Dagisbesöket avklarat!

Nu efter att varit och hälsat på så känns det inte lika jobbigt. Hon trivdes jättebra och det var en lugn och fin grupp. Trevlig personal! Stor och fin lekplats ute. Ja vi fick bra vibbar!
Men det är tungt att behöva lämna in sitt barn på dagis, långa dagar dessutom.  

Efter dagis besöket så åkte vi hem till Daniela och Isak, Julia passade på att sova. Så det blev inte så mycket lek där inte.

Vi har hunnit med att pyssla lite, köpte pepparkakor och kristyr. Kommer bli så fint så i fönstret så!!


dagis

Nu har vi blivit erbjudna dagisplats till skrutten. Med början i februari. Det är ju ingen tid alls tills dess, ångesten kommer verkligen krypandes nu. Samtidigt som man vet att hon kommer ha det bra. Och själv så ska man börja jobba och få vara "vuxen" igen.

Vi ska till dagiset och hälsa på imorgon, känner att vi vill göra ett besök och kolla in innan man tackar jag till platsen. Kändes som det var trevlig personal när jag pratade med dom i telefon iaf. Det ska ju vara fräscht stället, helt nytt. Inget slitet gamalt ställe.


Mammas lilla...

1cfff984cd21df949c43624162d14e83.png

Mammas lilla hjäpreda, eller bara fröken bus! Ja här har vi satt upp juleljusen...och julbocken, men den fick inte stå på plats i fönstret länge den inte. Så nu har den fått flytta upp på högre höjd i fönstret!


dagen GI...

5724683732f30b7f5de1604135ba50f1.png

dagen GI mellis; ägghack! Ta ett par ägg,hacka. Rör ihop med majonäs (snåla inte) blanda i kräftstjärtar och lite färsk dill. Färdigt och super gott! 
Man kan ha i räkor om man hellre vill ha det, eller skinka. Ja vad man sjäv helt enkelt tycker om!


Gissa vad...

7d1a091497042a6ff143d7e344fd6b99.png

Gissa vad det är dags för nu.... ;)


lunch! Fick...

0-2442c69ba5ca158502507b929f068864.png

lunch! Fick sova i två timmar,fy va najs och skönt det var! Så trött så jag slockna direkt. Nu är bara jag och skrutten hemma, dom andra två åkte till busfabriken. Ska precis hugga in på lunchen, Julia och jag äter varsin omellett. Ja hennes bara med ägg och vatten, kan bli liiite starkt med chorizo i hennes ;)


Morgonpigg

är vad jag inte är. Usch fröken ville promt upp tidigt. Och jag som är såå trött för jag var på jobbet hela dagen igår. Hade varit skönt att få sova läääänge i det mörka sovrummet.
Alltså ni fattar inte hur mycket jag kan sova, eller hur sur och gnällig jag kan bli när jag inte får sova....ni fattar inte hur sur jag är när jag måste kliva ner med skrutten, och stänga dörren till det där mörka sovrummet och varma täcket...som ett litet barn blir jag.
Jaja snart så får jag gå upp och lägga mig igen, men det är ju inte samma sak som att ligga kvar på morgonen...


Cappuccino time!!...

27c0e788d76132a1094723310c70f026.png

Cappuccino time!! Lunchen uppäten då är det gott med en smarrig cappuccino! Snart åker pappa och Tuula hem,och då drar vi brudar iväg och köper fredgasgotti!!


Besök

Idag har vi besök från Göteborg, pappa och hans sambo är uppe och hälsar på.
Tjejerna har busat med morfar tills dom blev svettiga, oj va Julia svepte sin fruktdryck!
Johanna har försökt lära morfar hur man spelar vem där, gick sådär. Morfar är finsk och har en aningens svårt för att förstå svenska och Johanna har liite svårt för att förstå finlands-svenskan haha så ni kan ju tänka er hur det slutade. Jag som var domare fick säga att båda fuskat ;)

Bjöd på "min" färskpasta med lax och räksås, enkelt och super smarrigt!


Lekrummet!

