Våren är här!

Bild028.jpg 
Så här mysigt hade vi det igår när vi åt blåbärspajen och myste i solskenet!

Vad ska vi hitta på idag tro?

Idag så är det en lyxig arbetsdag igen, idag så jobbas det det mellan 07-16.30! Tänk då att "normal" arbetsdag i detta yrke är 12 timmar.....

Sambon har börjat bli lite gnällig...han börjar bli sjuk säger han *jösses amaliasäger jag bara*Hoppas det går fort över för när han är sjuk så är han som ett barn....tur att hans päron kommer ner i helgen så kan han gnälla där för hos mig plockas det inte många poäng. ;)

Ska försöka mig till att åka och träna efter jobbet, kan egentligen inte säga något för passet börjar 17.30....som klippt å skuret för att jag ska gå på det passet. Jaja jag får bestäma mig i em,för nu börjar jag bli så trött igen vilket gör att man bara vill hem krypa ner i soffan å glo på tv och lägga sig sjukt tidigt! Ska ju jobba 12 timmar fre och sön sen forsätter arbetsveckan fram till torsdag. Jag kommer att sova i ett dygn när vi åker upp till Sandviken.

Nähä om man skulle jobba lite.... ;)

Nej dom har ju tid på BP 18.30.....megasuck,blir ju igen träning idag då.

Underbara soliga våren är här!

Sitter man en stund med kaffekoppen i näven (börjar nog inse att man dricker på tok för mycket kaffe, ca 3:e kannan jag delar med någon idag....)
Arbetsdagen var en kort sådan jobbade från 06-13.30, rena lyxen och nästa ha hela em på sig och hitta på vad som!
Så hem och hämta dottern, där dagmamman berätta att hon har fått sätta sig på stolen i köket för hon varit olydig...vart ska detta barka hän?  Strax efter vi kom hem så kom Daniela på besök en stund med nybakad blåbärspaj och vaniljsås....sååå gott! Dottern tyckte mest om vaniljsåsen, ska hon alltid göra sleva i sig massa sås *S*
Så skönt när man kan ses bara sådär utan flera dagars förvarning å planering m.m så okomplicerat. Fast schemat man har gör ju att det krävs planering till dess förbannelse för att få tid för en del grejer...men jag har börjat ta en dag i taget!

Nähä nu ska jag roa mig med att betala räkningar...*urk*

Joakim "Jocke" Blomqvist!Ääälskar internet...man hittar allt!



Titta vilken trevlig kille jag hitta på nätet!
 Jocke var en gång i tiden en mycket lovande fotbollstalang, han var bl a nere i Göteborg och tränade med IFK Göteborg som ungdomstalang på sommaren. Men efter lite olyckliga historier så har han nu som jag ser satsat på karriär som spelande tränare i Tavelsjö AIK. Samt som ungdomsansvarig i Umeå FC. En del känner igen honom som lillebror till Jesper Blomqvist som vi alla känner från IFK Göteborg och den något sorgliga skadekärriären. Guldpojken med dom eviga skadorna. Numera är Jesper tränare för Enköpings FK.
Detta verkar vara båda brödernas kall i livet Fotboll fast som tränare, jag hoppas innerligt att dom får framgångsrika karriärer som tränare!

Full rulle igen

Då var man igång med arbetsveckan igen, den kommer att bli lång. Endast ledig lördag och då är dagen fylld med andra rogivande (not) aktiviteter.
Måste gnälla lite på min omgivning, jag tror att dom flesta har missupfattat det här med våren och att man ska vara glad och upprymd.Känns som alla har ätit beska karameller, verkligen alla. Och kanske inte J då, men det blir han som får ta hand om en sur å gnällig Jonna som kommer hem på eftermiddagen eftersom man sakta men säkert har blivit lika sur som omgivningen. Det är lätt så säga att man bara inet ska ta åt sig, men ni vet ju att man blir som man umgås....

Var ner en sväng på stan igår och skulle droppa av ett paket på Ågatan, vet ni hur lång kö det var på Bosses?!? Våren är här!! Måste ta med mig dottern  ner på stan å handla på Bosse´s någon dag, det gillar hon! Fast just nu så kan man ju inte planera sitt liv längre än tills på lördag eftersomman inte har något nytt schema efter den dagen...sur.
Detta underbara schema, jag tror jag blir tokig. Jag tror inte att dom som inte har barn fattar hur mycket tjat man får utstå från barnomsorgen angående ens schema samt semesterplaneringen....man droppar av dottern hos dagmamman sen så springer man ut innan man hinner få frågan  om man har schemat klart samt om man vet när man ska ha semester...man blir inte poppis när man svarar nej.

