Gott Nytt...

6bb53f02f8b83f2f6ef6b95dcf6777c0.png

Gott Nytt År kära vänner!! Här har vi dukat upp inför middagen. Blev först lite smarrig rökt lax med en läskigt god laxröra! Till huvudrätt blev det oxfile puttrandes i rosepepparsås med potatisgratgäng! Gott men man blev mätt fort. Nu sitter vi och spelar wii medans vi väntar på gästerna som ska komma.


Falun, ja...

-b24920da945886951c741912124dd65.png

Falun, ja inte blev det någon bra sömn inte. Sov som en kuff,kudden var hård och sängen ovan. Fick ju skotta fram husvagnen ur snödrivorna...så jag vakna med ont i nacken. Aj aj. 

En sväng ner till Falun centrum resulterade i thai lunch! Men dock inget mer, att gå på stan med min man är inget jag ens önskar min värsta fiende. Någon shopping blev det mao inte tal om. Istället styrde vi bilen återigen mot Sandviken och hem till barnen. Man saknar dom som en tok när man är borta och det var ömsesidigt!! 

Ringde frissan och kollade om det fanns tid innan nyår, och det fanns det. Redan ikväll, så bara hoppa in i bilen igen. Vad tycks? Så skönt att få det uppklippt igen!


Påväg mot...

6d0bbea8b6188dcb214e76bcf2b225d3.png

Påväg mot Falun!Ska vi få vara barnfria i ett dygn,och på schemat står SOVA...!


Kall dag...

0-1d13875f38f55eb992d462fa73a87124.png

Kall dag på Liseberg! Klart jag och skrutten ochså åkte karusell!! Men attans va kallt det var,5 timmar på ett kyligt Liseberg sätter sina spår. Och pengarna dom bara rinner mellan fingrarna på en, blev dyra chips och leksaker vi vann haha


På plats...

0-5d980ccb320c26856af20d9038c0c121.png

På plats i Göteborg! Och lillskruttan stortrivs i dubbelsängen på Scandic Europa. Till min lycka så är ju hela Nordstan öppet till 22...men det var bara mat vi ville ha. Nu är vi trötta och slitna och måste få tjejerna i säng. Go'natt!


Påväg till...

44f635a4398a256ab090356b110cedd1.png

Påväg till Göteborg! Och skrutten sitter och diggar stenhårt till Lady GaGas Bad romance!!


Stressad? Jag...

stress stress, inte alls stressad jag lovar...


Myyyyys!!! Men...

0-1ce947ffb420037d026363ae0d968afd.png

Myyyyys!!! Men doften....ja smällar man får ta


Kallt då...

0-280c98a0473350a5cb95beb31fc070a4.png

Kallt då drar vi fart på öppna spisen! Den som inte sotar ner.


Pulka och...

5e4fcc3a8378fddaec495ab5bfbbc816.png

Pulka och snowracer premiär!!


Dagisvagn?

När jag ändå letar efter bilbarnstol så letar jag ochså efter en fyrhjulig barnvagn med fullt liggläge att ha på dagis, ingen som har en sån till salu??


Dyra inköp igen

Hmm...ja då var det dags att bita i det sura äpplet igen. Dags för nästa stora inköp...bilbarnstol till andra bilen.
Eftersom vi jobbar som vi gör den ena lämnar och den andra hämtar och det är en bit till dagis, så blir det ju med bil. Så då behöver vi en stol i varje bil till båda barnen Johanna har ju såklart, men Julia har ju bara en i Volvon. Så nu är det dags att leta reda på en till Lagunan. Och blocket tänkte jag...usch å fy, eftersom det är en stol som man oftast har i många år så är dom inte fräscha, plus att dom ska hutlöst betalt för dom. Dessutom så får en bilbarnstol inte vara äldre än 6 år, pga av plasten blir gammal och kan spricka. Så från tillverknings-datumet och inte från inköpsdatumet ska man utgå ifrån. Ska finnas instämplat på stolen.
Så då kolla jag på Babylands sida, och dom har en till bra pris just nu (nästan samma prisklass som blocket)
Den är bakåtvänd och kan vändas framåt när det är dags för det.
Kostar just nu 1595:-


Se det snöar!!