Var ju på IKEA igår, köpte en liten expedithylla till lekrummet. Köpte två rosa lådor som vi satte längst ner, sen kan dom ha lite större prylar i dom två andra. Och längst upp kan Johanna ha saker som Julia inte kommer åt. Hon är klåfingrig som få våran lillskrutt, och humör som heter duga...men det är väl så, nr två behöver visa att hon finns med.
Köpte en till bilmatta, så nu är hela lekytan täck med matta! Fick äntligen upp spegeln på väggen, den har stått lutad på golvet för länge. Typ sen vi plockade ner den från övervåningen för ett år sen ;)

Köpte ett prinssestält till Julia i julklapp, och när Johanna hörde det så ville hon såå gärna plocka fram det på engång. Och vips det gjorde vi, fint va!!

 


Pust det blev shopping på stan

Sitter här i soffan halvt död. Blev en långdag på stan. Träffade upp Jennie och lille Melker för en tur på stan.
Blev lite nytt till brudarna och likaså till mig själv för engångsskull! Lunch tog vi på Claras, likaså lite fika.
Tack för idag Jennie, var trevligt men attans va trött jag är.
Direkt efter stan så drog vi iväg och möte upp maken för shopping åt honom. Behövde nya jeans. Första paret var snygga och satt som en smäck! Blev även schysst tröja och massa sköna strumpor! Så dagen har verkligen gått i shoppingens tecken. Blev middag från Mc Donalds, orkade inte med något annat.
Dagens fynd då:

  
Första setet till Johanna Fix set från Lindex,söta byxor med volangkant och jeansleggings samt en fin stickad klänning till Julia. Två bodysar plus en enkel tröja. Dom två sista bilderna från H&M.
  
Kunde inte motstå Barbapapasetet till Julia, enkelt och färgglatt. Ochså från H&M! Fin jul/festklänning till Johanna från H&M och en röd tunika/klänning med GLITTER hjärta från Lindex.

 
Och till mig, en skön vardagstunika från Gina Tricot.
Och en fiiin klänning till Jul och annat skoj. En riktig bakelse, med vipiga volanger!!
Den är svart,lite svårt att ta kort på den ikväll.


Blev Ikea...

0-4ef5cd0c773778a67dee5ac3a5e98cb6.png

Blev Ikea som ni kan se, rapporterar sen vad vi fyndade!


Vi lever!...

-f2470d5fc3303d00dbacf7c318bd1b6.png

Vi lever! Börjar bli som folk igen, snörvlar fortfarande dock. Men nu orkar man iaf hitta på saker igen. Just nu sitter vi vid skolan och väntar på att Johanna ska sluta. Sen drar vi till Norrköping och Media markt, ska reklamera min mjölkskummare, whis me luck!

Ev så åker vi till IKEA ochså, måste få klart tjejernas lekrum någongång. Ser ut som hej kom och hjälp mig där inne.


Allt är slut som man vill ha ju

Nu börjar jag lessna till rejält, sitter och surfar runt på Polarn o Pyrets hemsida. Tänkte klicka hem lite kläder till tjejerna. Men JUST det jag vill ha, finns ju såklart inte. Men det finns i butik i stan, men det är ju i stan det och vi bor inte i stan. Suck. Jaja ska ju en sväng på stan i veckan, men jag ville ju klicka hem det nuu
<visst var den fin. Jag är ute efter "Lugna" kläder nu, så trött på allt med massa hysteriska tryck m.m Finns mycket sånt i garderoben, svårt att matcha ihop. Så lite vanliga basplagg behövs. Och den här tröjan var så fin, finns strumpbyxor som matchar fint och tänk en svart el vit kjol till. Åhh så fint!!

 

TOPP


Från Polarn o Pyret


Så jäkla typiskt

Iom det att jag blev sjuk, så kom jag inte iväg att shoppa skorna på Stadium. Så då kom jag på men man kunde ju göra det via hemsidan...jo tjena slut i storlek och slut i ALLA butiker. Jaja, så då får jag önska mig dom av tomten istället!


Segt

Uffa mår fortfarande skit, och Julia med. Så det var nog inte biverkningar av sprutan hon fick utan samma förkylning/influensa som jag. Vi har båda haft feber sen i torsdags kväll och snoret rinner och huvudet dunkar. Älskar när man får den uuuunderbara feberfrossan.

Sitter och lyssnar på Rihannas Russian Roulette, grymt bra! Bättre än den nya singeln Wait your turn ( finns bara att köpas på Nokias music store)

Någon som har lust att följa med till Norrköping i veckan? Måste verkligen åka och reklamera min mjölkskummare. Är sååå cappuccino sugen. Eller någon som har lust att ta en sväng på stan på ons? Johanna har studiedag så då tänkte vi passa på att åka in och shoppa lite, sen ska vi väl avsluta med något som hon vill göra ochså.


sick

Fy va typiskt, just när man ska iväg och jobba en av sina två helger så blir man sjuk.
Feber,ont i kroppen,snörvlig och huvudvärk...jippie.