Återigen ska jag ner på stan å försöka leverar detta eländiga paket jag har fått i uppdrag å slutföra....snart så slänger jag det i Stångån.
Märks det att Jonna är gnällig idag? Helt rätt, men jag ska till Nautilus å köra slut på mig själv efter jobbet så jag kan vara som folk när jag kommer hem! Och förhoppningsvis vara det imorgon på jobbet med, fast klart jag är alltid som folk eftersom jag jobbar med service yrke...kanske det som är problemet att man måste vara ybbertrevlig på jobbet så när man kommer hem är man så less på å vara trevlig, stackars familjen vad dom får stå ut med. 

Nu ska vi fika här på jobbet,man kan behöva något gott ibland!


Längtar hem :                 

Shopping shopping...detta underbara shoppande!

Har surfat runt lite på olika sidor nu, hittar en hel del fint till våren. En del beställningsvaror...men kolla den här supersöta toppen :
     

Jag vill ha allt men dom här ovan finns på www.unikdesign.se


Söndag i Mantorp

Söndag och det kryper i kroppen på mig då det är så fint väder. Eftersom ingen har tid med mig idag typ å gå runt stångån och fika så får jag väl sätta igång med å fixa i ordning i garderoben och göra fint i gästrummet igen.
För just nu så används det där rummet som ett allmänt utrymme för all möjligt skräp å alla kläder ligger där inne.
Tanken med rummet som jag vill ha det är att det ska vara gästrum kombinerat dressingroom. Eftersom jag börjar så tidigt om morgnarna så är det inte så uppskattat om man står å river i garderoben kl 04.40 på morgonen....!
Så jag kan väl lika bra sätta igång å tänka till hur det ska bli....se kaoset nu.Sen när det blir klart (om hundra år) Så ska ni få se på efter...men minns detta kaos.

  

Fundera ett tag på om jag skulle bege mig ut å springa i spåret, men halsen känns inget bra då jag har rivstartat med träningen. Så det blir minst 48 timmars vil för min del. Jag var ju duktig och tränade klockan 10.30 igår en lördag morgon!

Nähä om man ska ta tag i det här nu, så soo looong!

Glömde jhu, bakgrundsmusiken för tillfället i huset är Snow Patrol med skivan Eyes Open, grymt bra och härlig musik. (dom som har låten chasing cars, låten som avslutade säsongen i Grey´s Anatomy)

Uppdatering....nu lyssnas det på Full rulle med mora träsk! Nu är det dags för våffel gräddning!

Vingar!

Vilken ska man ha silver eller guld?Finns på  http://www.accessora.se



            


Äntligen date med nya numret!!

Bild024.jpg

Måste bara fixa lite mer hemma först....städning S****

Resan till Thailand

Så många som frågar hur resan till Thailand var, vad vi gjorde å så. Så jag ska väl försöka skriva lite om den.

Resan började bra som ni kan se på bilden, lilla fröken fick sitta i Premium Econonmy (tidigare bussines class) på sin första Thailands resa med Thai Air. Det var inga som helst problem å få plast med benen om man säger så, spännande var det att få gå en trappa upp å sätta sig oxå, Det var så lugnt å skönt där. Som ni ser på den lilla fröken så är hon en ytterst van resenär då hon vet hur man ska göra dte mörkt för sig så man kan få sova! Kan ju tillägga att fröken sov i ungefär 3 timmar på hela frlygresan ner, detta var ju inte riktigt ett nattflyg svensk tid utan nattflyg tahitid. Så ja klockan var ca 06.00 på morgonen i thailand när vi landa....jippie säger alla vi småbarnsföräldrar. Hon var grymt grining, tur då att man var 4 st vuxna som kunde hjälpas åt å hålla humöret uppe. 


