Försök plåta en liten en som ivrigt provar...

img_0584 (MMS)

Försök plåta en liten en som ivrigt provar sin nya jacka.....


Ledig!

Wow jag tror jag smäller av, har en hel ledig dag! Men attans vad kul det är på jobbet nu, trivs som fisken i vattnet med nya uppgifterna. Och kul har vi när jag ska lära mig. Vad gjorde man utan sina kollegor?

Nu ska jag roa mig med att betala räkningar, jippie...eftersom jag är ledig i en dag så vette sjutton vad man ska hitta på, bara ta´t lugnt eller åka iväg på lite shopping?


2-åring

Jösses vart tar tiden vägen? 2 år sen hon kom, hon som vände upp och ner på våra liv minst sagt.
Denna lilla huligan som visat oss hur "andra" barn är, dvs klättrar på allt och är överallt. Flinar när man säger nej och gör det hon inte får. Springer som en tok i alla affärer, drar syrran i håret och flinar. Biter och sparkar likaså...ja hon är som barn ska, full av liv och upptäckarglädje.
Storasyster däremot var helt tvärtom, vi fick alltid höra "ni vet inte hur det är att ha barn" man kunde gå med henne i timmar på stan (gissa om hon är en shopaholic mammas dröm ;) ). Man kunde flänga runt med henne överallt, hon kunde gå från famn till famn och vara lika glad för det.
Denna lilla 2-åringen har varit helt tvärtemot. *S* Men vilka underbara barn vi har! Lika älskade båda två, dom är ju två olika personligheter.

Igår blev man mäkta stolt över storasyster. Vi hade kvartsamtal. Ja hon är ju duktig på att skriva,läsa och räkna...när hon hade fått fylla i själv om vad hon tycker om olika saker i skolan så hade hon satt en sur gubbe på bokstäver. Och fröken kunde inte förstå vad Johanna menade. Men vi bringade klarhet i denna fråga. Hon har ju kommit så långt så hon är inne på hur man ska få in dubbla bokstäver, sch ljud och ck... Oj ja det ligger ju på en helt annan nivå sa fröken. Ja vi säger ju det, vårt lilla barn är hästlängder före...gäller att stimulera henne på rätt sätt, ska inte vara för enkelt och inte för svårt. Och inte nog med det, hon får sitta brevid dom mindre begåvade barnen som hela tiden frågar henne vad lösningarna på svaren blir. Det hon ska göra då är att inte ge dom svaren, utan tala om hur man löser problemet.
Ja nog med skryt.

Lillskruttan fick en älskad present på sin 2-års dag. En Monchichi docka,en sån som jag själv hade som liten. Den hade jag länge kvar, men i alla flyttar så försvann den någonstans. Typiskt, men nu har dom börjat sälja dessa igen. Och givetvis slog jag till direkt! Johanna vill också ha en *S*


Uppe med tuppen idag!


Storatjejen!


Full fart, helgen som gick var vi i husvag...

img_0526 (MMS)

Full fart, helgen som gick var vi i husvagnen. Julia fyllde år och deg firades hos släktingarna! Inte bara Julia som fick paket, storasyster fick en hel sminkväska med Riktigt smink! Lyckan var gjord, men som vanligt så vill liten göra som storasyster. Och storasyster hon älskar att sminka lillskruttan. Snygga? Ohh ja... Snart dags att ha lektion i hur man ska sminka sig ;)


Snart helg!!


Tänka sig, en liten skrutt fyller 2 år på lördag, heeelt sjukt vad fort
tiden går.

Någon är helt tokig i Pippi Långstrump, och allt som har
med Pippi att göra!!
Finns inget bättre än att komma hem till familjen efter en tung dag på jobbet,
man får andas och vara med dom som får en att må bra!


Som folk snart igen

Lagom tills man blivit som folk igen, så ska man ställa klockan på 04.30 imorgon....japp ska jobba två dagpass, men börja något tidigare än vanligt . "ZzzzZzz" Tror ni det är ok att låta så på jobbet imorgon när man ska sitta och lära sig nya saker? Skämt o sido.

Strax dags för tv-serie dags, ska hinna slänga iväg ett mail först bara. Ska passa på måla naglarna när jag glor på burken.


Laddar för mer nattjobb

Hur orkar folk jobba natt? Man blir ju helt konstig i kroppen och sova på dagen och jobba på natten?
Gick över 17500 steg inatt, ca 1,2 mil...och blev av med över 600 kalorier. Ändå hade jag tid att sitta ner och nicka till flera ggr. Kollegorna skrattade gott åt mig, den ena som jag jobbar med hela nätterna tyckte det var ett spöke som gick bakom honom *S* Och smal såg jag ut med. Och jag fick höra att vet ni hur vitt ser ut? Då kan ni kolla på henne hahaha.... behöver jag säga att det är karlar (gubbar) jag jobbar med.

Nu väntar jag på att kocken ska kliva upp från sin power napp, sen blir det mat och ja...gissa tre ggr, jobba! Sista natten för den här veckan.

Man får passa på att mysa mycket med barnen när man väl är vaken, men första timmen är man trött och grinig. Så lite mys i soffan blir det alltid först! Man får ta till alla tillfällen i akt. Ska bli skönt att vara ledig i två dagar. Ska ställa klockan på 12 imorgon, kan ju inte sova hela dagen. Sen så blir det att hämta brudarna tidigare från dagis och skola. För det såg jag genast på schemat, jobba natt...då blir det mer barnomsorg. Känns helt fel, men men jag har fulltid för båda men dom går ungefär alltid hälften av den tiden i veckan. Så nu var dom inte långt ifrån maxtid...sjukt.

Ska testa på hur det är att jobba natt den här månaden, sen får vi se hur det känns och om det kan vara något. För trots allt så jobbar dom mindre pass i månaden. Och det är ju guld för oss småbarnsföräldrar!


Lever! Men jobbar natt, så det finns inte ...

img_0488 (MMS)

Lever! Men jobbar natt, så det finns inte mycket tid över för att sitta vid datorn. Var hemma vid 06.30 och vaknade redan 12. På jobbet säger dom att det är normalt. Men jag är tveksam. Men dom nätterna jag jobbat har gått hyfsat bra ändå!!  Nu sitter jag med en kopp här ute och skrutten leker. Storasyster är påväg till en kompis, farmor kör. Mannen och svärfar är vid husvagnen och fiskar. Dom har satt upp vinterförtältet och byggt golv.  Underbart väder idag!!!!


Nattpasset avklarat! Och såhär många steg ...

img_0478 (MMS)

Nattpasset avklarat! Och såhär många steg blev det, ca 7,4 km. Trodde aldrig jag skulle orka hålla mig vaken, men det gjorde jag!! Kör natt resten av månaden... Nu ska jag vinka av familjen och sen stupa i säng, natti natti!


RSS 2.0