babyboomen fortsätter

Idag säger vi Grattis till min plastsyrra som blivit mamma till lilla Leo!

Grattis Jennie!


Nya frissan då

Sanna knäppte lite kort på mor och dotter,håret är kort där bak så det blir längder fram. Lillskruttan har kläder från danska Danfäe, så himla fina!


Äntligen ny frisserad!

Då har man varit hos frissan, Ä N T L I G E N!! Så nöjd blev jag, hon är grym Sara!

Kära kusin Sanna är på besök, så vi har gjort IKANO-huset idag. Samt så var hon med som barnvakt hos frissan.

Nu ska jag vara social!

Grattis!

Idag säger vi grattis till både svärfar och make. Svärfar fyller år, Grattis Gunnar!! Och så har maken namsdag idag!


Stressig morgon

Upp tidigt, för att hinna duscha och få iordning tröttot. Alltså stora tjejen. Sen få upp den lille. Iväg till förskolan, snabbt hem igen och vänta på studenterna som ska komma. När jag låg på BB så gick jag med på att bli intervjuad om mitt planerade snitt. Två st barnmorskestudenter som skriver en examensuppsats. Dom hade båda själv gjort snitt så då tyckte dom det var ett bra ämne att skriva om. Snäll som man är så ställer man upp, med visa påtryckningar från maken. " men det kan du väl göra" ;)

Drygt en timme tog det, sen var det dags att ge lillskruttan en slurk. På med kläderna igen, ner i babyskyddet och in i bilen. Färden bar av till Norrköping och Babyland. Och jag säger det ,det är värt att åka dit. Dom har erbjudande på bilbarnstol där just nu. Spar 600:- på att köpa nu, samt så finns inte den stolen i Linköping.
Så fort man kliver in så säger dom hej! Och så fort man stanna till vid bilbarnstolarna så kommer dom och frågar om man behöver hjälp. Japp ska ha en så stol. Visar och demonstrerar hur den funkar och hur man sätter fast den i bilen.
Vill du ha den i kartong el utan? Bara den frågan, utan så klart ( måste man ju åka och slänga själv annars ju). Jag bär den till kassan så kan du titta vidare i butiken... (!) väl vid kassan så betalar, sen frågar hon om jag vill ha hjälp med den ut till bilen. Ja tack, och innan jag går så frågar killen som står och blåser upp ballonger ifa jag vill ha en. Ja tack, kan ju ta med en hem till stora tjejen!

Sådan service dom har på det stället, helt otroligt. Och dom svarar så gärna på frågor även om man inte ska handla just nu utan bara kollar in grejerna för framtiden.
Dom får 10 av 10 möjliga poäng, med guldstjärna i kanten!


Maxi Cosi Mobi

Nice jeans!!

Vart tipsad om en sajt med schyssta kläder, butiken finns i Göteborg. Så självklart att det är där en cool butik ligger ;)
Jag vart helt kär i dessa boyfriend jeansen...

 
www.mandeldesign.se

Fikat klart

Tack själv Daniela! Blir ju helt klart lättare när båda går hemma, förstår att det varit tungt och tröttsamt när du jobbat heltid och höggravid på det. Det är kämpigt sista tiden, man känner sig så asocial och får hoppas vännerna har förståelse för det, och det har jag!! Du ska ju snart få en bebis,så roligt!! Jösses va lilla Julia kommer kännas stor sen då *S*

Sitter och förbereder mina paket som ska med posten idag, auktionerat ut en del. Hon växer ju så det knakar, dags för nya kläder. Toppen att sälja där så får man pengar till nya!

Åh ikväll blir det Thaimat *mums*

Fika tajm

Sitter här och väntar på att Daniela ska komma, dags för lite fika och uppdatera sig på vad som hänt sen senast. Hon går ju i väntans tider och det är första veckan hemma. Så snart är det dags där. Tydligen så tror inte henne bm att hon ska gå tiden ut. Vi får se. Spännande!