Vid gaten på inrikes flighten så hittade Johanna massa flygplan som vi alla skulle titta på, samt så var det ju flygplan som lyfte stup i kvarten...lite träligt för ennan annan som inte har samma flygintresse som dotter å far har å stå på Bangkokflygplats å kolla på flygplan...men men! Tur var så lyften kärran strax!
Väl på plats på Krabi Flygplats så gick allting väldigt smidigt förutom passkontollen, den tar tid...det ska kollas i papper å det ska stämplas å de ska kollas lite till å jag vet inte allt dom gör,förmodligen bara sitt jobb!
Väskorna kom fort å sen var det bara att bege sig ut å leta efter våran chaufför.
Vi hade bokat hotellet via Lanta divers www.lantadivers.com samt då beställt transport. Vi fick en egen minivan med AC i, hur skönt som helst.
Efter ca 2 timmars blifärd (mest stå å vänta på färjorna) så var vi framme på Kho Lanta!
Trötta å ja bara trötta, alla gick å la sig en stund...men icke sa nicke, det vara bara att dra på sig badkläderna omgående å knatta ner på stranden med dottern.
Det enda det hade pratats om innan vi åkte ner va ju hur skönt det skulle bli att bada i stora havet, så raka spåret ner blev det. Vilken upplevelse att se hur glad hon blev, då var man lycklig!(och lite trött)



När alla vaknat så blev det till att utforska omgivningen lite, ett lugnt ställe med en himla massa svenska barnfamiljer på upptäckte vi ganska så fort...vart man än gick så var det svenskar ( så man fick passa sin tunga). Kallas ju för svenskön.....men den passar barnfamiljen.Vi bodde på Khlong Dao Beach, det ska vara den bästa stranden(enligt alla andar, vad visste vi vi bodde ju bara där). Perfekt för småbarn då den är långgrund fin sand inget stenigt bara massa snäckskal som barnen gärna samlade på.



Den kvällen så åt vi på hotellet och gick å la oss i bra tid då alla var så trötta.
Kvällen därpå så åkte vi ner till "stan" mer som en by, Saladan heter det. Jag hade stora förväntningar på shoppingen.....ja jag blev besviken. Men precis som alltid så aklimatiserar jag mig till det utbudet som finns, shopping proffs som man är (tror visst att dom talade något om att jag hade 3:e gradens svarta bälte i shopping el något dylikt). Så nog lyckades jag fynda allt! Det det blev mest shopping var klockor, den där klockförsäljaren å jag kom inte riktigt överens i början. Men vi var ju där ett tag så vi återkom varje dag för å se om det var skillnad på priserna....det var det inte. Eftersom dom var 2st gubbar som sålde klockor varav den ena hade så fula klockor som bara var värda en titt. Så ja han var i överläge gubben...men skam den som ger sig. Sällskapet hade utsett mig till att förhandla om priserna, ja i princip överallt fick hag göra det då johan tycker det är tråkig...för mig blev det en sport till slut, det är ju skitkskoj. Ja faktiskt så skoj att jag tom började förhandla om priser när jag kom hem till svearike igen! Efter att ha kämpat med den här herren ett tag så lyckas vi till slut köpa 6 st klockor. Varav två av dessa är till jobbar kompisen.... lycklig som jag är så sms:ar jag hem att nu har han två st klockor...varpå människan svarar och frågar om jag kan köpa minst 2 till........................hallå *S* Men men som shopping proffs man är så var det bara att ge sig in i leken med gubben igen, jag menar jag förstår ju jobbarkompisen att har man en förkärlek för somliga grejer så vill man ju ha fler. Men denna gången hade jag ju inte fullt lika många dagar på mig å förhandla med gubbern....jag hade 1 dag . Hittils så hade jag inte hittat några klockor åt mig själv, men där fanns den idag! Min underbara fina klocka!! Hela kvällen så fick man gå fram å tillbaks till denna man å diskutera priset. Till slut så var det kvällen å dags å slå till.....håll i er, kan jag känna mig blåst eller ville han avsluta affärerna eftersom han visste att vi skulle åka hem dandärpå...han tog oss i hand! Jag har fortfarande inte kommit fram till om det är bra eller dåligt.....sambon hävdar att det är dåligt, "för fan han tog oss tom i hand,snacka om å betala överpriser" själv vill jag tänka att det kanske inte var så dåligt, mannne visste ju att vi skulle åka hem *S* Jaja vi visste att vi betala överpriser, jag kan vara hård å förhandla med när jag vill...men den mannne visste att han hade guldläge med sina fina klockor....jaja man kan inte vinna jämnt. Det var ju inte mina pengar jag shoppa med! ;)

Shopping i tahiland är kul, man drar sig länge för att shoppa utav dom som går framå tillbaka längs med stranden...men börjar en så börjar alla på hotellet *S* Had e en trevlig stund med en kvinna som sålde överkast, blev en present till min kära mor. Det fanns i så många underbara färger så det var så svårt å välja, men tillslut så blev det ett i lila av alla färger...men det var underbart!Å mamma blev glad å tycket det var jättefint!

