Orkar inte mer nu

Nu är det bara jobbigt att vara på jobbet och höggravid....trött och grinig och har inget som helst tålamod med kollegorna el krångliga personer i receptionen....ska man sitta där då?? Och denna tröttheten...sover inte många timmar på nätterna. Uppe stup i kvarten och måste springa på toa, ingen sida är bekväm att ligga på. Och att ligga på rygg är ju helt uteslutet. Men nu har nedräkningen börjart på allvar iaf! Så visst ser jag ljuset i tunneln....om än låååångt borta än så länge *S*

Helt slut efter babyshoppingen

Jösse 6 timmar var jag iväg på shoppingtur. Åkte först till Norrköping, där har dom service i butikerna. Det kan man inte påstå att dom har här i lkpg. Idag har jag shoppat en spjälsäng,en madrass, mattor till barnrummet,tyg till gardiner,nappflaska ifa ammingen inte funkar,leksak till vagnen,påsar till blöjhinken (man måste bunkra upp,annars står man utan helt plötsligt), en baby pyjamas, kudde till vagnen och Laban örngott till den. Sen vet jag inte om det var något mer....
Imorgon ska det börjars fixas med säng och bäddas m.m ska bli så kul!!

Nu är jag helt slut och säger snart natti natti,ska först glo i min mama tidning!

Helg igen och shopping på G

Fast idag är det alla dom där grejerna till bebsisen som man skjutit upp på i det oändliga som ska shoppas. Typ säng,madrass, gardiner till rummet m.m.....japp ligger lite efter och det är inte ens tre veckor kvar tills vi har nytillskottet i vår famn...å va jag längtar!!!

Håll i er nu kära vänner, i torsdags kväll så var jag och Daniela iväg till Nordik som firade 2 år. Hade fått en inbjudan av min gode vän som jobbar där. Man fick även en vis rabatt om man handlade....och vet ni,jag moi alltså KÖPTE INGENTING....det är ju inte klokt, känner inte mig själv just nu. Måste vara den här dvalan som jag går omkring i som gör att inte känner någon lust efter shopping och bara måste ha grejer.
Men lugn, jag tror det går över snart!

Då så ny bil igen!

Då har vi bytt ut samtliga 2 bilar i hushållet! Skönt, för det blev riktigt tröttsamt att leta bill tilllsut...
Renault Laguna blev det som andra bil, el makens bil ;)
Grannarna måste tro vi är galna, byter bil varje år. Sen vi flytta in har vi haft en Saab 9-5, en Renault Clio, en Peugeot 307, en Saab 9-3 och nu då dessa två nya....Men nu ska förhoppningsvis dessa två hänga med genom småbarnsåren.



Nya bilen


Känns som jag va



Stadium finns den på...sugen på nya skor

Super nöjd

Igår var vi och hämtade ut nya bilen, känner oss supernöjda! Volvo V70 2.4 diesel. Premiär turen blev till fjollträsk. När mannen i hushållet körde så kom medelförbrukningen ner i 0,61..bra men när frun i hushållet körde så kom den ner i 0,57!!!! Jag vet vi kvinnor är bättre bilkörare ;) Iaf mer ekonomiska, gasar inte lika glatt på pedalen.
Syftet var att hitta en till bil till hushållet, men dom var inget att ha där uppe. Så det blir till att leta vidare.

Idag är vi hemma för vård av barn, snorigt,febrigt och hostigt värre. Det är ju den årstiden. Hon är så sällan sjuk, det såg jag när jag skulle anmäla vabben....utebetalda dagar till henne hittills i år...2 dagar, det ni. Förra året hade vi 6 dagar totalt. Får man se om nästa barn blir ritkig sjukunge då *S*

Fundering

Var precis ut och hämtade posten och en tanke slog mig, fick vår faktura från Canal Digital.
Dom lockar ju med att man ska skaffa sig autogiro för att slippa ifrån fakturaavgiften på 29:- varje månad...ja klart man tar det. Men nu slog det ju mig att va fan det kommer ju en faktura iaf där det står hur mycket som kommer dras från kontot....alltså det kommer ju ändå en papperslapp i lådan...alltså det är ju ändå ett moment som dom gör varje månad. Varför har man då satt dit en avgift på 29:- om man inte har autogiro? Det är ju då en onödig avgift som dom har enligt mig,alltså lurar folk på onödiga pengar.Kan någon reda ut detta åt mig?
 El så funderar jag på att vara en såndär besvärlig person som ringer in och frågar,men jag har ju jobbat på kundtjänst själv och vet att allt utanför "ramarna" får man inget vettigt svar på...där har man sina standrad svar, och visst man kan återkomma till kunden, men har inte hänt mig många ggr.

Ja det funderar jag på just nu, och mitt samtal med försäkringskassan ska vi inte ens tala om..megasuck vilket ställe att ha och göra med. Dagisnivå på den kundtjänsten.


