Dagens middag...

53654f5f5f544bef241609498378e4cc.png

Dagens middag blev räk O chiligryta medx raita. Hel GI måltid!


Äntligen nyklippt!...

0-41c7eeeacc649f2e2301b612ac9adeed.png

Äntligen nyklippt! Alltid lika jobbigt dom sista dagarna innan man kommer till frissan, och alltid lika skönt när man varit där!!! Sitter jag här i skolan och väntar på Johanna. Sen bär det av hem och umgås med mamma en stund innan hennes buss går...


Var in...

0-2ccfaed90147b484c7c507fdf49adb3c.png

Var in till stan en sväng idag. Kolladen på åkpåsen från elodie details. Fanns den här i classic wool och retro. Vet inte om jag ska ha den här el den röda cherry blossom birds. Den hade dom inte, men man kan ju beställa från te x babyhshop.


Kvartsamtal

Snacka om att mamma kom hit precis när det behövdes. Idag så ska jag på Johannas första kvarsamtal i skolan. Passar perfekt när man har barnvakt och slipper dra med sig båda ungarna till skolan.
Inte det lättaste att lämna dom hemma när man inte har så mycket släkt som kan passa dom.

Och om två veckor så är det föräldrarmöte, men det får maken gå på!

Ska se om det blir en sväng in till stan sen, skulle behöva en åkpåse till vagnen. Börjar bli kallt för skrutten att sova i den ute nu. Och så behövs det lite förstärkningsplagg typ fleece och sånt kul.


Besök

Nu är veckans storhandling på City Gross avklarat.
Vi har finbesök, min mamma är uppe och hälsar på!

Klipptid bokad till ons, ska bli så skönt att få klippa sig. Vill NU


Natten

Hur gick natten då?
23.30 som alltid vakna hon, lite snutt och sen tillbaka till sin egna säng.
03 någonting fick hon flaskan och det gick bra, lite brydd först men gick bra som sagt.
Tillbaka i egna sängen och nästa gång hon vakna var kl 05.55 lite snutt och sen klev vi upp en timmer senare.

Helt ok, ska väl kunna bli bra rutiner utav detta snart med. Förhoppningsvis kan man ju slippa något utav nattvaknandena. Både jag och maken hade svårt att somna om där vi 03....så vid 05.55 var man seg. Men men som sagt,gick kanon att lägga över henne i sin egen säng igen!


Går framåt

Hon fick en flaska med 2/3 välling och 1/3 drikki. En stor flaska på 350ml.
'Det gick åt ca 250ml...sen var det bara att lägga henne i sängen och hon sa inte flaska när huvudet landa på kudden. Bara somna direkt!
Då ska vi se hur det hela kommer funka inatt....

......fortsättning följer


Alltså peppar peppar

Men ta i trä, skrutten tog nappflaskan igår. Dock ingen välling i, utan drikki. Har ju skrivit att hon gjort det en gång tidigare. Men det sket sig. Men nu, igår tog en flaska och vi fick fylla på. Idag tog hon en flaska på fm och så nu innan hon somna i vagnen så fick hon en flaska med hälften välling och hälften drikki....hon drack upp allt och låg fortfarande och snuttade på flaskan! Kan man äntligen börja se ljuset i andra änden av tunneln eller ropar jag hej för tidigt?
Så inatt ska här testas för fulla muggar!!


Sitter man...

0-4fc7db158c428468254ebed5abf6fe88.png

Sitter man här och avnjuter en smarrig cappuccino och kollar Tradera!


Påväg till...

380d48c14a4d6c0547dcec1f9cac9cfb.png

Påväg till mulleskolan!


Äntligen hemma

Blev en lång dag med aktiviteter. Först till skolan och vara med där, dom uppmanar ju oss föräldrar att vara med i skolan och se vad dom har för sig. Så idag var vi 5 vuxna med, mammor pappor och farmödrar. Kul ochså när man kände dom flesta! Va tänka sig att man börjar känna folk här i Mantorp hehe

Sen hem en snabbis för mig och skrutten, slänga i oss mat och fixa lite med räkningar. Pratade av mig en stund i telefon ochså, behövde det. Sovit som en kuff tack vare en kul (not) grej som kom som en kalldusch igår. Men det ordnade upp sig, fick ju rätt ;P

Sen bar det av in till Tornby, present jakt då Johanna ska på kalas imorgon. Inte bara en present utan två...två ungar som slagit ihop sina kalas. Bra men dyrt ;) Nädå vi köper inga dyra presenter, huvudsaken är dom får något. Dessutom så har dom bjudit hela klassen...så ni kan ju tänka er dom är 28 st.
Blev lite shopping av kläder till barnen som vanligt.

