Göteborg

Pust då har man spenderat 5 timmar på Liseberg idag...just hemkomna därifrån. Det var svettigt värre, kul men svettigt. Underbar dag att gå runt där, lilla Julia var superduktig hon med!

Uppdaterar senare

Packning pågår

Ska hämta Johanna på dagis vid 13 sen drar vi ner till Västkusten!
Tänk att det kan pirra så i hela kroppen av att få åka ner *S* Men det blir väl så, gamla hemtrakterna.

Hemma igen en snabbis

Kom hem i förrgår från Sandviken med en liten omväg via Skövde där vi kolla på en husvagn. Den var fin och allt man behöver fanns med.
Igår blev det en sväng med Daniela i Mjölby, hon hade bilen på service. Så lite shoppingfynd kom man hem med!

Idag går tvättmaskinen för fulla muggar, för imorgon så bär det av till Sveriges framsida GÖTEBORG!!!



 
tre för två på Lindex blev det och lite kläder till tjejerna.

Långhelg!

Skönt med långhelg och få flera dagar ledigt med la familja. Hip som hap så kom vi på att vi kunde åka till Sandviken, och det gjorde vi. Kom upp igår. Idag har vi varit och kollat på husvagnar, japp den här familjen ska börja med campingliv. Vi får se om det passar oss, men förhoppningsvis så gör det det.


Nytt rekord

Idag ställde jag mig på vågen, men en känsla av att det inte gått ner något. Men tji fick jag, ett kilo till borta. Så minus 8kg är det nu! GI är kanon, ett kg i veckan tar det!

Jag vill ha!!

Daniela ska vi beställa tillsammans? Snacka om en grej för dig och mig!

http://www.coolstuff.se/Bug_Buster

Vilken natt

Alltså inatt har det varit en klassisk småbarnsnatt som alla pratar om, det måste vara så här.
Hugge (Julia) somna strax efter 21, la henne i sin säng. Pling ögonen for upp, gick inte att somna om där själv. Jaha upp igen då. Somnar och ner i sängen och då är kl typ 22.15... vi lägger oss, läser och släcker. Tada...ett vrål kommer det ur spjälsängen. Jaha över till oss och sen var natten igång, somna vakna somna vakna. Fast hon var aldrig riktigt vaken.
Hela natten har varit såhär Så imorse när kl ringde så slogs den bara av. Och 09.30 då kom storasyster in och lillen låg bara och gnyde. Då fick jag sätta henne upp så hon vakna, vakna inte på annat sätt.
Och det ringer i telefonen, jaha det var dagis som undra vart vi var. Sa att när hon får vara hemma idag för vi är inte som folk här. Men då skulle ju fröknarna från skolan komma och hälsa på. Oj då...ja nämen vi klär på oss, men så var hon så snäll så snäll så så hon sa att hon kunde komma hämta Johanna!!! Vilken service, ska köpa den största blomman som finns när Johanna slutar om en månad!

Eurovision

Btw ...hur kunde Norge vinna?
Fast det var ju skit samma fanns ju inte ett enda bidrag man ville rösta på, bara ren skit. Inkl vårt egna bidrag. Ja se hur det gick...va får vi ens va med nästa år?

Regn

Perfekt dag att bara vara hemma! Idag pågår utrensning av data/gästrummet. Ska bli lekrum till tjejerna! Den stationära burken åkte upp till Johannas rum. Fick ett skrivbord i helgen som jag fyndade på blocket.
Hon är så nöjd så!

Igår var vi på favorit restaurangen och firade vår första bröllopsdag. Fick beröm för våra snälla och fina barn av bordsgrannarna. Dom var äldre, så det måste vara bra betyg för annars gör dom ju inget annat än klagar så fort det är minst pip.

Väntar på maken ska komma hem så han kan hjälpa till att bära ut sängen i garaget. Så är man ett steg närmare att få klart där inne i rummet. Ny gardin ska upp, letar tyger. Gillar motivet med busiga ungar.