Trötter,leta bil är trist

Jaha då blev vi av med puggen igår, och idag ska vi lämna in Saaben och hämta nya bilen...så nu har vi bara en bil kvar. Hittat en hel del i fjollträsk så det blir till att åka upp i em och provköra och buda på bilar.

Mellan blocket annonserna så roar jag mig med att kolla på andra roligare saker,kläder såklart!
Till mig själv och till bebisen. Måste få tag på en mössa till den lille.

 

Dessa ljuvliga plagg violl jag ha från Rafsen

Hemma igen

Lunch från Stångebro grillen blev det, smaskens. Stans godaste hamburgare helt klart! Men mos kan dom INTE. Det finns bara gott mos i GBG.

Äntligen fått tag i bebiskläder, tror vi har nu så vi klarar oss första dagarna. (jo vi har fler i skåpet) För sen ska det handlas fina kläder. Tycker det är sååå trist med vit,beigt (hur stavas det?) brunt med oranget m.m... det ska vara rosa till en tjej. Nä men jag vill ha förg på kläderna helt enkelt. Fina klara färger.
Jonte,observera att det är en GRÖN sparkdräkt mitt i..och en gul/vit pyjamas. Inte ett enda rosa plagg ;)
Dagens fynd:


Seeeg

Japp äntligen helg igen, och nu är beslutet fattat. Jag jobbar i två veckor till. Sen får det vara. Får kämpa mig till jobbet och det är inget kul.
 Idag sitter maken på flygklubben och har jour, trist värre. (ja jag tycker det iaf) Så vi åker dit en sväng och äter lunch ihop och fikar, det ska man göra på klubben säger dottern. Så vill ni så kom förbi!
Försöka shoppa lite babykläder och nya gummistövlar till dottern. Fötterna växer ju så det knakar.

Nä nu ska jag roa mig med försäkringskassan....jippie...förseningskassan kallas dom ju så fint för med. 


Vilken ska jag välja??

Ni kära vänner hjälp mig nu...nu kan jag inte fatta detta livsavgörande beslutet utan er hjälp....själv var jag inne på den cerise/orange...men nu lutar det mer åt den översta....please help me




ZZzzzZZzzz...........

Ville bara säga att jag är T R Ö T T....att som gravid vara i full fart två veckor nonstop är inget att rekommendera. Även om det var långhelg så var det allt som skulle göras. Jag skulle kunna sova i en vecka... börjar så smått ångra att jag ska gå hem från jobbet ca en vecka innan vi får tillökning...man är T R Ö T T på morgonen.

Så nu vet ni, jag är trött ;)

Söndag igen

Vart tog helgen vägen? Attans va fort dom drar förbi. Jaja idag ska vi fortsätta provköra bil, vilket vi i princip gjort nu i snart två veckor.... letat bil för fulla muggar. Saaben ska förmodligen bytas ut, det är väl klart snart. Bio Power byts ut mot en diesel bil. Den andra svenska klassiska bilmodellen...V  börjar den på.
Men nu ska vi ju även kolla på byte av lilla puggen. Ja varför byta en bil när man kan byta båda ;)

Bra film

Såg en så bra film igår. PS I love you. Har läst boken innan. Och om man är lika blödiga som jag så ja se den(Jennie tror det är en film för dig). Jag grät mig igenom filmen lika mycket som när jag läste boken. Handlar om en tjej vars man gått bort i cancer  när handlingen börjar. Och sen får hon ett brev i månaden i ett års tid som han skrivit för att hjälpa henne komma vidare. Ja ni kan ju förstå att man bölar stup i ett, för man lider med henne. Man vet ju själv hur man skulle må om den man älskar gick bort.
Se den!


Bild: cdon.se


Så lycklig!

Åhhh...igår var det release på NKOTB:s nya album Block. Och gissa vem som klickade hem den på itunes nyss. Jag är befinner mig i himelriket just nu...ahhh...så bra! Riktigt smörig pojkbands musik(okej dom är inte direkt pojkar längre...MÄN!!), det är grejer det!!
 


5 åring i hemmet!

Tänk då blev hon stora tjejen här hemma igår, hela 5 år!!! Och hon var så nervös när hon skulle till förskolan på morgonen så hon sa att jag behöver kräkas...stackarn, inte lätt. Mycket presenter blev det igår och smaskig tårta.
Fick vara uppe länge och leka med sina  nya grejer. Idag har vi ju haft sovmorgon, för vi har långhelg!

Grattis Johanna!

Skador i familjen

Ja jösses här går man omkring och nästan vaggar fram mot slutet av dan, mao behöver man mycket hjälp i hemmet av sin karl. Jaha va tror ni hände i lördags natt då? Jo karl springer ur sängen och rätt in i grinden som vi har i trappen i full fart mitt i natten....ont hade han, det brukar han få när detta händer. Men under söndags eftermiddagen så  hade det inte gett med sig. Och jag tröttnade på att lyssna på svordomarna som kom varje gång han råka vrida till knät. Så iväg åkte vi och släppte av honom på akuten, 4 tim senare plocka vi upp honom igen. Dom: ledbandsskada och blödning i leden, dom fick dränera knäet på vätska. Så nu äter han piller och så får vi hoppas detta har gett med sig inom 5-6 veckor.

