Hemma igen!

Nu är hela familjen hemma igen. I torsdags så drog vi brudar upp till sandviken,där bor tjejernas farmor och farfar. Skönt det var att få lite avlastning när man inte känner sig helt hundra, kunna sova en tuppis efter en tung natt med gnäll och gråt.
Fröken lever rövare på nätterna, somnar fint på kvällen men vaknar flera ggr per natt och bara gråter helt hysteriskt. Amningen är nästan helt borta nu, blir bara lite på morgontimmarna. Men hon totalvägrar flaskan fortfarande.
Det var skönt att få gå några timmar på stan helt för sig själv, utan vagn,utan barn och utan gnällig make. LYX
För den senaste tiden när man försökt ta sig in i butiker, det har varit hopplöst.

Ny hårfäg har det blivit, äntligen höstmörk i håret igen. Nya MC-boots hittade jag när jag var på shopping! Skitsnyggt till hösten, älskar ju tunikor och leggings. Så då tuffar man till looken lite.


  Osminkad och inte borstat håret, men ni ser ju hårfärgen

Ny Bootsen


Förkyld


Japp det kom som ett brev på posten. Förkylningen, Johanna är inne på sin andra skolvecka och ja...då kommer det. I år iom Svininfluensan så räknar dom med en jättetopp här nu ca 14 dagar efter skolstarten.
Inte att Johanna drabbas, utan alltid jag och maken. Vad säger det om oss? Barnen är friska men mamma och pappa drar på sig allt *S* Hellre en själv än barnen. Man känner sig så hjälplös när dom är sjuka. Peppar peppar men vi har inte haft så många vabb dagar per år. Kollar man försäkringskassan så varierar det mellan 3-6 per år. Helt klart ok!Och då pratar vi om förkylning med någon dags feber.
Självklart blir man alltid så här när man är ensam hemma med barnen och gubben borta, alltid så. Jag fattar inte. Kommer så väl ihåg när Johanna var ca 4 mån och maken var givetvis iväg med jobbet den dagen på annan ort...där satt hon i sin babysitter och jag låg helt dö på soffan och försökte leka lite ... usch.

Klart att man mår så här nu när barndomskompisen från Göteborg ska hälsa på. Hon pluggar på Nya Zeeland i 3år. Så hon är bara hemma och hälsar på en snabbis. Så det är ju inte direkt så att man kan styra om det till typ om två veckor. Jaja tur man bara är förkyld och inget annat!

Nu ska jag slurka i mig mitt nya nyponté, riktigt gott är det. Kaffe har jag inte kunnat dricka på ett par veckor, så jag har vetat vad som komma skall. Jag kan nämligen inte dricka kaffe när jag är sjuk, smakar skit. Så det har varit te den senaste veckan för mig! Gott är det iaf!


Friggs Nyponté

Är jag förvånad?

Makens flyg gick kl 06.30 i morse, så nu är dom halvägs ner till El Gouna. Hmmm fortfarande avis. Jaja jag får ju texfree varor iaf, hehe

Jo fick ett sms nu på morgonen, där han skriver att han hade givetvis lagt ner solkrämen och alcogelen i handbaggaget. varför är jag inte förvånad? Det där är min man i ett nötskal. Ja det var ju bara att slänga dom i kontrollen.....150:- rätt ner i sjön. Han hitta ny kräm på terminalen och alcogel fick han en flaska av polaren....man måste ha alcogel där nere om man inte ska få allt för mycket jalla jalla. Dom inhemska pengarna har vandrat från typ kamelfösare till oss turister. Man kan inte ens se vad det är för valör på sedlarna...så tro mig om man känner sig blåst många ggr när man är ute och handlar. (för man måste be dom dryga försäljarna om hjälp)

webbshopping

Ja får man inte gå på stan i lugn o ro så får man shoppa via webben.
Fast ju nu kollar jag runt lite, hittade lite fint på HM.

 
Rosa är ju alltid rosa ;) Älskade den här västen när jag såg den live.
Det gjorde dottern ochså.
 
Johanna vill ju ha en pälsväst,och tycker att mamma ska ha en hon med.
Hitta dessa två online. Den till vänster är ju lagom mycket päls.

Jo lång dag

Jo blev ju ett eget inlägg det där om datorn. Men vad har vi hittat på idag? Först så låg vi och snuttade typ i två timmar på morgonen...när maken var vaken så fick han ta tjejerna. Så jag fick ligga kvar i sängen en timme drygt,inte för att man kunde sova när någon sprang omkring på botten våningen och skrek "nej Julia,aj aj Julia"...undrar om han hade fullt upp med sin dotter. Tja välkommen till min värld darling ;)

Vid lunch så åkte vi in till Linköping med destination tågstationen. Maken ska ju åka till Egypten tidigt imorgonbitti, så det blir hotellnatt på Arlanda idag. Somliga har det bra, åka på solsemester och ägna sig åt det dom vill, dyka. Dom ska ut med dykbåt på sk liveaboard några nätter. Och dom övriga dagarna kommer dom ochså att dyka. Var själv med för två år sen, låg i en solstol hela dagarna med en bok som sällskap. Hur gött som helst, alla som har småbarn vet vad jag pratar om, egen tid är guld!