Var in på IKEA en sväng, köpte en stekpanna. Våra har ju en tendens att bli förstörda. Och Hilde ja jag vet man ska ALLTID ha något i stekpannan innan man sätter på plattan. Det är inte det som är problemet utan det är att jag bränner sönder dom...har vi kommit fram till. Jag är ingen kock och kommer aldrig bli, tur man har en man som är bekväm i köket!

Efter detta så bar det av till jobbet, beställt lite nya kläder inför jobbstarten om två veckor. Dom andra uniformsbyxorna sitter lite sådär...några kilon kvar sen kommer jag i dom hehe. Passade även på att beställa ny skjorta så man ser representativ ut.

  

Julia blir coolaste bebisen i stan med sina leggings i rosa metallic och tuff tunika till.
Överdragsbyxor till Johanna och blanka leggings som matchar mina leggings!


Happy!

Så där ja, nu i skrivandets stund så är min mjölkskummare påväg hem till mig. Ja jag får vänta till i em när maken kommer hem, men iaf ;)
Han har varit i Norrköping på jobb hos en av deras leverantörer. Så när dom ändå var där så for han förbi MediaMarkt och köpte min mjölskummare som jag vet finns där. Blev ju fiasko med den jag beställde, leverans tid TIDIGAST 16/10. Nä då hade jag tänkt åka till norrpan i helgen, men nu slipper jag det! Thanks love!

Och inte nog med det, lagt in en beställning på byxorna ochså. Fick 20% rabatt då det blev sånt strul med mina förra byxor. Men nu ska dom vara i bättre kvalité och förbättrade i mudden. Hur ska jag orka vänta 1½ vecka på dom nu då? ;)


Vada tycks...

3befbefe367f85bb9f4398fe188c16ed.png

Vada tycks om gå vagnen,så kan man ju oxå använda den.... Fast snart går hon själv. Står så stadigt och fint så nu. Nu är vi på öppna förskolan och leker


ÖF

Sitter vi brudar här vid frukostbordet och äter frukost, snart dags för skolan för Johanna. Jag och Julia ska till Öppna förskolan kl 09. Får se om jag lyckas hålla henne vaken tills dess....hon somnar gärna i bilen på vägen hem. Men vi ska roa oss med att lämna in massa paket på macken. Sålt en del på Tradera igen.

Så vad ska jag göra med alla pengarna då? Suktar efter dessa jeans från Rafsen
Går alltid i tunikor och leggings, men ibland vill man bryta av detta med jeans. Men hittar inga på stan som sitter bra. Köpte ju ett par från Rafsen i våras, men med viktnedgången så ja dom fick jag sälja av.


Bio sugen

Åhh vill så gärna gå på bio, se på tjejfilm. The Ugly Truth.
Någon?


Nya gardinerna,...

4e3d4aff9d309a45b58462db6ca2adc6.png

Nya gardinerna, lite dålig bild nu när man tar kort på dan. Men jag vart riktigt nöjd faktiskt!


Före med...

0-14120bef9ac0e566d0611b286063718e.png

Före med dom gamla gardinerna


Drömmen om högklackat igen

Drömmer om att gå i högklackat igen, riktiga heels.
Satt och kollade bilder på samarbetet mellan H&M och Jimmy Choo. Me like


  


Morgonpigg

Kl är nu 07.46 och jag har snart varit uppe i 3 timmar med lillskrutt....Vet inte om jag ska skratta el gråta. Men men jag fick sovmorgon igår, men jag slänger mig under täcket när hon somnar om om drygt en timme Då sover hon gott i minst 2 timmar.

Idag kommer dagen bestå utav trädgårdsbestyr, ev åka och storhandla och så tänkte jag stryka mina nya gardiner och hänga upp dom. Hämtade ut paketet igår, var även med två par leggings. Dom var så snygga, ett par svarta och ett par gråa med knappar längst ner! Najs!