Nähä dags att passa på att dammsuga innan skrutten vaknar, hon gillar INTE dammsugaren, och INTE hårtorken heller. Sin far upp i dagen!


Första bröllopsdagen!!

Jaha då har man varit gift i ett år nu, märklig känsla att säga att man är gift. Känns så vuxet *S*, men det känns helt rätt ända in i hjärteroten!
Grattis älsklingen!


7 månader

Som sagt tiden den tickar iväg, idag är lillskruttan 7 månader.
Våran lilla gobit med sina två små bissingar (tänder) i nederkäken.
Som rullar för fulla muggar när vi vänder ryggen till, som sitter stadigt på rumpan.
Äter som en häst, inte då men maten den slinker ner. Likaså gröten. Men flaskan vägrar vi fortfarande ta. Snart blir det hårdhandskar med detta.

Älskar att leka med storasyster!


Öppna spisen!

Jag blogga ju om en fusk kamin/öppen spis i vintras. Men vi slog aldrig till, men vi sa till nästa vinter så.
Så idag på bakluckeloppisen så stog det en sån här golvmodell där. Han hade köpt den för 3850:- , och använt den i 5 timmar. Ett impuls köp för dom, men nu hade han byggt en tjälstenskamin till uterummet och den här stog bara i hörnet.
 1500:- hade han tänkt sig, men ok då bara för prutandets skull så blev det 1300:- Syns knappt att den är använd!

Så här blir det mysigt på kvällarna nu. Och skönt att sätta på på morgonen när det är kyligt här i köket.
 Japp den värmer upp ett rum gör den.






Fyndat!

Då var vi hemma igen efter svängen i Sya. Och vi har fyndat en del, grejer till tjejerna blev det. Och en grej till oss. Senare inlägg om den, för den ska leveras om 15min.


Tjejerna på loppis


Flexitracksbana för 20:- ....sjukt billigt!!!

  
Glitterkjol till Johanna, discokula och så hitta jag en pusselmatta till.
Resp 20:-, 10:- 10:- st!

Sol och helg!

Kan man vakna bättre, det är sol och det är helg. Dessutom sov lillskruttan i sin säng till kl 02.49. Vi åt somna om och vakna igen vid 05 någonting åt och sen vakna vi vid 08. Kanon natt mao!
Kl 11 ska vi iväg till sya, det är bakluckemarknad där idag.

Och i em så ska maken flyga brandflyg. Brandrisk 4 idag tydligen från att igår ha varit helt blått på kartan. Jaja så det kan vara, så ta´t lugnt med grillen idag är ni snäll va ;)

Go´morgon!

Åh äntligen helg, så skönt när "veckan" är över. Jag är ingen morgon människa, så det här med att vakna av en klocka som ringer är ren och skär tortyr för mig.

Nu händer det grejer när man vänder ryggen till i sängen, stora syster kom in på morgonen och hade hon inte gjort det...ja då hade förmodligen skrutten legat på golvet.
Hon vägrar ju visa oss att hon kan vända sig om,men när man vänder ryggen till då ja...
Så ja hon hade vänt sig om, cirklat sig i 90 grader och låg med benen ut mot andra sängkanten och flina. Bör jag då tillägga att det var väldigt nära den andra sängkanten. Och just backa är ju det hon bemästrar mest.
Så nu var det slut slumrat på morgonkvisten tillsammans.
Det går för fort nu. 7 månader imorgon.

Älskade Göteborg

Sitter här och funderar på hur länge jag bott här uppe i gnällbälte egentligen Ska vi se ... träffade maken 2 februari 2001,skulle åka till Kosovo men jag flyttade upp till Linkeboda istället....samma år på nyår förlovade vi oss...jisses va åren går på tok för fort. Det är år 2009 nu...vilken tur att jag åker "hem" om två veckor och får bara njuta av gamla hemtrakterna i några dagar!