Vi brudar gick på stan en stund sen, el rättare sagt vi försökte iaf...lillskruttan var inte på sitt bästa humör. Hon var trött, och ville bara bli buren hela tiden. Ett tag var hon så glad så, så då passa vi på att gå in på Vila..plocka med mig lite plagg som skulle provas.
Henne satte jag på golvet i provrummet med lite allehanda "leksaker" (typ solglasögon,handväskan m.m) Jätteroligt var det, tills jag hade tagit på mig ett par jeans leggings och hon såg att man kunde krypa under draperiet....sen var det klippt. Bara slita av sig medans man har en illvrålande bebis på golvet som vill komma till mamma.
Kan säga att sen åkte vi hem.

När vi nästan kommit till City gross, ja då somna hon givetvis..vi skulle ju in där. Jaha vad gör vi nu? Åkte till macken och skulle hyra film. Velat se en shopaholics bekännelser sen den kom. Yes den fanns i hyllan, en kvar.
Jaha väl vid kassan då? Då HITTAR hon inte den, men det finns ju fler kvar säger hon...NÄ DET FINNS DET INTE, det borde väl du se i lådan som inte hittar den. *megasuck* "Jaha men då blir det bara två filmer då" (tar alltid tre i tre dagar) Nä tack, det var liksom den filmen jag ville ha.

Så idag har inte dagen gått min väg direkt.

Lång dag

Men vi börjar med att svara på frågan som jag ställde igår, vad som var i Telia påsen.
Som ni gissade så var det en ny dator, dock ingen jättemini el en rosa. Det blev en acer aspire timeline 12,1 tums. (eller 13,3)
En perfekt storlek, och attans va lätt den är. Supertunn skärm är det ochså! Love it!
Vi ska skrota det fasta bredbandet i hushållet och enbart köra på mobilt, därav blev det ny dator. Ingick liksom i köpet.




Lite nytt

Phu idag är man trött igen, man går liksom omkring i sömnkoma. Men men det blir ju bättre efter småbarnsåren ;)

Idag så har hela familjen varrit iväg en sväng till Tornby. Där blev det en sväng in på Telia butiken,och ut kom vi med en stor påse. Lite lunchbuffé på Chili. Och en sväng in på Lindex, där blev det barnkläder. Passade på att handla lite eftersom jag fick 100:- rabatt för varje 400:- som jag handlade.


Någon som kan gissa vad det finns i kassen från Telia?


trött dag

Det tar på krafterna nu när man är i vardagen igen, upp ur sängen när kl ringer 07.00 mån-fre. Nä jag har återigen konstaterat att jag inte är vare sig en morgonpigg el mån-fre människa. Tacka vet jag mitt jobb, långa dagar men man får istället vara ledig kanske upp till 5 dagar i sträck ibland två. Varierande och det gillar jag. Lika bra att slå av så många timmar man kan (jobbar 12timmars pass).

Idag har jag varit trött. Vi(jag) har börjat med sova hela natten själv med Julia. Men man tar det stegvis, först ska hon lära sig att somna själv i sin egna säng. Och detta har *peppar peppar säger jag* gått förvånansvärt bra. Första kvällen blev hon hysterisk, gick in en gång och la henne ner. Vänta några minuter och sen gick jag in igen och sa att "nu är det kvällen och nu ska Julia sova". Ja man ska inte ha kroppskontakt andra gångerna och sen så ska man inte låta tröstande på rösten. Ja sen behövde jag inte gå in igen för sen somna hon.
Igår gick det bättre, hon protestera när jag la henne i sängen. Skrek väl en halv minut, sen lekte hon med sin speldosa som sitter på sängen. 5 minuter senare så sov hon.
Idag då? Jo det gick ännu snabbare, hon protestera sen var det klart. Låg och prata lite för sig själv men somna fort.

Metoden kallas även för 5 minutersmetoden, om ni hört talas om den.

Men inatt så var det förbaskat mycket snuttande...blir galen av trötthet. Så först ska hon läras att somna i sin säng, sen läras att somna om på natten...kommer ofta av sig självt. Sen så förhoppningsvis kan man fasa ut amningen. Hon vägrar ju nappflaska. Vare sig det är välling,mjölk,ersättning el vatten. Så ja, inte så lätt att sluta amma då inte.

Nu hoppas jag på mer sömn inatt, hoppas att lekstunden på öppna förskolan gör sitt!
Varit där idag med Daniela och Isak, lilla dregelungen. Så söt så söt med sina bulliga kinder!

Nu ska jag rensa lite skit ur datorn,kul va!