Äntligen kom snön, och innan Jul. Kan det bli mer perfekt? Ja givetvis att det ligger kvar till nästa vecka så klart och att det kommer mer! Dock så hörde jag att det inte var snö i Göteborg...hmm...Jul på Liseberg är inte samma sak utan snö, så nu fixar vi det här va ;)

Julia är helt fascinerad i snön, hon älskar att härja där ute. Lilla skrutten, ja inte så liten längre blir ju 14 månader idag. Tiden går fort.




Åhh så mycket fint det finns

Surfar vidare och hittade dessa ljuvliga sakerna till Julias rum, tänk va fint det skulle vara!
Kommer från Barnvänligt, dom har fraktfritt fram till den 21/12.


Sötaste krokarna eller bara som dekorationer på väggen.
Gillar dom med limegröna fåglar på med.

Och kolla sötaste sötaste nattlampan!!


Märkliga storlekar

Hmm...sitter och kollar igenom dagens adventserbjudanden på dom olika webbisarna. Och jag hittade denna fins klänningen från plastisock hos Barnlyan. Men storlek 74/80 eller 86/92....Öh?? Mellan dom då? Hatar dubbel-storlekar.

Plastisock-Klänning Appelfield


Liseberg here we come!!!

Yes! Då var det bokat och klart, en hotell natt i Göteborg och besök på Liseberg. Hela familjen nöjda och glada och vi får sova i egna sängar...knöligt att hälsa på däre nere när alla bor i lägenheter. Blir liksom liiite trångt när man ska knö in 4 pers till *S*
Maken ska på tjänsteresa ner till Orust över dagen, och vi brudar ska umgås med mormor och gå på Jul på Liseberg. Och jag hinner ju ta en sväng på stan, ska ju bo mitt i stan!
Blir mycket bilåkandes dagarna innan jul, men det kan det vara värt va!


Megatrött

Trötta familjen, jobbade igår. Slockna mitt i Robinson...så slutet såg jag inte.
Men tror ni man kan få sova där en stund ostört,såklart inte är det inte maken som tjatar så var det Johanna...kan man bara inte låta en sova där en stund och inte tjata. *morr*
För sen blev ju natten spännande...för i samma veva vi gick upp och la oss så började Julia Hon hade en av sina värsta nätter på länge....höll på från 22.15 till 01.10..........fick en flaska vid 04.30 sen sov vi iaf (tack o lov) till 09.10!Och jag låg kvar i sängen och bara orka inte gå upp, föll i sömn fram och tillbaka men var sååå seg. Men klev upp här vid 12, för då börja Johanna tjata om att va länge du sovit mamma, vi ska faktiskt på bio idag.
Och japp upp bara, in i duschen ätit frukost och bokat bio biljetter. Vi ska se Nicke Nyfiken 2.


Lussefika och julfest..

I morse var det lussefika på skolan,fick man mingla lite med barnen och deras föräldrar. Julia älskar att följa med till skolan, hon går bananas där *S* Och ungarna älskar att leka och gosa med henne.
Trodde vi skulle få ta med Johanna hem, men hon skulle vara kvar i två timmar till. Jaha så vad hittade vi på under tiden? Åkte och shoppade en ny hemtelefon och ett spel till Nintendo Wii...för japp den är beställd nu!

Ska strax hoppa in i duschen, ikväll blir det julbord med jobbet. Lugna puckar för mig, ska köra ikväll. Dom ringde och undra om jag kunde ta ett extra pass imorgon? Klart jag kan, alla extra timmar är bra att dryga ut föräldrarpenningen med!! ("bara" 12 timmar extra,plus ob).