Kalas dags

Japp då var det dags för kalas igen, idag så är både barn och föräldrar bjudan. Vi ska se om jag blir kvar, sa att vi ska kolla när vi kommer dit. Om det är några andra mammor där...
Annars blir det en sväng till Östgöta Camping med övriga familjen. Dom har mässa i dagarna två.

Ha en ljuvlig dag i solen!


Dagens skörd!...

0-263da9b8515cb67c9308f7f7d8c99c1b.png

Dagens skörd! Och mer finns det


11 månader

Jag visste att den 16: innebar något igår,men kom på det först på kvällen. Herregud lillskruttan är redan 11 månader. Vart tar tiden vägen? Säger det varje månad men hallå...fyller 1ÅR om en månad. Sen är hon ingen bebis längre. Ni ska veta att jag har babyblues här hemma, varje gång hon går omkring som en liten nakenfis så  tittar man på lilla go rumpen och dom härligt knubbiga låren, då tänker man va är det verkligen sista bebisen. Ska jag inte få uppleva det här igen...ah. Hur ska man liksom etsa fast dom där minnena i skallen? För ärligt talat jag kommer inte ihåg hur det var för 5 år sen med Johanna...Vill alltid ha en bebis hemma (fast helst en som sover hela nätterna ;))

Eller när hon går med hjälp av att bara hålla i sig i mitt finger...ahh mammahjärtat smälter när man ser henne stappla fram, och hon flinar med hela ansiktet och den där ljuvliga lilla gluggen hon har tittar fram.
Blivit så stor så idag så stog hon själv i flera sekunder,faktiskt väldigt långtid. Gungade upp och ner tom, men hon stod brett med fötterna för att hålla balansen


Här står jag helt själv!


Dags att skörda

Nu börjar det bli högtid att skörda vindruvorna vi har i trädgården. Dom är ruskigt goda,så gott att gå hämta sig en liten klase då och då.






Långpromenad

Sitter och väntar på att Daniela och Isak ska komma förbi, vi ska ut på långpromenad.


Tävling


"Jag tävlar om ett "Ride in Style" paket på barnshoppingbloggen, i samarbete med Elodie details! Tävla här du med :)"


Sitter vi...

0-656bcfe2fca0a01c5d841e14da32718c.png

Sitter vi vid skolan och väntar på storasyster! Fullt upp att kolla på alla barnen som leker.


Nya gardiner

Precis klickat hem ett två par nya gardiner till vardagsrummet.


Från ellos


Helgen som gick

Japp det var ju kalas för 6-åringen i helgen. Av 5 inbjudna så kom det tre så det var 4 tokiga prinsessor som härjade som galningar här. Alltså tjejer i den där åldern...puh, två timmar är lagom och det blir lagom att ha nästa kalas om ett år.


Dukat för kalas!

Paket öppning, Skrutten ska givetvis vara med stora tjejerna!


Åh så piiiinsamt det var när vi sjöng för henne.
Givetvis fick lillasyster sitta brevid och vara med på kalaset!


Lyckades blåsa ut ljusen själv, men fick ta det i omgångar

Sen var det disco som gällde och fiskdamm!


Nu är...

0-25b23df16b8386d894c52f9d8a1d51c8.png

Nu är det snart dags för kalas,tårtan är klar! Vada tycks?


Någon i...

1b1810e38dc1a6023e76532570e37106.png

Någon i det här huset är väldigt morgonpigg,gissa vem. Inte är det jag iaf...alla leksakerna låg i lådan tidigare...men nu ligger dom utspridda över hela köket. Att det är så kul att riva fram allting...likaså är det jättekul att riva ner storasysters ritgrejer,skitkul verkligen!


6 år!!

Idag fyller stora tjejen 6 år!!!
Underbara tokiga älskade barn, Grattis!!!


Lite minus på sömnkontot

I dessa tider så lider jag av brist på sömn, försöker dra ner på amningen till noll och få fröken att somna om själv. Men det går sådär, inatt så var det ännu en fantastisk natt *ironisk*

Vi har snoozat länge nu på morgnarna..hur ska det gå imorgon då? Johanna fyller 6- år och ska hinna firas innan hon ska iväg till skolan. Bara se till att hoppa ur sängen så fort klockan ringer.

Så jag har inte så mycket kul att blogga om, mer än trött gnäll.


Betsällt!

Äntligen äntligen....då var den beställd,dock beställningsvara hos tretti.se
men men den som väntar på något gott.