Ska vi fortsätta på andra kvällen nu då? Jo vi kom till en resturang där Johanna fick sig en kompis direkt. en av servitriserna föll för henne omgående. Hon hette Lof å hade en dotter själv. Det är just detta som gör att man älskar thalländarna.Vi åt väl där ungefär varannan kväll skulle jag nog kunna säga(fanns inte så många ställen)...alltid var hon framme å prata med Johanna. Kvällen innan vi åkte hem så var det stora kram kalaset, hon hade själv jobbat på hotellet som vi bodde på så hon sa att hon skulle försöka komma förbi å säga hejdå till Johanna.
Detta vet vi inte om hon gjorde då vi inte hade tillgång till rummet och var tvugna å gå bort till andra hotellet å låna dusch av Helga å Lennart som oxå var i Thailand (Johans moster å man). Det blev tajt om tid. Men dom på hotellet sa inget om att hon varit där så vem vet. Synd iaf, hon var så trevlig så. J försökte oxå alltid få sig en puss av henne...kanske borde vara sotis *S*

Thailand är underbart å människorna med, bjuderman på sig själv så bjuder dom 10 gånger mer på sig själva!

Man fick ju alltid tips på olika resturanger som man skulle prova när man låg vid poolen om dagarna, säsmat resturangen måste ha varit stället som hette Hans....ni hör ju. För det första så verka det så himla mysigt med stolar å bord rakt ner i sanden. Men sakta men säkert så dala det neråt.... myror på bordet, å dottern i sanden. Servicen var långsam precis som den ska vara där nere, men kanske lite väl långsam. Först kom det en liten kvinna å tog beställning, men hon försvann...sen kom det en ja...man eller kvinna välj själva. Vi var nog övertygade om att denna resturang var ett ställe som tar in folk på arbetsträning...kanske sämsta stället å börja på för när maten skulle ut på bordet så tog det tid. Tänk er senariot nybörjare som servitris som inte vet om den ska gå som en man eller kvinna...ville nog vara kvinna samt underlag i sand.....ja somliga fick sin mat tidigt å somliga fick den sent...när alla andra hunnit äta upp! samma sak var det när bordet skulle tömmas....man tog en tallrik i taget till disken....effektivt! Tur att drinkarna på stället var goda, synd bara att sericen var så långsam annars hade man druckit fler. Dyrt var det oxå i tahipengar räknat. Hela kalaset gick på för 5 personer inkl drinkar å förätter 1800bath vilket motsvarar ca 350-400 svenska kronor. Övriga kvällar med liknande middagar så gick det på kring 200 svenska.
Det som vart dyrt jämnt var lunchen på hotellet, men det är det ju jämnt. Eller ja dyrt å dyrt....kosta lika mycket för 5 personer som det kostar för mig å dotter å äta lucnh här hemma.

Jaha vad kan det mer finnas å berätta om? Jo vi var på dykutfärd J å jag till Kho Ha..? Tror det var dit, velade länge å vl med om jag äntligen skulle slå till på å ta certet där nere eller ej, men det blev ej. Jag har ju provat på det där med dykningen å det är inte riktigt min grej.....så jag följde med som en av två snorklare på dykbåten. Hon var tysk å lite rädd för vattnet...jippie! Henne simma jag runt med, tur att man slipper prata så mycket då man faktiskt ska ha huvudet under vattnet å glo på fiskarna...det är väl det som är meningen med snorkling?! Fast lite snack blev det allt.

Annars så var det inte så mycket mer än ren å skär avkoppling från vardagen här hemma. Man gör inte så mycket på Kho Lanta. Efter två veckor så åkte J föräldrar vidare till Phuket, vilket vi oxå skulle gjort men 3 veckors ledighet kändes lite för mycket då man inte har någon ledighet att ta ut....så det blev två. Å det känns fortfarnde i lönespecen =(. Givetvis precis som på alla våra utlandsresor så träffar vi folk som man har någon form av kopploing till här hemma. J träffa en kille som oxå jobba inom flyget, och dom har gemensamma vänner. Klart som korvspad så jobbar killen inne på samma ställe som jag bevakar! Förra gången vi var i Thailand så träffa jag en gamal gymnasiekompis från göteborg, som jag inte hade sett på typ 4 år!

Jaha kanske kommer på något mer om resan vid senare tillfälle. 

Här hittade man Johanna om dagarna...gick inte å få upp henne......

Lördag morgon......