Jag och skrutten

Då var det som sagt vardag igen, tvättmaskinen går för fulla muggar tar aldrig slut känns det som.  Bara en "hög" kvar på golvet och den andra tvättpåsen kvar...*pust* camping är kul, men det blir mycket att plocka iordning när man kommer hem efter säsongen.
Lillskruttan tyckte tvättmaskinen var fascinerande..


Igår efter skolstarten fick vi dra iväg till Tornby och inhandla bl a gympakläder. Mycket dom ska ha nu, och nu ska jag leta efter skalkläder. För stället från Polarn o Pyret har vi växt ur...växer på tok för fort.

Så nu är det vardag igen, jag och skrutten som är hemma på dagarna och har det mysigt.
Morfar var och hälsade på i husvagnen förra veckan. Då fick hon en lära gå vagn, oj oj va den är kul och full fart framåt är det. Antingen går på riktigt eller så går vi på knäna, lika roligt det tycker hon!


Visst är den cool min lära gå vagn!


Första dan i skolan!

Oj vilken nervös fröken vi hade här hemma på söndags kvällen. Igår var det ju nämligen dags för första dagen på 6-års i skolan. Jösses stora tjejen nu. Det går för fort.
Pirrigt som hon sa, men väl på skolan så gick det jättebra! Som hon sa när hon kollade bak i klassrummet, mamma jag hade glömt bort att du var med *S*

Vi kan iaf återigen konstatera att hon kan prata vår fröken. Kommer inte bli några problem för henne inte, hon måste bara lära sig att räcka upp handen och vänta på sin tur....inte räcka upp handen och börja babbla.

Hon ville stanna längre idag sa hon, för igår var det så kort tid. Och det får hon ju, går 4 timmar om dan nu, Fritids blir det sen när jag börjar jobba igen.


Här står vi och väntar på att fröken ska ringa in alla barnen.


Här sitter dom och lär känna fröken och varann


Glad tjej som springer i vänskapsormen

En liten shopoholic...

Igår så var hela familjen in till Tornby en sväng, skulle reklamera våran router som "bara" la av. samt lämna in telefonen på Bild och Ljud service, men där fick jag tji, numera tar dom inte in mobiler. Så det blir till att åka till Norrköping och lämna in telefonen...kommer ju aldrig få fart på den.

Blev en sväng in på IKANO, handla nya kläder till fröken. Blir ju skolstart nästa vecka. Behöver ju jeans, växer så det står härliga till. Men att henne med sig när man ska handla...ingen bra idé. Hon har stor vilja, liksom sin mor.
Vi kom hem med ett par jeansleggings och en tunika, första var vi båda överens om men den andra ville hon ha men inte jag.
Nästa gång får det bli att åka utan fröken, om man ska komma hem med kläder. För då bryr hon sig inte lika mycket.
Fröken ville ha den här inne på H&M....vi får se, den kan bli skitsnygg med den tunikan som jag ville att hon skulle ha.


Trasig telefon...

Bloggtorka nu, men det är för att jag mobilbloggat den senaste tiden. Men för att kunna göra det så måste man ju ha en fungerande mobil. Men ja då förstår ni att jag inte har det....japp nya mobilen har hängt sig, ni vet som datorer gör. Så jag får åka och lämna in den....skit ochså, så irriterande.

Stort Grattis...

0-6325f0b4130c74879206b0c441f14333.png

Stort Grattis säger vi till Jennie och Robert som blivit föräldrar inatt. Lilla Melker som äntligen behagade komma ut!! Grattis än en gång, ser ut som en pigg liten grabb.


Idag blev...

0-7c87a83935cb8ee9cea49673ee02ce77.png

Idag blev det en sväng till Skänninge Marken. Varmt och svettigt var det. Pengar lyckades vi slösa oxå,typ 400:- på skräp. Men det hör till! Blev grejer till Johanna mest, som den här fina Hello Kitty solfjädern....ja ni fattar vart pengarna tog vägen. Nu är vi påväg hem till campingen där ska vi slänga oss i poolen hela familjen!!


Sitter man...

0-7cf13757e7487ea5164f5067c74e9542.png

Sitter man ute på däck och njuter av den Svenska skärgården. Ja den finska var inte fy skam den heller. Whiskeyn och spriten är klar! Inte för att man kan njuta av den än på ett tag,så det blev en flaska för min del. Maten ombord i buffen var inte mycket att ha. Dyrt. Stort lekrum finns det för barnen. Men jag saknar ett ställe där man kan köpa sig en riktig cappuccino...hmm. 

Luktat på parfymer men hittar ingen bra,jag och starka dofter går inte hand i hand. Sminket får maken köpa på planet ner till Egypten istället,här kostar dom som på land. 

Nu ska jag fortsätta njuta av tillvaron en stund till.


Nu går...

77610c612ef7af6dc22b3a0da54087fc.png

Nu går vi ombord på Silja Galaxy


Senaste dagens...

0-235a5765137ec80f8595ccb565b85204.png

Senaste dagens filmer. Dom var sådär


RSS 2.0