Visst är den fin, min mjölkskummare!!
Nu kan jag göra underbart goda cappuccinos med riktigt tjockt och krämigt skum!!


Trött

Inte mycket att säga idag, mer än att jag är trött trött och mera trött. Vet inte om jag ska skratta el gråta, så¨trött är jag


SMS

Åh fick precis ett sms från Media Markt, min telefon är klar!! Så nu slänger vi oss i bilen och drar dit och hämtar min älskade telefon!!


Varför så dyrt?

Att ha barn kostar pengar, det vet vi. Och ibland köper man det där lilla extra till dom. Men hallå så satt jag och läste i Vi Föräldrar och såg ett leksakskök till dottern i trä med skåp och micro. Oj va hon tjatar om att få något sånt. Så då blev jag glad, och det var en nyhet på IKEA. Kolla va fint


Men 795:- för underdelen och 249:- för överdelen....Johanna blev jätteglad när hon såg det, precis ett sånt jag vill ha. Kan vi köpa det? Så berätta jag vad det kosta...men varför ska allting vara så dyrt så ingen vill köpa det?
Sagt av en 6 -åring ;)
Suck, jag som just spenderat en del pengar på frökens presenter. Kanske till Jul då, för nu är det prio på vinterkläder till två barn...och det är INTE gratis


Vyssan Lull

Nu börjar jag bli desperat,men sova måste jag få göra. Går ju som i koma hela dagarna. Gruset sitter kvar i ögonen, ni vet man är inte "riktigt" vaken.
Vi ammar ju ingenting på dagarna längre, men hon vägrar ju flaskan iaf. På natten så blir det amning vid morgon timmarna...el försöker iaf. Men när man stått vid sängen och buffat på henne minst en gång i timmen så ger man upp vid 02...sen är det snutt snutt fram tills vi kloiver upp...

Hon somnar ju så fint själv på kvällen, men 23.30 så då drar hon igång...så igår åkte jag och köpte Vyssan Lull tassar till sängen, såna där som gör att man kan gunga sängen som en vagga. Funkade väl ganska så hyfsat inatt. Men vid 02.30...ja då var jag så trött så då fick hon sova hos mig...maken han sover nere han.


Måndag igen och ny vecka!

Hunnit med att få upp lilla tonåringen ur sängen, är som ett lim på morgonen. Fick iväg henne till skolan, sen drog jag och skrutten till City Gross för veckans storhandling...megasuck, dom håller ju på att flytta runt på alla hyllor..så det tog längre tid än vanligt.

Dagens frukost: 3 kokta ägg

Mellis : två st fullkornsmackor med ost

Lunch: Blir GI lasagne, den är ju såååå god jag lovar.

Middag: Hmm...ska fundera på det, men med största sannolikhet grillat med sallad.

 


Kalas

I veckan fyller stora tjejen hela 6 år. Attans va fort det går, och så stor hon har blivit.
Innan var det ointressant med kläder,flätor mm men nu jäklar,står och kråmar sig framför spegeln som värsta tjejen. Och allting ska matcha, mammas flicka det där!

Igår hade vi maken sida av familjen på besök. En kusin har flickorna,så det är inte så många på den sidan. Skillnad blir det när min finska sida ska hälsa på ;)

Började med GI i veckan, och direkt så mår man bättre och 1,5 kg av dom 3 man gick upp är redan borta! Syndade dock lite marängsviss igår ;)


Jobb

Jaha snart slut på friden...idag så har jag ringt chefen och meddelat att jag kommer delvis tillbaka from oktober, han blev överlycklig. Råder personalbrist på jobbet, som vanligt. Men just nu mer än annars. Jag kommer inte jobba heltid, utan börja köra varannan långhelg och ev andra helger med.

Ska börja fylla i dagisansökan....DET TAR EMOTT kan jag säga. Men men det är den bistra verkligheten. From februari nästa år. Jag har ångest bara jag tänker på det.

 

Nähä nu ska jag ringa försäkringskassan och krångla lite!


Full fart igen

Usch nu har vi levt i synd ett par veckor, och det känns. Nu så kör vi full rulle med GI igen. Nu ska resten av kilona bort.

Dagens frukost: 3 kokta ägg och kaffe

Dagens Lunch: Stekta ägg och bacon hade ju GI -lasagne sen igår!

Dagens middag: Ugnsstekt laxfilé med skagenröra och sallad


RSS 2.0