det ju snyggt med boots! Sköna ska dom vara med, ett stort krav. Så nu sitter jag och surfar runt och kollar vad som finns.
Men tror ni jag hittar kläder och skor? Nä hittade dock denna supersnygga väskan från min all time favourite butik.....
Men snygg som attan är den!!


Boho Bag 599SEK, Friis&Co - Nelly.com


En plats i solen

Då är vi inne på nästa ljudbok, en plats i solen av Liza Marklund. Bra! Känner mig helt slö och orkar inte med mycket, bara går omkring och är. Fast det är ganska så skönt det med ibland.



En svensk familj hittas mördad i sitt hem på Costa del Sol i södra Spanien - alla utom den 16-åriga dottern, som är spårlöst försvunnen.

Först tror polisen att det är ett inbrott som gått fel, men ju mer brottet granskas, desto märkligare blir det. När också inbrottstjuvarna påträffas döda lamslås hela utredningen. Brottet sänder en chockvåg som skakar om, till och med på den brottstyngda Solkusten.

Annika Bengtzon skickas ner till Marbella för att bevaka morden. Hon åker under protest, för hon har egentligen inte tid att resa iväg. Hon har just fått en ny lägenhet och har inte ens hunnit packa upp flyttkartongerna. Relationen med hennes exmake Thomas är laddad. Annika saknar sin familj så att det värker i kroppen. När både Thomas och Annika plötsligt befinner sig samtidigt i Malaga under några tropiska majdagar visar det sig att deras kärlek kanske inte alls är död.

Men under den heta solen dras Annika in i ett ödesdigert spel om kokain, penningtvätt och vedergällningar som innefattar flera generationer. Hennes sökande efter den försvunna 16-åriga flickan för henne slutligen bort från Europa och ner till Afrika.

En plats i solen är en brett upplagd kriminalroman som spänner över 70 år, från Nazityskland och bonde-Sörmland på 1950-talet till Stockholm, Malaga och Marocko i vår tid. Det handlar om vad människor är beredda att göra för att få just en plats i solen, en position på samhällets gräddhylla.
Den är en direkt fortsättning på Livstid.

Stackars barn

Idag är det avslutning på simskolan,men det blir inte att åka dit. Det springs på toa stup i kvarten här hemma. Och i morse så stog hon och kräktes på toa. Men ingen feber. Har läst på om biverkningar i samband med sprutan hon fick. Och tydligen så är det vaccinet mot kikshosta som gör att dom kan få diarré och kräkningar och lite andra mysiga symptom. Njas...inte dirket. Men skönt att hon inte är "sjuk" iaf. Men dålig upplysning man fick på bvc...lite öm och lite feber kan dom ju få. Att man ska behäva ta reda på allting själv.
Så släppa ner den där i vattnet är nog ingen hit *S*
Men nästa omgång börjar ju redan nästa vecka så hon är inte ledsen för det!

Böcker böcker böcker!!

Är inne i böckernas värld igen, får passa på nu när man har tid. Men ljudböcker kommer nog funka sen med. Hoppas jag iaf.
Just nu lyssnar jag på Jan Guillous - Men inte om det gäller din dotter, jäklar vilken bra bok! Carl Hamilton är tillbaka, han är så cool!!!




Efter tretton år i exil återvänder viceamiral Carl Gustaf Gilbert Hamilton till Sverige för att få resning i livstidsdomen. Genom sin gamle vän Erik Ponti hamnar han nu i ett nytt umgänge, där de närmaste vännerna är förre översten i Främlingslegionen, Pierre Tanguy, och hans fru polisöverintendent Ewa Tanguy.

Både Hamilton och Tanguy är fullständigt övertygade om att de aldrig mer i livet kommer att lyfta ett finger när det gäller militära insatser utomlands. Men det nya behagliga, fridfulla livet vänds helt över ände den dag en familjekatastrof drabbar dem.

Carl Hamilton använder alla sina gamla kunskaper som spionchef och Pierre mobiliserar vänner inom Främlingslegionen. Deras mål finns i Saudiarabien.