Jo vi lyckades ju shoppa skor ochså...får se om det kommer bild på allt sen. Just nu laddar jag batteriet till kameran.


Pust

Alltså våran lilla huligan är ööööööööööööööverallt. Och dum kan man inte påstå att hon är...älskar ju att riva ur allt i kökslådorna, så det ligger "barnvänliga" saker där.
Nu när jag kom in i köket så kommer hon dragandes på äggkokare och ska köra in stickkontakten i dom två hålen i väggen...inte dum som sagt.


Aptrött

Så trött så trött, så jag är sådär supergnällig idag. Ville aldrig kliva upp ur sängen, så hade det inte varit för en liten en så hade jag legat kvar. Garanterat.
Jobbigt dessutom när man inte fick i sig kaffet innan det var dags att gå till skolan..och när man är trött så är det ganska så jobbigt när den stora har mundiarré...dvs babblar och babblar och babblar heeeeeeeeeeeeeeela tiden...suck.

Nu ska jag kamma håret,klä om och så ska vi på julklappsjakt igen. Blir en dyr julklapp vi ska kolla på, nintendo wii.


sitter i...

0-7a58980239ee462a098ecb634f127a1f.png

sitter i biltvätten..... Varit in på jobbet en sväng. Kul kväll, men nu styr jag hem!


Adventskalender

Skulle kunna shoppa ihjäl mig på dessa adventserbjudanden som finns varje dag. Men idag var det något fint till mamma på Ajabaja Kids
Från Honky Dory...så ja även på erbjudande kostar den en del, men det står verkligen skrivet Jonna över hela koftan.


Julfest bekymmer

Julfest på fredag, har ju köpt den där svarta klänningen, men funderar på om man ska ha någonting upptill. Då hitta jag den här på Gina Tricot. Tänkte man kan klä ner det lite, skor är ett annat bekymmer. Och vad ska man ha på benen? Leggings,blanka? Strumpbyxor?





Alt denna koftan , då har jag ett par grå ankelpumps som matchar bra till.


Överlevde och...

1c6b4d5e817d177c62bb212fb9cb09c3.png

Överlevde och kom fram till skolan! För tidigt dessutom!!! Betyder att jag har ökat tempot. Bra! Kan säga att Veta rundan idag var väldigt geggig....


Öm som bara den

Överlevde den här helgen med! Dock så är man mer mör i kroppen än en vanlig helg på jobbet. Suttit på kurs på  Hotell Ekoxen i stan...värdelöst ställe, iaf på helgerna. I lördags fick vi vänta i 20 minuter på maten...och igår i en hel timme. Helt sanslöst dåligt. Gick med på att servera maten en halvtimme tidigare, men den spräckte dom med råge dessutom så klarade dom inte av att servera den på "normal" utsatt tid...och inte ens när dom sa att det var 5 minuter kvar så kom maten efter 5 minuter...och när maten väl kom så kom den ut i små små bytor i olika omgångar så det tog ju slut hela tiden.
Det var vi på 30 pers och ett fotbollslag...det går¨år MYCKET mat då. Då ska man inte servera maten i små fina skålar i storlek med den man har till salladen hemma.

Ja vi har inte suttit stilla hela helgen, i lördags hade vi en praktisk dag. Repetition i HLR och uppdatering på hur man i dag ska rädda liv...kan ni det om man skulle behöva göra hjärt och lungräddning? Vet ni hur många kompressioner respektive hur många inblåsningar man ska göra?
30 /2 och takten ska vara ca 100 kom i minuten...det blir ett jäkla tempo och man blir genomsvett. Men den dagen man skulle ev behöva göra detta ja då kommer man ha sådant adrenalinpåslag så man behöver inte behöva bekymra sig om det.

