Melodifestivalen!

Äntligen dags igen, fast jag måste säga att jag tyckte det var bättre när det bara var en enda tävling och mer schlager. Inte så mycket schlager längre tycker jag. Dock mer varierande musik, vilket jag gillar. Som härom veckan när Crucified Barbara var med, grymma!!


Kris?

Börjar nog få 30 års kris tror jag. Börjar fundera över livet och vad tanken är att man ska hitta på nu?
Fått barn tidigt, två st innan 30. Haft stadigt förhållande i 10 ÅR , bor i hus med allt vad det innebär, Gift, pensionssparar, HUSVAGN, fast anställning, gjort utlandstjänstgöring med svenska försvaret, kör en volvo. bara hunden som fattas. Men sen då? Vad är tanken man ska göra nu då? Det är ju nu dom flesta börjar skaffa sig allt detta jag har? Ska man se det som en fördel eller nackdel att man ligger före? Alla måsten är ju liksom avklarade, nu då? Dags att förverkliga sig själv som det så fint heter? Fast detta är ju jag, min familj är jag.
Det kanske bara är att "komma hem" som fattas.

Slut flummat för nu

Update:
Krisen kommer sig av att jag kommit tillbaka till "verkligheten" igen efter föräldrarledigheten...tar emot att hoppa in i hjulet och allt bara rullar på i maklig takt, där man ska anpassa sig igen. Suck jaja


Go´morgon!

Fick sovmorgon idag, 06:50 gick väckarklockan Julia igång!
Det är bara vi brudar hemma hela helgen, maken är iväg på fisketur igen. Han lyckas alltid med konststycket att tajma in vädret. Dom två tidigare ggr har det varit minus 16... och nu är det bara blaskigt värre.
Apropå vädret? Är ni nöjda nu? Nu vräker det inte ner mer snö och det är slaskigt precis som det brukar vara. Men är folk nöjda med detta då? Nä såklart inte, hela dan på jobbet igår fick man bara höra om hur tung snön var nu och hur slaskigt det är....suck. Nä tack o lov så blir det kallt och mer snö i veckan igen. Saknar knarret under skorna. Ska nog fan ta och bosätta mig i Norrland.


Samlingen växer...men...

0-267a493b7807b29866881f4671c44008.png

Samlingen växer...men som hon pratat om just denna Barbien så kunde jag ju inte annat än köpa den,och lyckan blev total!! (tills hon tjatar om nästa)


Frukost,sen iväg...

0-6dc3d29ac42950555dbf1efc8dfa3f25.png

Frukost,sen iväg till jobbet. Fy fan va skönt. Jobbat fem dagar den här veckan, nu blir jag ledig i fem dagar!


Inte bara...

3c76989c78514f3f845844d6dd5eede2.png

Inte bara jag som älskar snön!


Snö snö älskade snö!

Jag bara älskar all den här snön vi har!!! Jag vet att ni flesta hatar snön eller är trötta på den iaf, och jag skiter i det för det är så här en vinter ska vara!
Jag förstår inte vad man klagar över, jag kan förstå att det skottas och plöjs dåligt. Men det är ju kommunens fel, och jag förstår inte hur dom har beräknat sina budgetar, för vi bor ändå i SVERIGE och det är så här det ska vara och en gång i tiden alltid har varit. För fan resten av världen tror ju att Isbjörnarna springer på gatorna här. Och nu ja, nu är det ju bara dom som fattas för att bilden ska vara komplett!

Ok det behöver väl kanske inte vräka ner 4 dm på ett dygn, utan kan ju fylla på med lite lätt snöfall varje dag tycker jag. Som sagt jag ÄLSKAR snön!!
Gillar inte när folk klagar på för mycket snö,för lite snö för mycket regn,för lite sol,för mycket sol,kallt för varmt....ja vi är aldrig nöjda här i Sverige. Finns inget dåligt väder,bara dåliga kläder!






Of to work

Skönt att få lite tid med brudarna på morgonen. Börjar inte jobba förs 10. Kul att lämna en trött och grinig tjej på dagis sen, hehe. Hon är helt hysterisk när man kommer till dagiset, och när man hämtar. Men dagarna går bra, och hon sköter sig. Dock så tyckte personalen att hon har "lite humör"...hmmm. Vet inte om det är bra eller dåligt. Men vi jobbar på det så det går åt det bra hållet. Gäller ju att lära barnen från första början, och inte sen.