Badkar

Vi saknar verkligen badkar i det här hushållet Och inte får det direkt plats att ha ett heller, vi har snedtak i badrummet. Visserligen ett stort badrum, men det blir helt fel.
Dividerat fram och tillbaka om att ställa ett bakom duschen, men jag vill inte ha saker och ting staplat på varann och trångt. Det ska finnas ytor runt om.
Men så finns den ju ångduschar, kabiner. Och i somliga så finns det inbyggt bubbelkar längst ner. Så man kan välja ligga där och bubbla el ta en tropisk dusch el ånga sig en stund.
Låter ju inte helt fel. Så nu googlar jag för fulla muggar på sånt.

Hitta den här kabinen, längst ner så kan barnen sitta och plaska. Det är ju huvudsaken, själv kan jag nöja mig med en tropisk dusch ;)
Så ska det ungefär se ut, fast inte en hörnmodell.



Va snabbt tiden går

Idag var man på föräldramöte på klämman, tiden går fort. Va, ska skolas in på skolan i höst. Visst 6 års men hallå. Nu är man igång med skolverksamhet. Känns som man precis själv slutade skolan.

Fröken fick vara hemma hos Daniel och Daniela medans vi tog med oss lillskruttan till skolan, hon satt och fjärtade på bordet i matsalen! Men oj va fort hon slockna när vi åkte hem. Trött liten tjej idag. Hon sov hela 2 timmar efter badhuset.
Haft avslutning på babysimmet idag, hon är inte så förtjust i det alls. Hon är alltid trött och hungrig när det är dags för simmet. Brukar ju sova fm tuppis då annars. Så till hösten kommer vi ju få en tid något senare, får se om det blir bättre då. Annars skiter vi i det hela.

Går här och klagar på att så fort skrutten somnar en stund så passar jag på att göra ditten och datten, och så fort jag är klar och sätter mig ner så vaknar hon. Mao så får man inte så mycket egen tid nuförtiden,inte ens dricka en kopp kaffe i lugn o ro. Så idag när vi kom hem från badhuset så ner med henne i vagnen och jag skulle göra mig en cappuccino och sätta mig på altanen jag med....slutade med att jag sopade golvet, tog fram dammsugaren. Tömde diskmaskinen, fyllde den med disken som stog i diskhon...slängde i en maskin tvätt. Ja ni vet...efter en timme så var min cappuccino klar. Och så fort jag satte mig där ute så börja det gny i vagnen, men det räckte med att köra den fram och tillbaka lite. Efter att läst allt som kom med posten noggrant, så visste jag inte va jag skulle ta mig till....rastlös *S*

Så egen tid verkar vara överskattat! (han fortsätta med att rensa i rabatten)

Btw

Har ju inte nämnt det men idag visade vågen på minus 7kg!! Det ni =P

V70

Detta inlägg tillägnar jag Evelina . Dom ska leta ny bil och en av bilarna dom ska testköra är Volvo V70. Då hade någon mage att påstå att den är trång i bagageutrymmet....hallå? Har man kollat i sen på riktigt då? Så jag tog en fin bild idag när jag lastat in matvarorna i bilen.

Får plats med hur mycket som helst till där bak. Min vagn en Teutonia Fun, blir lång när man fäller ihop den. När jag åker till stan så slänger jag in den på tvären, men som idag så fick den åka in på längden. Då trycker man bara upp ryggstödet och vips så får vagnen plats. Bakom papperskassen så står det 5 plastkassar med mat. Och inte direkt på varann. Så när vi reser så har vi vagnen så, sen bygger vi upp med våra väskor där på sidan. Då har vi varsin militärtrunk som vi packar i, sen har barnen egna väskor. Sen ska alla andra v´divers kassar och väskor med allehanda grejer med...så det får plats mycket där bak. Gäller ju att veta hur man ska packa. Lite logik har ju aldrig skadat ;) 
Observera att brevid vagnen på andra sidan, där skötväskan ligger. Där är det fortfarande gott om plats! 