Ja vem tror ni fick sitta och monetar ihop spjälsäng och ställa i ordning alla möbler i bebisens rum? Jo...moi! Och idag fick jag montera ner sängen igen..för det var fel mått på sängen och sängen ska tillbaka. Så nu är vi på ruta ett igen vad gäller säng...kul!

Nu är det Janne på ambulansen som gäller (spelat in Sjukhuset) Sen är det nattinatti för Jonna är trött som bara den efter helgen. Ska bli skönt med långledigt i helgen fre-sön!

Äntligen helg!

Ja jösses säger då det igen,hur orkar ni mån-fre människor med att jobba såhär. Dock så har jag bara jobbat ons-fre...men lika slut som jag annars brukar vara efter en full vecka ;)

Varit på förskolan idag och haft uppföljningssamtal om dottern. Och man kan inte vara mer stolt förälder än vi idag. Hon är så duktig och snäll och föregår med gott exempel för dom övriga barnen hela tiden. Och social är hon, leker med alla barnen. Ingen som inte får vara med. Hittar på saker och får med dom andra. Oj ja dom öste beröm över henne, och talet ska vi inte tala om. Ligger så långt före sina kompisar där. Kan uttrycka sig bra och förklara och berätta så dom vuxna förstår, föra en konversation helt enketl....ja ni som träffat henne vet vad jag pratar om.Man baxnar ju ibland av vad hon säger. Och vilket minne...hon är som en svamp,berätta en grej en gång så sitter det där.
Vad var negativt då? Ja maten...va oväntat hon är likadan hemma, äter inte mycket. Men hon får i sig det hon behöver. Och ja visst lite väl otålig,ska hända NU...som sin mamma *S* Vänta är väl inget kul heller.
Man är så stolt över sin tjej så hjärtat svämmar över. Åhh våran stora fina tjej,som fyller hela 5 år nästa vecka!
Btw va gilla ni solglasögonen hon shoppa till sommaren...fina va! *S* Och solkepsen




Åkpåse klar!

Då börjar bitarna falla på plats mer och mer...kunde inte låta bli att beställa den här nu när jag väl hitta en som jag vill ha. För visst blir det en tjej i magen ;)


Snart allting klart inför bf

Japp nu har alla dom stora bitarna trillat på plats vad gäller babygrejer. Säng,skötbord ocg vagn. Lite kläder finns,ska lägga in en lite beställning på omlottbodys nu på La redoute. Första tiden vill man inte dra något över huvudet på dom små, utan det är så mycket smidigare när man kan knäppa framifrån istället!
Nu fattas det en tunnare overall till den lille. Åkpåse till vagnen,samt skötväska. Sen är det mest småplock som man kommer på allt eftersom.

Bilen klarade sin besikting imorse! Och servicen igår gick inte på mer än vad det skulle kosta!
Dock så kom nästa chock idag...vi har bokat in Saaben. Ska plocka ur airbagen fram där bebisen ska få sitta....det var INTE billigt kan jag säga. Är fan inget bra med den 9-3:an dyr och trång för den växande familjen. Men ack så skön att köra, blir bara mer och mer sugen på en 9-5 igen. Där kosta det ju typ gratis att plocka ur krockkudden *S*

Shopping blev det lite igår. Första blöjförpackningen köpt..är ju i vecka 33 nu. 38 så kommer bebisen!  
Dottern fick vinterstövlar,gissa färgen. Skitsnygga var dom iaf! Kommer matcha vinterkläderna så fint så fint så!
Passade även på att få bilen tvättad både invändigt som utvändigt på Tornby Bilvård. Så nu glider man omkring i en super fräsch bil,dock stinker det apa av rengöringsmedlena dom använt just nu. Men det försvinner snabbt.



 


Ny vecka

Jaha då var det måndag igen. Och jösses vad skönt att man är ledig. Ingrte vidare pigg än, inget kul med snörvlande näsa,bomull i skallen och värk i kroppen. Men tack o lov ser det ut som det börjar ge med sig nu. Ledig en dag till, sen ska man väl orka jobba sina tre dagar den här veckan. Ibland gillar jag mitt jobb =) , lediga dagar mitt i veckan är toppen!

Fast nu ska jag klaga igen....bilen ska in på service den har rullat över 10.000 mil, samt så ska dom göra en kostnadsfri kontroll på bilen inför besiktingen...hur många som läser detta tror på det? Ja visst kontrollen är ju gratis, men sen kommer dom ju komma ut...vi var tvungna att göra si och så,varsågod så här många tusenlappar får du pröjsa...så ser man sina surt förvärvade pengar få vingar och flaxa iväg. 

Ja nä men annars är det en bra start på veckan! 


RSS 2.0