Idag så ska fritids iväg till Sya skidstation, så jag fick åka iväg och köpa pulka igår. För snowracern ville fröken inte ha med sig, och det kan jag förstå, springa och dra på den i fyra timmar...tungt. Plus att jag fick köpt fleecebrallor, så nu är hon redo för timmar ute i snön!!
Imorgon är det dessutom maskerad på fritids, fast på kvällen. Tur att jag slutar 14 imorgon och kan hinna med att fixa dräkten. För när man slutar 18 så hinns det inte med så mycket, för jag är så trött när jag kommer hem. Kommer ta ett tag innan man är inne i det här med jobb igen.


Grattis på...

216b37969063c15c4ff48d742ca6a07b.png

Grattis på 1-års dagen Isak! Vi har varit iväg en sväng i snöyran. Först simskolan och sen borta i Sya och firat Isak som fyllde år. Hipp hipp Hurra!


Så fina...

0-3205c61a54af0e7ad5b283444c8bdfbe.png

Så fina dom är mina tulipaner!!


Vardag igen

Jaha ja då var man igång igen, jobbar man 100% igen. Fick börja med att vabba första dagen man skulle jobba igen...var lite sur för att jag tappde dom timmarna. Men man ska inte gnälla i min bransch...jag fick igen mina timmar. Skulle bara jobbat två dagar men icke, blev till att jobba igår med. 12 timmar...roligare fredag kan man ha ;)

Skrutt har insett att hon ska till dagis varje dag, så redan när overallen ska på så börjas det trilskas tydligen, jag vet inte för jag varken lämnar eller hämtar. Men det går bra på dagarna säger dom när jag ringer och frågar. Skönt att höra! Fröken skrutt har varit på stååålande humör hela morgonen här. Jag fick den stora lyxen att kliva upp kl 06.00.

Nu dags för lite snöskottning, jippie...men annars blir det svårt att ta sig till simskolan senare.


Lässtund på...

5278069169bb42e66bd6dc10c75a6082.png

Lässtund på Dagis!


Äntligen måndag!

Tänk att jag säger så,men japp det innebär ju att man har ett par lediga dagar innan det blir jobb igen!
Eftersom jag jobbar som jag gör, så tyckte dagis att skrutt ska gå på dagis 3tim om dan dom dagarna jag inte jobbar. Detta ska hon göra i ett par veckor så hon kommer in i det hela. Annars blir det så stora glapp mellan gångerna. Mao fördelar med att jobba som jag gör och ibland nackdelar. Men det är ju toppen att dom vill göra såhär, deras idé inte min. Just att dom tänker på henne!


Man hinner...

25d3e0fb20ce9a2336802c0695030265.png

Man hinner läsa sina böcker när man är hemma! Läst ur halva boken i den hedervärde mördaren. 

Japp som ni förstår så kom vi inte iväg till dagis idag heller....fortfarfande feber,och igår när vi åkte och handla mat på Mc Donalds...ja då la lillfröken världens spya i bilen, mysigt!


Äntligen friska?

*Peppar peppar men ta i trä* Kan det vara så att vi kommer iväg till dagis imorgon och kan fortsätta inskolningen??
Vi får hoppas det!


att det...

0-4c6cd90b0931b6e0355c8bded59d0a79.png

att det kan ta sån tid att läsa ut en bok som småbarnsförälder. Men det här slog nog alla rekord va det gäller mig iaf, påbörjade Fiendens Fiende i sommras i husvagnen....så lång tid tar det INTE för mig att läsa klart en bok. Åker jag på solsemester i två veckor så har jag med mig 4 pocketböcker som jag läser ut. Men nu så har man haft fullt upp med en krävande madame, och på kvällarna har man inte orkat hålla ögonlocken öppna mer i en halvsida....men nu under sjukhelgen har jag läst klart boken och kan genast kasta mig in i nästa!!


Vinterkräksjukan har...

0-21fe1b14f4a68984cf4ad6b88a73c9dc.png

Vinterkräksjukan har slagit till hos familjen B. Fy fan i sen i torsdags har vi varit däckade i olika omgångar. Kom som ett brev på posten i samband med inskolningen. Nu är det bara skrutt som är lite risig i kistan och febrig. Får se när vi återvänder till dagis.