HLR L-ABC...heter det numera, vet ni vad dom olika står för?
Hjärt och Lungräddning
L= Life och nu betyder det inte rädda liv alltså den som ligger där, utan tänk först innan du agerar. Kolla av situationen innan du kastar dig in så det inte är två liv som försvinner. Alltså kolla så du inte åker med på köpet. Kan låta hårt ,men det är så räddningstjänsten jobbar och som dom vill att vi ska göra ochså.

A= airway kolla så att det är fria luftvägar
B = Breathe kolla andningen
C = Cirkulation kolla som det låter

Andra hälften av dagen hade vi självskydd. Dvs fått uppdatera oss på greppteknik och öva oss på att lägga handfängsel. Och det mina kära vänner...det sätter sina spår. Vi har övat slag och att parera oss...ont har jag. Men nyttigt är det att få känna på att värja sig, känna på hur det är att vara bus. Känna på hur ont det faktiskt kan göra. Hur mycket man behöver ta i för att det ska ge effekt. Hur man får någon lite mer medgörlig. Dock så är vi kvinnor liiite mer böjliga i våra kroppsdelar än vad männen är. Så somliga grepp och så är det bara att glömma och försöka med annat. Kan säga att instruktören blev frustrerad...haha men jäklar vad nöjd han blev när det fanns ett moment där han fick visa..och vad han tog i...jävla dåre!
Så igår var jag stel..idag är jag mör.

Tack o lov så har jag inte användning utav dessa kunskaper i mitt dagliga arbete, men en dag kanske det behövs för det kan det och då är det bra att ha ett hum om vad man ska göra. Men övning behövs för att det ska sätta sig i ryggmärgen.
Säger jag som kollegan sa så kommer ni tro jag är galen, så jag säger ingenting...kan bara säga att vi har andra medel att ta till *S* Denna kollega....dom andra kursdeltagarna har frågat om han allitd är sån, säger en del om honom men den bistra sanningen är att ja...han är sån.

Nu ska jag byta om, blir långpromenad i regnet. Finns väl inget dåligt väder bara dåliga kläder!


Go´morgon!

Redan hunnit med att storhandla inför helgen! Duktiga vi, om en timme ska promenadskorna åka på. Blir långpromenad innan jag hämtar Johanna på skolan. Sen hem, in i bilen upp till öppna förskolan. Härja där ett tag, sen vips in i bilen igen och dags för destination Lundbybadet och veckans simskolepass.

Hade helt glömt bort att jag ska jobba imorgon, eller jobba vet jag inte men gå fortbildningskursen hela helgen. Sitta inne i värmen på hotell Ekoxen! Ska dock få svettas någon timme, då vi kör träning i självskydd...heyyya here I come...

Igår fick vi äntligen köpt allt det sista i vinterklädväg...pust kan man man äntligen koppla bort den biten!
Johanna fick vanatar, rosa såklart som hon så ville ha. Julia fick vantar, två par faktiskt säljs ihop för 129:- och dom var faktiskt väldigt bra! Får se sen om dom duger på dagis, men ett tag tills dess. Sen fick hon en fleecemössa och en Me Too lurvoverall! Så mjuk och gosig, perfekt bilåkar,sova ute i vagnen,gå på stan overall! Dvs ingen leka ute i. Den gick på 299:- dom hade hundra kronor rabatt på den, annars kosta den 399:- (Happy Daniela om du undrar, fanns en grön till Isak med ;) )


Den är inte blå utan Lila, men ja ni vet försök fånga det på bild.


Dagens middag!...

0-7c6c431a2ef92c1706e8e6471a5e8f9e.png

Dagens middag! Rostas i gräddsås med quinoa och broccoli!


Favorit i...

0-36b0b396c09677f54d33311a834fad85.png

Favorit i repris! Hade ju en sån här till Julia när hon hade stl 68,och tyckte om den så mycket. Så nu hittade jag en på Tradera i nyskick som jag fyndade för vrakpris!!


Åhh Kär!