Tyger

Sitter och googlar på gardiner, hittade lite snygga tyger från marimekko, fina men ack så dyra. Titta kan man ju ;)

 


finns på www.4her.nu


Love It

Var på Lindex med tjejerna häromdan för att kolla in rean,hade erbjudande på halva reapriset. Men hitta inget på rean.
Men vi kolla in vårnyheterna med, och den här jackan ska ju Johanna helt klart ha till våren. Så fin!


Lindex Shop Online

Ny leksak

Igår var hela familjen in till mitt jobb och sa hej och visade upp nytillskottet. Tror tanterna blev glada för det. Johanna var i toppform, dvs spelade över till max som hon lätt gör vid dessa tillfällena.
Sen bar det av till Tornby för mat och lite shopping. Första anhalten blev till Jula, ja ni vet vad vi handla där. En kattskrämma. Sen bar det av till Stadium, maken skulle ha nya träningsskor. Fyndade riktigt billigt, har man stora fötter så brukar det finnas kvar en del sånt. Johanna ville ochså prova skor, hittade ett par ursnygga nike i silver med rosa nike symbol. På rea för 399:- ord 599:-.... köpte dom inte, men åh va dessa fastna i huvudet på oss båda. Morsan har ju såna och då vill hon ju med ha såna ;) Dessutom så har ju jag suktat efter ett par nya till mig själv, och dom var med på rea....

Sen bar det av till Sagoland. Julia fick en ny träningsmatta med grejor på, rena kapet för 249:- Tiny Love och dom brukar vara dyra, blev förvånad så den slog vi till på.



Här vill mamma och pappa att jag ska träna på att lyfta på huvudet och kika in i spegeln framför mig, först är jag lite kinkig men sen går det bra!

Babyboom!

Det är verkligen babyboom bland vänner och bekanta. Nu är det min gode vän Jennie som ska ha barn!!Så spännande, den 28 juli har dom fått datum.

Så nu säger vi grattis till Jennie och Robert!!

Supersnabb leverans!

Molo overallen från Lucky Little Me kom idag, köpte den igår. Älskar snabba leveranser!
Hur var den då, lite stor. Men benen går att vika upp och armarna är inte överdrivet stora. Så nu ska jag fundera på vilken mössa vi ska klicka hem. Den röda känns nästan bäst till den här...ska fundera lite.

Titta så söt jag är!


Overall köpt!

Slog till på den lila overallen. Hoppas nu den blir bra. Letar efter en mössa som ska matcha. Lättare sagt än gjort...för nu hittar man hur mycket rosa som helst, men letar ju efter lila el rött.

Denna var ganska så fin, va tror ni?

update

Vad sägs om denna mössan till?


Ny overall sökes

Köpte en rosa moln overall från Lindex på Tradera,men så missnöjd med den. Så nu måste jag hitta en ny...

Dessa två har jag fastnat för, båda är från Molo. Ingen anning om hur dom är i storlekarna. Den översta är i lurvfleece, lite tunnare. Den understa är i dun. Alltså tjockare. Kan bli himla varm när man far in och ut stup i kvarten. Passar sig kanske mer för vgansåk och sova ute? Båda finns bara i stl 68. Det är vad hon börjar ha i plagg nu, men i ytterplagg så kan det bli för stort. Finns inget värre än en stor overall.






BVC avklarat!

Då var vi hemma igen och det gick jättebra på BVC. Blev ledsen när nålen stacks in, men sen hann det gå över och likadant för nästa spruta. Men det var inga sura miner länge. Så duktig vår lilla tjej.
Nya vikten landa på hela 6330g(5320) och 61 lång (57,5), här växer vi så det knakar! 