Skruttens nya...

0-4c65f766f63b741448b3e71fc65535d6.png

Skruttens nya skor! Växt ur dom andra redan, så det fick bli såna jag ville köpt från första början. Ett par Superfit snowcat. Nypris 650:- men på rea för 299:- hos barnskobutiken.se ett klipp mao! Beställt ett par smartwollstrumpor ochså,så frysa om fötterna kommer hon inte göra!


Fina dagiset!...

0f64fbece1621a46b8744f9f3140322b.png

Fina dagiset! I den där blåa stolen sitter jag i nu,skrutt ligger utanför och sover gott i sin dagisvagn! Sen när hon vaknar är det dags för lunch. Så fint och fräscht dagis,men inte så konstigt med tanke på att det är nytt. Älskar att dom har golvvärme!


Dagiskläder

Jo som sagt fick ju köpt galonisar och det fleecefodrade stället igår på Sharpman. Verkligen kanon grej, kan varmt rekommendera!!


Galonstället!



Didriksons Boardman set med fleece invändigt,super!
All dagispersonal älskar desaa kläder!! Såg to m en tjej på stora avd som hade dessa på sig idag!


Dagisinskolningen!

Full fart med dagis nu. I måndags hälsade vi på i en timme bara.
Igår var det dags för frukost och sen hem innan dom minsta skulle sova, och fröken hon slockna som ett ljus innan vi rullade in på uppfarten hemma. Sov som en stock i över 2 timmar. Inte ens när vi åkte och hämtade syrran vakna hon. Det sätter sina spår,och det kan man säga att det gjorde för inatt så höll hon låda från kl 23.30 till 02....
Idag har vi varit med och ätit lunch,samt sovit på fm. Idag så hade personalen krismöte,så det var personal från andra avdelningar som fick vara hos våra små...och det var highlife på ljudnivån. Tydligen är våra små känsliga för nya människor. Julia var den som var coolast. Kan ju bero på att mamma var där ;)
Fick leka extra mamma åt dom andra små liven med, tydligen funkar det bättre bara det är en "mamma". Medans visa stackars barn är så blyga så dom bryter ihop bara man tittar på dom. Kan inte vara lätt att vara så känslig. Men alla är vi olika. Tur iaf mina barn inte är sådana, skulle vara skit jobbigt att lämna på dagis och veta att ens barn gråter sig igenom hela dagarna. För det är det somliga som gör tyvärr.

Dags för Julia att lära sig hur man leker med kompisar i sin egen ålder...hon är lite hårdhänt,satt och dunka en liten flicka i huvudet med en boll...sen slängde hon telefonen på henne. Japp, blir nog nyttigt för henne att lära sig som sagt hur man leker med varann. Kanske ska leka med grabbarna, lite tuffare tag ;)

Lite bilder från första dagen:


Åhh undrar vad det finns för roliga leksaker?!


Hammaren var god att käka på,och banka sina nya komipisar med...


Gott med frukost,godast var nog ändå leverpastejen!


Full rulle

Pust,jag lever. Men hela helgen var det jobb, mamma var uppe och var barnvakt och brudarna har härjat med henne hela ¨helgen. Så nu är hon hemma igen och tar igen sig ;)
Igår var det dagisinskolningen som började,så nu är det full rulle med det.
Johanna som väntat så ivrigt på att börja på fritids, så var det äntligen dags. Och vem bryter ihop då när vi ska säga hej då. Japp bara komma sent till dagis och vara med henne en stund. Men så fort vi klev innanför dörren så kom kompisarna springandes och allt var bra igen. Men nu när vi pratar om det i efterhand så vill hon att jag ska vara med...så vi får planera om lite med dagis och sånt då.

Idag har Jennie och Melker varit och hälsat på, var en sväng till Sharpman innan vi landade hos oss. Gjorde lite fynd, dagiskläder till Julia. Dom hade 20% på alla regnkläder, så jag slog till på både ett galonställ och det fleecefodrade boardman stället!! (bild kommer senare)

Nu ska jag snart stupa i sängen


IKEA montering...

0-191bd8a58edc34ccb2cde55928ee14e6.png

IKEA montering pågår...fick tag på underdelen av leksaksköket,för överdelen fanns ju såklart inte


RSS 2.0