Lång dag

Känns som man aldrig bara fått sitta ner för sig själv idag. Morgonen började tidigt, snoozade mina vanliga 45min... Fasiken jag är ju ledig, och då känns det tungt att behöva gå upp när klockan ringer. 
Rätta sig efter klockan hinner man gott och väl resten av livet fram till pension. 
Iaf upp tidigt slänga sig duschen, i med frukost och sen iväg för att träffa Daniela och Isak. Vi var till Kyrkans Hus. Det är där dom motsvarigheten till öppna förskolan här i Mantorp. 
Det var trevligt och kommer att besökas igen. Dock så var stora tjejen sur när vi kom dit, hon var super blyg och sen sur. Satt med armarna i kors och surade. Hon blir sån ibland, men det går över efter ett tag (20-30min). Det är för att hon blir blyg och det blir mycket nytt på en gång.


Julia gillade sångstunden, men det dröjde för länge mellan alla sångerna så hon var gnällig. Så trött som hon var så var hon super duktig där. Men när sista sången var sjungen och Johanna hade blåst ut ljuset. Ja då sov hon på min axel. Det händer aldrig att hon somnar utan att amma el somna i vagnen när man är ute, så det var faktiskt mysigt att ha en sovande skrutt där.
Vi kommer gå dit fler ggr, men inte så länge till för sista tillfället är 28 maj *S* Jaja bättre sent än aldrig.

In med sovande bebis och en glad 5 åring i bilen, det bar av till City Gross och veckans storhandling. (tjohoo..)
Hem äta lunch, jag fick min sist vid ca 13.30.. slöa lite innan det var dags för fotbollen.
Attans vad kallt det var att stå där ute. Johanna el ska vi säga Jojo fick vara målvakt vid ett tillfälle idag. Hon var grym! Släppte inte in ett enda mål...fast som hon sa, dom sparka aldrig mot mål. ;)
Skällde ut grabbarna till höger och vänster gjorde hon, den ena för att han redan varit målvakt. Och dom andra för att dom kalla henne för Jojo, det är hennes smeknamn.
Suttit här hela kvällen och tänkt uppdatera bloggen, men jag har surfat på barnvagnar istället.


Bissingen

Idag har vi varit duktiga, på fm så har jag rensat ogräs i trädgården...ett evigt jobb med detta. Men har man skaffat sig ett hus med rabatt så har man. Dödade två monster stora spindlar...bläk va äckliga dom är.
Klippt gräsmattan har vi gjort, måste dela på detta nuför tiden för det är snortungt med all mossa på baksidan. Detta bekämpas för fulla muggar.

Har tjatat om att åka och kolla på sängar, men ingen i familjen vill det. *suck* Ingen vill heller åka och shoppa grejer till trädgården. Va är det för familj jag har?
Två av dom har varit på simskolan idag, nästa gång är det avslutning. På tisdag blir det sista gången med babysim....SÅ SKÖNT!!!! Alltså det är mycket jobb för en ynka halvtimmes bad, så vi tar gladeligen uppehåll över sommaren!

På tisdag så är det föräldramöte på Klämman, stora tjejen ska ju börja på 6 års till hösten.
På onsdag så är det trädgårdsfest på förskolan. Och just det på måndag är det fotboll ochså, det är tydligen roligt nu igen.


Kan ni se bissingen? Det gör jag

Pimpa barnvagnen

Hade jag inte redan en skötväska så skulle jag ju helt klart slå till på en av dessa. Beslutsångest av stora mått.
Dom hade dom till mässpriser på Baby&Barn Mässan, men jag stod emot köpsuget då. Men nu blev jag lite småsugen igen...


 

Finns hos My Little Star


Besök

Igår var Daniela och lille Isak här på en spontanfika. Blev lunch också, Fisksoppan den gick hem där ;)
Igår morse blev vi nästan väckt av telefonen. Var en mamma till Johannas förskolekompis som ringde. Tydligen hade våra barn bestämt att som skulle leka ihop....bara den lilla detaljen att dom gömt att berätta det. så lilla Tilde hade suttit där hemma vid frukosten och varit ivrig och väntat på Johanna *S*
Så då ringde dom och undra om det gick bra. Jodå klart det gick. Vi fick slänga i oss frukost och knata bort.
Julia var inte så fascinerad i lille Isak igår, när han grina så grina hon och var allmänt kinkig omkring honom.