Men inte fick jag mycket tips om hur man ska göra med snuttandet. Hon totalvägrar att ta napp av alla dess slag. Men snutta ska hon...dvs på mig, och det börjar göra ont. Hennes enda tips var att kanske försöka med vatten på natten....öhh, hon är ju inte hungrig utan snuttig. Jaja vi får väl lösa detta själva då. Annars trivs vi jättebra med denna sköterskan!

BVC

Usch å fy, nu ska vi strax iväg till BVC för vaccination. Stackarn ska få TVÅ sprutor i låret. Visst det är en förmån för oss som fick barn efter den 1 oktober att få denna extra sprutan, annars kostar den pengar. Men hallå...två sprutor *aj aj*Dessutom verkar många små bli dåliga av sprutan nr två. Men vi håller tummarna för att allt ska gå bra nu!
Ska bli spännande att vikt och längd nu.

Molo

Så söt helfräkt från Molo. Helt såld blev jag!


Finns bla hos FunkyBaby

Växer fort

Lillskruttan växer så fort så nu är det dags för nya kläder igen. Dags för stl 68 nu.
Hittat en del fint på Lindex, så himla fina färger! Brukar inte gilla grönt, men dessa är riktigt härliga i färgen.



Från Lindex Shop Online

Babystrumpor

Visst är det gulligt med dessa mönstrade strumpor.Men dom sitter ju inte kvar på foten. Synd.
Dom som sitter kvar på foten är helt klart dom i modellen på understa bilden!



Från Lindex Shop Online


Kattpiss...skitkul

Åh va dottern va nervös idag, för idag var det första dagen på nya simskolan. simskolan på riktigt nu. Inget plask å lek m.m Så nervös så hon knappt kunde äta frukost...stackare. Men ivrig var hon ändå.
Får rapport här om en stund.

När dom hoppat in i bilen så hinner dom knappt komma långt innan telefonen ringer. Nu har den där förbannade katten varit och pissat på bilen IGEN..................jävla kattjävel.
Nu blir det till att åka till Jula och köpa en sån här och hoppas på att den funkar. För det är FAN INGET KUL att sätta sig i bilen och det stinker kattpiss, för att det kräket tycker det är kul att sitta och pinka på luftintaget.



Dom som haft såna här säger att dom funkar bra, t om så bra att katten knappt vågar sig ut ur sitt eget hus (det vore ju drömmen,för annars så får vi sätta upp en i varje hörn av tomten....)

Djurskrämma Animal-away
(ofarlig för människor och djur)
Håller effektivt ovälkomna djur borta från din trädgård! Med ultraljud på ca 23 kHz som inte människor uppfattar skräms katter, hundar, ekorrar och kaniner bort. PIR (Passivt InfraRött) system övervakar området och sätter automatiskt igång ljudet om ett djur rör sig.

Väggdekor

Istället för att sätta upp fondtapet för lite färg i barnrummet, så kan man sätta upp väggdekorer. Gillar dessa från Cold Coffe. Finns på Barnlycka. Tröttnar man så tar man bara ner dom!



Bumbo

Johanna hade en sån här bumbo stol när hon var liten, så himla smidig för både mamma och barn. Dom blir ju sura så fort man lägger ner dom, men får dom sitta upp så blir det glada bebisar! Så det får förmodligen bli en till lillsskruttan med. Velar mellan rosa och lime.


Härliga lördag,fast det känns som söndag

Så skönt med helg, hela familjen hemma. Fast i dag så åkte maken iväg med stora tjejen till BUSFABRIKEN!!! Vilken lycka ni *S* Springa runt och bara leka och klättra i hela 3 timmar. Och efter det så blev det mat på Max, en kanon lördag mao.
Mamma fick lite egen tid med lillskruttan, sen kom Jennie med fika och skvaller. Alltid lika trevligt! Och lillskruttan var så nöjd över att få någon annan att prata med än mamma.
Jennie jag kom på att vi får ta en tur på stan nåndag med...måste till Polarn O Pyret

Liten en som förföljer mig...