Julia har feber efter sin svinisspruta som hon tog igår, så vi var två värmeelement i sängen inatt.


Fick en...

0-270588a79b095dc2e81c38b43079296c.png

Fick en fin bild på min kusin son Kingston. Dagisfotot, liiiite blyg för kameran. Lilla vännen då.


Shopping?

Sitter och surfar runt på H&Ms hemsida, makens byxor sprack och han vill ha likadana. Så det är väl bara klicka hem ett par då...men då är ju frågan, vad mer ska man klicka hem... ;)

Nu finns väskan från Jimmy Choo återigen i lager...


Boknörd

Helgen kom och helgen gick, lite mulleavslutning. Playdates och glöggkväll hos Daniela och Daniel.

Idag har vi skruttat omkring här hemma jag och brudarna, jag med en hörlur i ena örat. Lyssnar på ljudbok, Dan brown. Hans senaste, grymt bra! Och så skönt att äntligen få lyssna på en bok, för läsa det finns det inte tid för. Innan man ska lägga sig? Nä då slocknar jag på två röda och det blir mest att man sätter hundörat på samma sida fast åt andra hållet...så ja det går lååångsamt att läsa böcker nuför tiden, och jag har sån bok abstinens. Men nu, nu får jag äntligen lyssna!

Stått i garaget ikväll och plockat iordning grovsopor som dom kommer och hämtar imorgon, inte lite som ligger där ute på uppfarten. Äckligt är det i garaget, man får hela tiden se sig om efter dom "små" spindlarna...dom är GIGANTISKA och smyger sig på en. Man ska ju ha en el två som tar alla småkryp. Men jag dödade av en tre fyra iaf! En fick vara kvar i ett hörn. Och sen finns det ju bara typ 100 kvar där ute...*ryser*
Och en sån där annan harmlös spindel kröp på armen, att jag inte dog på fläcken.

Och vet ni, Julia sover bra. Men hon är så morgonpigg nuförtiden...idag så skulle vi upp innan kla hunnit slå 06. Jaha ner och fixa lite välling, byta blöja m.m...tänkte hon får springa omkring och lufta rumpan lite...jo tjena inne i lekrummet så hittar jag henne ståendes med huvudet före i leklådan och på golvet ligger världens skithög....myyysig start på morgonen man fick!!


Färdiga! Attans...

7d554be640dc317b2afd9eb63d6fb94a.png

Färdiga! Attans va goda dom var, Johanna tjatar om mer och hon som inte är så förtjust i lussekatter. Bra betyg mao!!


Bakning pågår...blev...

0-2a61f2c6d5126ae8337ca0e65ad790fa.png

Bakning pågår...blev så sugen på Lussekatter!


Dags för...

0-606a357ef5243c0c81b82fe70565ffaa.png

Dags för frukost! Nybakat GI bröd, fick ett infall här på morgonen. Varit vaken sen drygt 06.30 med fröken superpigg...snart ska jag slänga mig i sängen igen.


Fredagsmyyyyys!

Nu ska tjejerna i säng, sen drar vi på näst sista Johan Falk filmen!!
Spännande, älskar dom filmerna sååå bra!

Kvällens middag blev rostat uppskivat i bitar, stektes på och sen fick dom puttra på i massor av grädde! Här gör vi mat på ren kärlek ;) Till detta serverades det kokt broccoli, och en liiten klick potatismos.
SÅ bortset från den liiiilla klicken så var det ren GI måltid!

Nu trevlig kväll på er!


Mysig morgon...

Ni vet när man tror sig ha gott om tid på morgonen, så blir det helt plötsligt superstressigt iaf....
Ja det var en sån morgon idag igen..
För en gångsskull så var Johanna klar i tid, men så kände och såg vi att Julia var blött om strumpbyxorna...Det luktade ingenting, men blött var hon...japp hon hade skit upp till armhålorna, mysigt.
Så fina kläder som hon hade på sig dessutom, var fin i 5 minuter. Suck, och ja det var med andan i halsen vi fick köra till skolan sen. Ingen tid att promenera bort inte.
Alltid denna stress på morgonen, oavsett hur väl man planerar sin tid.