Stora killen fast det skiljer 4 mån. Du får sluta växa snart Isak ;)


Go´morgon!

Här gick halva familjen upp vid 08, en annan kom ner vid 09 och den störste av oss alla han hare sovmorgon och sover fortfarande. Kan han förtjäna!

Gröten är avklarad, och nu sitter vi på golvet och leker (mamma redigerar bilder och uppdaterar blogg som ni ser).
Lillskruttan sitter och kliar sig i ögonen, mao snart sovdags.

Va ska man hitta på idag när vädret är så fint.. än så länge. Måste åka och köpa jord och täckbark, skulle även vilja åka och kolla på blommor och buskar. Får se hur det blir med det. Men måste ta tag i det där med trädgården på allvar snart.


Morgonmys i soffan, ser ni schyssta skrapmärket i pannan på stora tjejen...
hon gungade,upp och ner...fråga mig inte hur hon lyckades skrapa i pannan då.

Grå dag

Varit rätt så sköna dagar nu med lite regn och moln. Skönt att bara få vara inne och slappa!
Fast det kan ju hänga ihop med att jag fick hem min nya bok häromdan, jag kan meddela att den är slut och färdig läst. Älskar dessa lättlästa böcker som man bara slukar upp på en dag el två!
Har Leif GW Persson kommit med någon ny bok? Behöver ny läsning.

Idag har jag och lille skrutten varit hem till Angela och hälsat på ny tillskottet, lilla Alicia. Så liten och söt så. Saknar den där tiden, när dom är så små och man måste stötta upp huvudet. Stackars Angie tyckte jag var en tråkig person att bjuda på fika. Ville ju bara ha kaffe, inte lätt att fika hos andra när man kör strikt GI. No sugar.
Vi sa att vi ska försöka åka in till jobbet och hälsa på samtidigt.

Igår var det babyträff hos Daniela. Hon har ju ett helt gäng med nyblivna mammor på sin gata. Så där var vi. Även där fick man hoppa över fikat, kladdkaka med grädde....mumsigt, men det är det värt nu när man lyckats gå ner 6,4kg på 4 veckor. Så nu är man igång igen, och det känns otroligt skönt!




Lilla gobiten!



Jag pratar och håller mamma sällskap på dagarna!

hemma dag

Idag har vi bara myst hemma i regnet när Johanna varit på förskolan.
Fick ett paket med posten, undrar va det var i det...var något som jag beställde för slanten jag fick av svärföräldrarna iaf.

Skruttan gillar att hjälpa till, äter mest på grejerna gör hon. Så gulligt så!
Haft avslutningssamtal på förskolan idag. Det var bara positiva saker dom hade att säga om Johanna. Hon är positiv,social och pratsam...väldigt pratsam. Men dålig på maten, den som sitter kvar längst för hon babblar så mycket och så är det inte alltid så god mat.
Om hon fick bestämma hur en dag skulle se ut så skulle dom vara i inne och leka i lekhallen hela dan. Och äta bröd med smör,ost och skinka på!

Nu ska vi fixa mellis lådan till Mulleskolan.




Förändring

Håller på att lära mig pilla och fixa lite med bloggen. Finns ju bra sajter där man kan läsa sig till hur man ska göra, med fina bilder så det inte kan bli fel *S*
Testar mig inte så mycket fram på den här bloggen, livrädd för att det ska se helt galet ut.
Helt IT-okunnig som är så går det sakta framåt.

Idag har vi inte gjort så mycket, storhandlat. Johanna har varit iväg på fotbollsträningen igen. Det var roligare idag tydligen, hade fått vara målvakt!