Den här lilla gobiten förföljer mig, för vart jag än är så är hon alltid där..hmm Som här så ligger hon och spanar på mig när jag fönar håret. Och när jag sätter mig i soffan så ligger hon återigen där och försöker tugga på sina leksaker.
Men söt är den!





Dags att börja skriva nu

Idag kom denna jättefina babybok som jag köpt till Julia. Storasyster har en i samma serie. Så nu är det dags att börja fylla i allt som hänt hittills. Får bli kvällspyssel.


Fint

Surfat runt och kollat in kläder igen *S*
Dessa skulle jag vilja ha från H&M iaf, tror det kan bli en snygg kombination. Koftan och linnet är från Organic Cotton kollektionen. Älskar plaggen från dom, så himla mjuka och sköna. Dock så får man gå ner en storlek, stoora. Mem det gråter man ju inte för ;)



Riktigt upprörd snart

Jag klickade ju hem ett par stövlar från ellos....ja det gick sådär. Får precis igen dom med leggings på...hur ska jag få plats med jeans?? Och så var dom relativ hårda i hälen, det var skönt att ta av sig dom. Läder ger ju med sig...men hur mycket?
Nä dom får nog åka tillbaka...synd för snygga som attan var dom.


Dags för dyra inköp

Varit iväg till Norrköping idag och gått i barnaffärerna där. Somliga av oss hanlda mycket, men inte var det jag ;)
Tack för idag tjejen
Dock så kolla jag på nästa modell av bilbarnstol, börjar så smått bli dags. Räknar inte med att vi använder babyskyddet längre än 5 mån.

Dessa har jag kollat på....den ena dyrare än den andra. Eftersom vi kör mycket bil,och gärna långt. Så är ett krav att stolen är reglerbar i olika vilolägen med enhandsgrepp. Och givetvis att den uppfyller alla säkerhetskrav.
Det blir med största sannolikhet Maxi-Cosin, för den andra är såååå himla klumpig.


Maxi-Cosi Mobi 2295:- just nu på erbjudande, annars 2895:-


Britax Seccura 3295:-

Kunde ju inte låta bli

Kunde helt enkelt inte låta bli att köpa dom här, blir så fint till våren här. Klart lillskruttan ska vara en tuff liten tjej hon med!


Baddax

Ikväll efter att vi ätit makens goda egen rökta lax, så blir det baddax för tjejerna. Detta gillar båda två, och så här söt ser jag ut då!


Matchar fint!

Min nya hobby när jag shoppar kläder är att tjejerna ska matcha varann, funkar än så länge då dom drar 62/68 och 110/166.
Men nu hitta jag så minstingen och mamma kan matcha varannn med! Kliar i shoppingfingret *S*
Kläderna är återigen från Danfäe och finns hos Mammashop




Rea surf

Sitter och surfar runt och kollar in vad som finns kvar i Rea-fynd. Inte mycket, men en del finns det. Som denna ursnygga regnkappan till våren från Danefä. Gillar nog den vänstra mest, min färg det el va säger ni...Jennie? ;)

 

Nice?

Dessa från ellos ser sköna och snygga ut, är från Hush Puppies och på rea. Dom andra jag blogga om fanns ju inte i storlek =(. Men dessa finns, får väl klicka hem dom och se om dom är något att ha.


12 veckor

Va fort det går, idag blir lillskruttan 12 veckor! Och så glada kan vi vara för det!


Stövlar igen...

Satt och kollade på ellos. Dom hade dessa tre som var snygga och reglerbara i vaden...och alla är i skinn!



Snart ska julen ut

Och då är det dags att köpa ny alampor till sovrumsfönstret,annars blir det ju på tok för mörkt. Denna ska vi ha, två st. Blir superfint. Rummet går ju i grått och vitt.


Spara el skicka tillbaka?