Vill ha!!

Nu vet jag precis vad jag vill ha, jag SKA ha dom här skorna.
Är i stort behov utav nya, mina är ganska så slitna kan jag lova
Just nu så har jag dessutom 20% rabatt på Stadium....


Juloutfit

Sitter och letar efter något att ha till Jul, och till julbordet med jobbet. Och kan ju bli annat tillfälle ochså.
Fastnar inte för något speciellt just nu.
Men dessa skorna från H&M skulle inte sitta fel, men 12cm.... måste börja jobba mig upp på klackarna igen


Julklappar...

Usch då börjar det bli dags för sånt tjafs. Maken och jag sa inga julklappar till varann...men nu så proppsar han på en var iaf...kan det vara för att han vill ha ullstrumpor i julklapp tro? Enda han vill ha, dyra är dom ochså.

Så jag sitter och funderar och funderar på vad jag vill ha, men kan inte komma på mycket.

Denna morgonrocken från H&M kanske? Trist grej att köpa själv, och faktiskt kanske ännu tristare att få...jag vet inte. Jo NU  kom jag ju på vad jag vill ha......


Mål

Satt och läste lite på GI viktkoll och där kan man skriva in hur många kilon man vill bli av med, och sen får man ett datum typ när man ska vara av med dom. Är uträknat på ett snitt av alla deras användare och medlemar.
Jag skrev in mina kilon jag har kvar och fick datum 6/1-2010...dvs ganska snart. Och det bästa är ju att det går så fort. Så nu blev jag riktigt peppad att köra stenhårt tills allt är väck!


Glögg

Nu börjar det bli dags för glögg, och jag älskar glögg. Framförallt den vita glöggen. Men den måste dock vara sockerfri om det ska funka med GI....det finns EN men den är inte vit. Fanns inte på City Gross idag, den ska finnas på bolaget men då är den 10%. Kommer från Saturnus.


.......... Någon...

-f526f4c5de7134b55e1496c70d7dc54.png

.......... Någon kan iaf roa sig själv här på morgonen, skit kul att riva ur mammas tidningar. Hon har verkligen rätt teknik för det, snabbt och effektivt. Tänk bara om det funkade lika bra åt andra hållet....


ljus

Igår var det så kallt här hemma, blir alltid så när det ligger kring nollan. Systemen hänger inte med. Så jag drog fart på massa värmeljus, för första gången denna hösten...brukar vara tidig. Men varje kväll när man äntligen fått barnen i säng så har man bara slängt sig ner i soffan och inte orkat med någonting annat än ligga(sitta, för ligger jag ner så somnar jag på två röda nuförtiden) där.

  


morgonigg...

*GÄSP* En mega sån, det var någon som ville kliva upp i ottan..suttit här i snart en timme redan
Vet inte riktigt men dagens planer kommer ju inte bli riktigt så som dom är planerade...kul att gå till Öppna förskolan med en grinig bebis? Nä...utan det är sovdags för fröken då

Själv vakna man med snor i näsan, trodde vi passerat allt va förkylningar m.m heter men icke.


Takida

Ahhh Takida kommer ju till Linköping den 19 november, hur har jag kunnat missa detta??
Någon som vill gå? Såg även att dom ska spela i Göteborg när vi ev är där. Dom är ju sååå bra!!


Sovit!!

Peppar peppar ta i trä, men hon sov heeeela natten i sin egna säng!!! Ni vet inte hur lycklig jag är, visst vakna hon till och skrek en stund men innan jag ens hunnit reagera så somna hon om!!


Lugna gatan

Överlevde helgen och det var faktiskt riktigt trevligt att vara där!
Chefen ringde nyss och fråga om jag kunde tänka mig att byta helg, så jag jobbar i helgen igen och blir ledig två rakt av istället. Vi får se en del trix och fix.

Peppar peppar men nätterna börjar se bättre ut, fast bara för att jag skriver så här nu så ska ni se att det blir ett jäkla liv inatt...


Jobbelijobb

*Gäsp* Sitter man här och ny ska vi ha fredgasmyyyys. Skrutten sover. Och jag gäspar för fulla muggar.
Jobbat idag, och ska jobba lör-sön. Så bloggen blir inte uppdaterad förs efter helgen.