Till middag blev det kasslergryta med haricot verts. Super god och enkel att göra.
Kassler,röd paprika,lök,champinjoner och smaksatt cremé fraiche. Jag har valt den nya varianten med äpple och pepparrot. Smarrigt!!


Husvagnar och grillat

Idag har vi varit bort på Mantorp camping och kollat husvagnar. Någon dag så kommer vi förhoppningsvis äga en egen. Maken ska ta BE-körkort, så han får dra sina föräldrars vagn. Blir till att låna den och testa på livet som campare.
Fanns en hel del fina vagnar...men dom kostar ju där efter.

När vi kom hem så blev det till att klippa gräsmattan, och därefter grillat igen! Det är ju så ljuvligt gott och går snabbt med gasolgrillen.


Tand på G!

Lillskruttan har en tand på G! Den har tittat ut, snart helt ute och påväg upp. Spännande. Vilka framsteg hon gör varje dag, idag när hon satt brevid sin pappa i soffan så stog jag och kollade på henne. Och på storasyster, och blev blödig. Tiden går på tok för fort, snart är hon ingen bebis längre. Det är ju så himla mysigt med bebis...*snyft* Skulle kunna bli en så där elva barnsmorsa bara för att kunna få ha bebis hemma hela tiden...hehe. Men nej då, tillhör ju livets gång att dom växer upp. Men det går ju så attans fort bara.

Dagen i bilder, ni må tro man tar mycket kort. Är riktigt nöjd med kameran!


 8630g 66,5cm och en tand på G!
Sitter med storasyster i studsmattan, oj va roligt det är när
storasyster skuttar runt.
Fast hon får ta´t lugnt när jag sitter här.


Det där kameraskyddet set kul ut...


Mmmm smakar gott!


Nu är det cappucino dags!

Dags för en smarrig cappucino och Expedition Robinson!


Underbara 1 maj

Måste ju vara världens bästa dag, ja den kommer väl numera på en god 4:e plats...mina barns födelsedagar kommer ju först,sen bröllopsdagen och makens dag.
Tänk nu är man ett år äldre, men nu har man nått den där gränsen där det betyder att man alltid fyller 29 om någon frågar ;)

Har varit en härlig dag, fast det tog ett par timmar innan jag fick sätta mig ner. Strålande solsken, inga hårda kalla vindar. Blev väckt med sång och present, me like! Upp och äta frukost, men den biten hoppa jag...blev baka muffins och Cheesecake direkt. Ja givetvis a la GI.

Idah min gamla barndomskompis skulle till fjollträsk med familjen, så dom hade planerat ett stopp hos oss på vägen upp. Vi har bott i huset i 3 år nu så nu var det dags för husvisning ;)
Blev en snabbfika, sen bar det av in till Linköping och flygklubben. Idah fyller ju år om 7 dagar så hennes present från mig var en tur med SK50:n. Detta tror jag uppskattades Mats var nog den som var mest ängslig. Idah hade fått den stora äran att spaka lite själv, spännande men skit svårt.
Lilla Vintra sprang mest runt och ville äta upp Julias majskrokar. Så fort jag hade lagt påsen i vagnen och vände ryggen till så var hon där och tog fram påsen igen. Gullunge.


Idah får en genomgång innan flygningen. Bl a om hur man tar sig ur vid brand o dylikt.




Lilla Vintra ute och går utanför hangaren. Inte så intresserad av flygplanet.

Fort hem igen från klubben för BBQ med Jennie och Robert. Julia charmade dom båda.Tänk snart har ni en egen liten krabbat med lika gott bordskick som hon har!
Maten var super som vanligt, grillat är godast!
Johanna har fått en ny favorit i Robert, men någon gonatt puss fick han inte. Nej han var för skäggig! Och oj va tokig han var som använde Jennies hårspary...detta var hysteriskt roligt förstår ni. (någon fröken var ganska så trött)
Tack för presenten, detsamma säger jag till Daniela.
Och dig med honey!

Fina blomman jag fick av Jennie och Robert.

Nu är det natti natti som gäller, bilder kommer imorgon.

RSS 2.0