Läkarbesök

Då har man varit på vårdcentralen och fått sin dom, vatten i örat. Fick kortisonnässpray och så ska jag tryckutjämna med jämna mellanrum. Blir det inte bättre innan fredag så får jag höra av mig igen. Så vi hoppas det hjälper, för springa där är ju inget kul.

Idag blir det movietime, hyrt filmer. Lilla sjöjungfrun...ja den är inte till mig ;) och Brudens bäste man, samt What happens in vegas.
Så är det ju massor av bra på tv idag...hmm..jaja det löser sig!

Tyst värld

Ja jag går fortfarande omkring i min bomullstysta värld...och nu är det värre än någonsin i örat. Kan inte ens tryckutjämna längre. Helt stopp, hoho...
Var på föräldramöte igår...ja det börjas redan på dagis, och inte nog med det. Vi fick frågor att disskutera kring i smågrupper...avancerat värre. Frågor kring hur våra barn hanterar sina egna leksaker och andras leksaker. Hur vi vill att dom ska hantera dessa saker m.m

Och dottern hade barnvakt, var så ivrig hela dan så hon åt dåligt innan. Och var så irig och glad att hon kräktes blåbärsspya rätt över soffan...mysigt det luktade när man kom hem *S*

Världens tuffaste tjej!

Alltså, vi har ju världens tuffaste tjej! Idag var det 5-års kontroll på BVC. Vi visste inte vad vi skulle göra där, för dom hade inte skickat med info om det. Så vi gick dit dottern och jag. På plats fick vi veta att vi skulle ta en spruta...uj uj tänkte jag. Men dottern hon sa inget. Vägdes och mättes först, sen kollades synen. Perfekt såklart! Och räkna på fingrarna ville hon inte hur sköterskan än försökte..."kan du räkna fingrarna och se hur många du har" "Jag vet redan hur många det är" "men kan du inte räkna för mig" " men det är fem här och fem här och det är 10 tillsammans...döh" Kan säga att mamma hade svårt att hålla sig för skratt då.
Sen var det dags för sprutan, "ska du sitta i mammas knä?" "nä" "ska du ha stolen brevid mamma då?" "nä" "ska du titta bort då" "nä" Och vips in med den och ungen säger inte ett knyst...wow!
Det kändes skönt säger hon sen, va vilket barn man har. Och glad var hon när vi gick. Sköterskan sa att det brukar dom ju inte vara.
Ja jag vet inte vad jag ska säga,världens tuffaste dotter har vi iaf!

Någon frivillig??

Till att kunna tänka sig ta över min fökylning?? Snorfylld skalle och den har "bara" satt lock för ena örat, så man får gå omkring och lyssna på sin egna ljuva stämma och ha ett lätt susande i örat konstant...börjar bli lite små jobbigt nu efter en dryg vecka på detta viset. Testade revaxör, men det var ingen vaxpropp...suck. Meningen är ju att man nu ska ladda upp inför snittet nästa vecka och vara utvilad och pigg. Inte vara seg och trött ,och på det sen en stor operation och en nyfödd som kräver ens fulla uppmärksamhet.

Tänk nu är det 10 dagar kvar....

Ja det är mycket barngrejer nu

Men det kommer att bli ännu mer,så det är lika bra ni vänjer er mina kära vänner ;)

Nu har jag iaf suttit och surfat runt på nätet, det är farligt jag vet. Men jag har hittat den! ÅKPÅSEN!
Nu tror ni väl att jag är knäpp och det bara är att köpa en, men nej nej kära vänner. Det ska matcha vagnen och det ska vara bra funktion på grejerna och bla bl a...ja ni som vet va jag snackar om nickar och håller mer, och ni andra...ja den dan ni står där själv då vet ni va jag pratade om då ni satt där och ruskade på huvudet ;)

Fleecen invändigt är avtagbart så den passar både höst,vinter och vår! (dock så hoppas jag att lurvet är avtagbart,har sett att den fattas på somliga bilder)
Men visst är det cool!