Alltså jag bara älskar ytterkläderna från Miniature. Lagt upp en massa nätbutiker under en helt ny kategori, Julkalender...varje dag så har dom olika erbjudanden.
Idag så är det grymt bra rabatt på just dessa ytterkläder jag är såld på. Och dottern hon älskar dom också,men liiite dyra. Men nu, nu är det ju nästan helt ok priser. Och vadå man kan väl behöva en extra uppsättning till overallen som åkte på idag ;)
Finns hos ajabajakids




Kallt!

Va vad det jag sa, det blev minus 8 i morse när vi åkte till skolan. *brr* Och fortfarande är det minus 7,2.
Så efter skolan åker vi till Shaprman och kollar in deras utbud utav Didriksons vantar och mössor.

Titta va fin skrutten är idag i sina nya jeansleggings,nya fix koftan (fyndade HELT NY på tradera) och uggisarna!!
Min underbara fiiina lilla skrutt!!




Sitter i morgonsoffan och kollar på barnprogram med syrran! 


Svårt det ska vara då

Tar liksom aldrig slut på saker och ting man behöver köpa till barnen. Idag var det som sagt dags att få tag i vinterskor till Julia. Likaså mössa och vantar till båda, ja alltså riktiga vintergrejer. Det ryktas om att det börjar bli dags för snö snart. Och jag menar det är redan 1 december, kan nog inte stoppa huvudet i sanden vad det gäller att ha allt detta klart. För annars står man där sen...

Skor...jösses va svårt det ska vara då, och få en 13 månaders med spring i benen att sitta stil i mammas knä...jag var genomsvett efter den svängen på Ikano.
Vi hittad ett par skitbra Viking som var nedsatta till 200:- men det var en stl som var precis, enligt henne i butiken ja...sen när vi gick till nästa butik och provade en stl större, ja då var den på tok för stor....och dessutom hade skruttens fot krympt från 11,7cm till 11,3....hmmmm
Och där var dom på full pris så klart.
Slutade med att vi åkte he, och gick in på lokala skobutiken, och vips där hitta vi ett par pax skor i rätt storlek och sista paret för 100:-!! Dessutom ingick det extra sulor till dom!!!!! Me like! Johanna har haft såna när hon var liten och dom är kanon, rejäla men ändå lätta,varma och vattentäta!!
Gillade inte alls kavats skor, hon gick inte alls bra i dom. För klumpiga och stora.

Pax: Tefat
En sån här fast i rött upptill.

Var även in på H&M och byte ut jeans leggingsen som jag köpte i fel storlek. Så då passade vi på att köpa nya jeans till Johanna, hon växer ju som ogräs och alla byxor slutar vid vristen typ..."nördvarning" Och så hittade hon en fin tröja med prinsesstryck och bling! Köpte även dom urgulliga uggisar, såå söta!!



Jo vantar och det där då...kom vi hem med det? Nä och tempraturen visade på 0grader när vi kom hem...


Dåligt IKEA

Fy fan va sur jag blev, och otrevlig mot kundtjänst. Eller ja jag avslutade med samtalet att ja tack för ingenting då.
Barnen ska ju få miniköket duktig i Julklapp. Ett fint träkök på IKEA. Men det finns ju ALDRIG inne. Och svärmor och dom kunde lägga undan när dom ringde till Kungens Kurva, men bara ett men inte två. Så det blev ju inget eftersom alla tre barnbarnen ska få samma. Så då blev ingen utan.
Men tror ni jag fick lägga undan när jag ringde Linköping nu då? Tvärstopp.
Dom ska få in 18 st på fredag, så jag får väl hänga på låset...om jag har lust nu vill säga...eller så blir det OBH Nodica köket som är betydligt billigare på Leklust just nu...fast det är ju i plast.

*SUR*

Nä nu ska vi åka och slänga ut massa pengar på andra tråkigheter...vinterskor till Julia...inte billigt och vantar ocg mössor.


RSS 2.0