Vad tycker ni, behålla el skicka tillbaka? Lite velig här. Stora tjejen tycker att " det där kan ju inte lillasyster ha,det där är ju pojkkläder..." Själv tycker jag dom är retro snygga,men färgen var faktikst ganska så "pojkig" när den väl kom. Ahhh..beslutsångest.


Peace mönster från Platisock är det ifa någon undrar


=(

Jävla stöveljakten gick åt pipan (ursäkta svordomen). Klart dom inte fanns i min storlek.... finns en möjlighet att dom finns i stan.Men orka krångla sig in där för att hoppas på en storlek som kanske med största sannolikhet inte finns(andas)...och om den finns så passar den säkert inte över vaden...man har ju lite allehanda bekymmer nuförtiden med kläder m.m efter graviditeten ...jaja snart är man sig själv igen,men det är ju dock nu man fryser ute.

Idag kom dessutom ett paket med posten. Har köpt en Barbapapa klänning med leggins till,dock så var det fel storlek såklart...62/68 var beställt men istället kom 74/80. Orkar inte skicka tillbaka och sen behöva sitta och vänta på nya i rätt storlek. Kan ju lika bra ha dessa kvar till våren.


Stöveljakt

Var på IKANO med Jennie igår för en stunds fika och skvaller. När vi väl skulle börja strosa lite i huset så stängde dom...hade missat helt att det var Trettondagsafton *S* Iaf så hittade jag snygga stövlar på rea, men köpte dom aldrig. Men när jag väl kom hem så kunde jag inte glömma dessa ljuvliga stövlar, så jag fråga Jennie om hon skulle med idag igen...(hon hitta ochså ett par ) och det ska vi! Roligare att gå två och få smakråd.
Har ju suktat efter dessa redan förra vintern. Dom är från Vagabond. Ösnak mig lycka till idag då (så att storlek finns menar jag)


Äntligen hemma!

Borta bra men hemma är ju bäst, även om det var skönt att vara uppe i Sandviken. Där fanns ju bastu,så himla skönt och sann finne är man ju och måste helt klart passa på. Blev mer än en gång =)
Full fart på tvättmaskin är det just nu,blir ju en del tvätt när man kommer hem.
Försöka hitta plats för alla julklapparna som man fick,värst är ju dotterns lekasker. Försöka rensa upp bland dom gamla först kanske...nu har hon så mycket nytt så hon vet inte vad hon ska leka med. Allt man föreslår är nej nej och återigen nej. Roligast just nu är Polistationen i lego! Hade inte ens tid att mysa i sängen i morse, utan var tvungen att springa ner och leka med den *S*

Nu är det mat dags, kram på er!

God fortsättning på er alla!

Nu kan vi äntligen skriva år 2009, känns lättare att skriva än 2008 av någon underlig anledning.
Tittar man tillbaka på året som gått så var det inte fy skam. I februari så fick man veta att vi skulle bli fyra i familjen, en underbar känsla. Men samtidigt lite skrämmande, vad hade man gett sig in på. En bebis i hemmet igen med allt va det innebär *S* Men i oktober så tittade hon ut vårt underverk och det var kärlek vid första ögonkastet. Vilken känsla, det går inte att beskriva hur kärleken för denna lilla varelse bara svämmade över. Och vilket barn, så gudomligt snäll och lätthanterlig. Tack alla som varit hem till oss och välkomnat den nya familjemedlemen,betyder så mycket för oss!

Och i maj så blev det bröllop, trodde jag aldrig i mitt liv att jag skulle gifta mig en dag. Men 17 Maj så slog vi till, och jag ångrar det inte en sekund.
Man kan säga det som att man "äntligen" blev en familj på riktigt.
Det var även ett underbart tillfälle att få samla sina nära och kära på, inte så ofta man har alla på plats samtidigt.

Och i år så ska vi få fira Dop, återigen ska vi få samla släkt och vänner.

Vill önska er alla en god fortsättning på det nya året!

RSS 2.0