7A.M ENFANT är designade av Rebecca Campora som har ett ursprung i modevärlden i Paris men bor nu i New York. 7A.M är tänkta för den aktiva familjen - perfekt både för en shoppingdag på stan eller för skidsemestern. 7A.M har slagit stort hos många Hollywood föräldrar och är lika uppskattad som höst/vår åkpåse som under smällkall vinter.

Stjärnor på is

Japp det har vi kollat på ikväll, och en blivande isprinsessa finns i hemmet *S*
va tycket vi om programet då...tja, lördags underhållning. Segdraget som det alltid är med dessa program.
Men va f-n gick Markus Fagervall och fick fler poäng är Jesper Blomquist, inte bra inte bra...men det tar Jesper igen nästa gång!
Och jösses va lycklig jag blev då det faktiskt för once blev rätt person som åkt eut direkt, Lulu "torskmun" carter.... dom hade dämpat ner hennes bleka läppar en aningens,men tydligen så har dom inte lyckats få henne att ha en annan färg än sitt eviga rosa. Missförstå mig rätt, jag ääälskar rosa. Men det är f-n inte många som kan bära upp rosa löppstift, och framförallt inte den människan. Usch säger vi.

Vad tyckte ni om Stjärnor på Is?


Kolla det blev ätbara bullar!


Bullbak och smaskig middag!

Då var det kanelbullensdag, och givetvis står vi här hemma och bakar kanelbullar. Ska man äta kanelbullar så ska man göra det när dom är rykande färska! Då kan man ju smälla i sig en hel plåt *S*
Precis ätit höstens första potatisgratäng,såååå gott. Och gjord med ren och skär kärlek, inget fusk i det här hushållet inte! Och en god köttbit till det, det var inte fel. Så nu ska man inte äta sig mätt på kanelbullarna iaf!

Dags att kolla degen

Hmm...

Väntans tider är inget kul, sitter och väntar på ett paket som ska komma från USA med min nya skötväska...suck att det ska ta sån tid. Vill ju ha den nuuuu...beställdes i måndags tror jag om jag inte minns fel,el söndags. Jaja den kommer väl så småningom. Väntar på ytterliggare ett paket, fast det är till dottern. Hon ska börja på mulleskolan imorgon, och då måste man ju ha en riktig liten ryggsäck från fjällräven! Måste ju ha termos med choklad med sig,sittdyna och en lite låda med macka och kakor! Ni behöver ju inte gissa vilken färg vi beställde ;)


Slö

Snacka om att man inte orkade med någonting igår,helt slut. Idag finns lite mer ork. Stressande att vara sjuk och gå hemma och inte orka med någonting när det ser ut som ett bombnedslag runt omkring...men det enda man orkar är ligga i soffan och glo på skit som våra bästa år m.m 
Ska ta mig en sväng till apoteket och köpa förkylningsgrejer, är genomförkyld och det gör ont i öronen så allt låter lute märkligt med.

Kul inlägg jag gör nu för tiden, jaja det blir bättre snart...hoppas jag ;)

No More Work!!!!!

Japp då sa kroppen ifrån och nu är det inget mer jobb, nu är man föräldraledig ett bra tag framöver!!! Ja visst det är inte kul att börja den med en dunderförkylning och trötthet som heter duga. Dessutom så fick jag göra mitt första samtal till förlossningen igår...då slog det mig, f-n vi ska verkligen ha barn snart igen. Och jösses va nervös jag blev. Den ska i n t e komma innna den 16, det finns inte med i planeringen. Men som alla vet så är det inte jag som beslutar om det utan det är den lille där inne.
Men lite nojig är jag nu och ska helt klart packa bb- väskan i helgen. För jag märkte igår att alla papper låg på olika ställen...man ska ha en hel drös med papper med sig in. Och massa annat ska ner i väskan.
Och min beställning från H&M som inte ens kommit än.......

RSS 2.0