....vad gör jag uppe nu? Jag är helt övertygad om att detta är guds sätt å straffa mig som alltid varit morgontrött med en morgonpigg dotter! *förlåt gud*;)

Vad ska man göra idag?Tja det är ju trots allt lördag, kanske ska orka åka ner på stan å gå å träna lite. Kombinera det med lite ärenden, behöver fortfarande lämna in ett kuvert. Byta dotterns byxor som vi köpte, fatades en knapp på insidan till resåren....känns inte som att jag sätter mig å syr det (kommer aldrig bli gjort)
Sen tänkte jag även kolla om jag kan hitta ett par fina ljusstakar till matbordet, har hittat ett par på rum o interiör...men vi får se.

Sen kan man ju alltid roa sig resten av dagen med att städa, vill man ha rent i huset rsten av veckan så får man städa på helgen *S*

Men jag har iaf en grej som piffar upp,tjejer kommer ni ihåg som ni skratta åt mig på jobbet när jag var å köpte den på lunchen....men den är klockren till å sopa undan alla leksaker!!!


Ny blogg

Min gode vän Daniela har blivit smittad av blogging, så gå in å kolla!

adressen kan ju vara bra för dom som inte hittar den bland mina länkar....www.ladyinblue.blogg.se

Till sommaren?


Är det min stil tro? Färgen är det iaf! Finns på www.hm.com kostar ynka 98:-, som hittat!
Såg dom i butik....inget att ha


Detta eviga jobbandet.....

Att man inte kan säga nej när man får frågan om man vill jobba lite extra å hoppa runt som en stolle mellan jobben...jaja jag trivs just nu med att ha det så, den ena dagen är inte den andra sig lik.
Så du som planerar mitt liv ta till vara a på det nu medans du kan ;)

Sorry babe, vi får mysa en stund i soffan med buggen innan det är dags för henne å krypa till kojs.

Sitter å bläddrar bland sidorna på internet å jag längtar tills det är dags å åka till Egypten....ser hemskt ut va.




Nästa grej jag kan tänka mig är att åka på en shoppingtur upp till Storstaden Fjollträsk...när ska man få tid med det?Vet ju inte ens hur man jobbar nästa dag...knappt ens samma dag.....jaja drömma kan man ju alltid! 

vill ha,skulle vara snyggt i köket!

Bild011.jpg 

Äntligen Fredag!

Då var det fredag, tjohooo! Jobbar kort dag idag,rena lyxtiden slutar 16.00. Vad ska Jonna hitta på med all ledig tid?
Jo första ska hon ner å träna (!) plus poäng till mig som instruktören säger, å sen ska jag springa lite ärenden bl a åt sambon.
Sen är det hem å ha fredagsmys med familjen!

Går här även i väntans tider, väntar på nya schemat som ska gälla för nästa kvartal.. det tar ju alltid sån tid innan det kommer. Men förhoppningsvis så är dom snälla å skickar det innan sista dagen för utskick ;)

So Long!

Äntligen är dom uppe gardinerna!

Äntligen är dom uppe gardinerna!

Träningskläder....

Någon som har tips på vart man handlar snygga sådana? Jag orkar inte ens börja leta......

Nu har jag hittat ett par träningsbrallor,men det är ett par.......måste ha fler

Jag vill ha!!!!

Så himla snyggt å enkelt, men känns som lite mycket pengar för ett halsband...men jag fyller ju snart år *honey.....blinkar lite* fast klart, jag kan hitta på tusen tillfällen å ha det så det bör vara värt pengarna om man ränkar ut vad det kostar per användningstillfälle!
Finns på www.kyssjohanna.se har beställt sen förr å det är supersnabb service!

Kenneth Jay Lanes ekollon i färgen jade

Nya kaffekopparna,så nöjd!!!

Nya kaffekopparna,s?? n?jd!

Dagens mysoutfit!

Dagens mysoutfit!

Vad händer idag?

Idag så är man ledig för en gångs skull, faktiskt en kort arbetsvecka om man ska vara ärlig.

Har köpt nya fina ROSA (självklart) gardiner som ska upp i köksfönstret, resultat ska ni få se på sen. Just nu så känns det inte så motiverande att ställa sig å fixa med det då man är lika graciös som en ko.
Har äääntligen kommit igång med träningen efter mycket tjat....inga namn nämnda. Men iaf så idag har man andra dagens träningsvärk efter Body pump passet.....så nä ingen lust å kliva upp å ner på stegen å fixa med gradinerna.
Men upp ska dom!


Ny blogg

Då ska vi se om man kan få det här å funka som det är tänkt, känns som att utforska rymden å börja med blogg....men men jag ska nog lära mig.

Vet inte riktigt vad den ska handla om än, men det kommer väl allt eftersom.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0