Julia har sovit i eget rum i tre nätter, och vet ni inatt vakna hon en gång somna om sen vakna hon igen och fick välling....vet ni när dom klev upp?? 08.45......hallå, dom missa att Johanna skulle till skolan. Och varför sover hon så gott när jag ska upp i ottan? Jaja man får vara glad för att natten inte blev mer än så. Men sovmorgon....det vore ju något!
Johannas fröken ringde hem och undrade vart Johanna var någonstans...så hon fick ansluta till skolan efter gympan var slut.

Nu som sagt fredgasmyyys och trevlig helg på er!!


Äntligen ny matta!

Fick ÄNTLIGEN upp den fantastiskt fina bilden på Julia som
 jag tog nere i Göteborg på baby&barnmässan. Fin va!! Riktig proffsfotograf den där Ian Schemper!



Efter IKEA så åkte vi till rusta, där skulle jag köpa mig en ryamatta.
En med blanka strån, men jag föll mer för det "vanliga" rya stuket. Velade mellan den silvriga och den turkosa, som ni ser så vann den silvriga. Vad tycks?


Pust

Jag har flyttat in Julias säng in i hennes rum, vi åkte till IKEA efter att Johanna sluta skolan. Där blev vi ett tag.
Blev lite smått och gott, fattas lite ramar som jag köpte ochså. Fick upp dom på väggen innan bilderna togs *S*




En termos till Johanna att ha på mulle,stapel klossar till Julia.
Multilås, bla sitter det en på toalocket nu...finns en lite fröken som älskar att slänga ner saker där...
Tyg och en ny nattlampa i form av ett litet spöke! Älskar dom lamporna!!


Införhandlade en meter tyg, utav den ska jag sy en gardinkappa till lekrummet, Johanna valde själv (mellan några som jag visade upp såklart)
 
Mycket finare och klarare färger live.


Trötter

Kul det är med en liten en som ska hålla låda i två timmar varje natt....nä inatt kör vi igång 5-minuters metoden på natten, och eget rum. Punkt slut

Nu ska vi iväg med Johanna till skolan, och skrutt och jag ska till CG och handla...jippie


Dagarna bara går

Vart tar dagarna vägen? Dom liksom bara passerar utan att man knappt hinner notera dom. Och trött är man mest hela tiden. Och vips snart är det helg och jag ska jobba igen.

Sitter och funderar på hur man ska göra inne i barnens-lekrum, måste fixa iordning där. Ska införskaffa en expedit hylla från IKEA. I den ska det sitta lådor längst ner. Och uppe kan man ha grejer som kaffekokaren m.m
I julklapp ska tjejerna få det fina träköket från IKEA, så jag ska fundera ut vart den ska stå och så. Måste organisera om helt enkelt.
Vill även måla om el tapetsera om, men orka börja med det...


En sådan här ska det bli, fast den ska ligga ner.

Nä jag behöver få hitta på något kul innan jag ruttnar bort här hemma känns det som, fast det finns ingen ork till något kul...och inte har man lust att släppa med sig Julia överallt heller nu när näsan rinner och hon är allmänt grinig Fröken har skrikperioder på natten, jättekul! Och så ska hon leka typ vid 02.....jätteroligt. Och inatt så hade hon fått en flaska välling, sen hosta hon och hosta hon och ja...ni kan ju räkna ut vart den vällingen tog vägen sen...rätt över mamma så klart.


JÄVLA AIK

Nä det var ingen kul match alls. Ja jag är en dålig förlorare, men vem fan är inte det.
Blä för töntarna gnaget...


Idag så smäller det!

Idag kära vänner är det dags, för ödesmatchen mellan IFK Göteborg och töntarna i AIK som kallar sig för gnaget, hallå....tacka vet jag Änglarna!!!
Det här kanske kommer som en nyhet för somliga av er, men en gång i tiden (innan jag flyttade från GBG) Så var jag tidernas största fotbollsfanatiker. Gick på alla matcher, hade full koll. Men sen hände något, jag flyttade. Och då blir det inte samma sak att följa matcher via tabeller och TV. Man ska se på det live, men idag! Ja idag ska jag se matchen, för IFK kommer att spöa skiten ur AIK!!!!

Ska hem till Daniela och se matchen, kommer ju på Canal plus. Och vet ni, ve och fasa...hon håller ju på fel lag.
Men jag har drillat Johanna här att lära sig sjunga IFK IFK IFK ;)


RSS 2.0