Nedräkningen har börjat!!

Nu är man inne på slutspurten inför semestern! Det har varit tungt den sista tiden, Jonna har inte varit den mest positiva personen att ha och göra med. Kunnat bli upprörd över små saker, som att kaffet smakar skit eller att byxorna man beställde på jobbet va 10 storlekar förstora...m.m

Igår så var "tant" daniela och hennes sambo barnvakter åt vår dotter för första gången, (varpå det här med tant så sa daniela att hon fick väl färga håret grått då så hon passar in på beskrivningen *S*).Det hade gått jättebra. Jag hade inga betänkligheter om det, men första gången är alltid första gången. Men hon hade hållit låda med båda två så när hon åkt hem hade dom slocknat båda två! *S* Men ibland undrar jag om vi prata om samma barn,för daniel hade blivit så imponerad över hur väluppfostrad vår kära dotter är....ja du hon brukar vara väldigt väluppfostrad, men ibland så får man se mindre roliga sidor..som den där när det börjar tjatas. Vi var och hälsade på ett av kontoren i stan, perfekt jag köpte en Happy Meal för att kunna sysselsätta henne medans mamma skulle skvallra...tror ni att det gick hem el? För det första vart hon jätteblyg, ville inte alls sitta inne på det där läskiga kontoret med den där läskiga mannen *S* när vi väl öppna happy mealen...ja då fanns det ingen leksak i.........japp där satt ribban sen resten av tiden. Så fort vi klev utanför dörren så var hon mammas lilla ängel igen, jag tror minnsan hon är tjej och har börjat inse hur man får som man vill!

Nähä nu kallar jobbet på mig


Mitt barn är hemma igen!!

Och det är underbart!! Ärligt tala så förstår jag inte hur man klarar sig utan barn, vi går bara omkring och myser hela dan här hemma helt underbart!

Nu är det 3 arbetsdagar kvar, sen är det semester!!!I hela två veckor....jaja blir ju ett par arbetspass och sen är det värmen som gäller i en vecka! Så jag kan nog leva med det ;)

Höst nytt!Vill ha

ZoomaZooma
Bild ellos


Skulle beställa tapeter...........

......men väl där kunde jag inte besluta mig om vilka jag ville ha. Fanns för mycket snyggt. Vill ju att det ska bli rätt den här gången i sovrummet.
Så jag gick vidare in i olika affärer och vips så hade jag shoppat en del, bl a två nya kuddar. 70% på valfri kudde hade dom på Hemtex (alltid någon form av rea), skulle gått på 698:- men jag fick dom för 209:-...jag klagar inte!
Hittade även ett par supersköna byxor, till det blev det en cerise topp.
Och på Åhlens så hittade jag en storskjorta, som jag inte ens visste var på rea så det blev en postiv överaskning!
Samt så blev det en tunika att ha på sig i trädgården alt på beachen över badkläderna.
 
                                

Äntligen en ny bil!

Ja alla har ju hört den där "galna" historien om våran förra 9-3:a, men efter mycket om och men så har vi idag äntligen hämtat hem nya bilen! Den förra han gå 1600 mil innan vi fick den här, kan lätt vänja mig vid att byta till ny bil en gång om året darling ;) .Rutorna ska tonas samt så ska bilen behandlas, för att bevara (?) lacken samt så ska vindrutan behandlas så det blir mindre att köra med torkabladen när det regnar.
Och lägg märke till att vi numera kör miljövänligt, BioPower! Färgen heter Parchment Silver, vet inte riktigt vad jag tycker om färgen. Ibland snygg och ibland ja...blir nog snyggare sen med svarta rutor på hela bakpartiet.

               image35

                              

Snacka om snabb firma!

Lämnade igår in bilen på Reijems där dom skulle fixa rutorna, efter att dom som sköter omgivningen på jobbet kört med grästrimmern över min bil. Skulle ta två dagar, men dom ringde redan lagom till jag sluta jobbet och sa att bilen var klar!!
Men jag undrar för han sa ju att rutorna skulle behöva torka över ett dygn...för när jag utan att tänka på det körde ner sidorutan...så ja gissa, gick den hela vägen upp? Nope, på tredje försökte så gjorde den det *oops*

Imorgon så blir det att hämta hem nya bilen, men info och Bild Kommer!

Nu har jag en date med min senaste bok :
                                                    bild: adlibris

Hmmm Öland?

Fick precis erbjudande om att haka på till Öland i helgen, ska man eller ej? Sjukt kul skulle det ju bli iaf.

Fick iaf fixat med transport till och från jobbet idag. Sambon fick kliva upp lika tidigt som jag och köra mig, stackarn. Snart kommer Daniela och hämtar mig, blir en sväng till Viby Handelsträdgård...kanske man skulle passa på att köpa lite såna där redskap man har när man påtar i trädgården...ja jag har inte gjort det innan. *skäms bara lite*
Sen blir det hem till mig och skvallra en stund, alltid välbehövligt!

Sliter verkligen ut oss på jobbet

Man kan ju iaf inte klaga på att man är överansträngd dessa dagar på jobbet. Men man ska inte klaga, skönt att kunna ta´t lugnt på bygget ibland och inte alltid bara stressa.

Tänkte lägga ut en liten fiskekrok nu, jo imorgon ska jag lämna in bilen på skadecenter så jag blir utan bil i två dagar. Transport å allt var fixat, men nä hon som jag skulle samåka med gick ju givetvis med på passbyten på jobbet...så en dag får jag samåka...men imorgon bitti så blir det lite krångligare att ta sig till och från jobbet...till har jag lyckats, men hem? Så nu söker jag med ljus och lykta efter en privat chaufför..finns det någon?!?!!!
*jag vet ibland är jag optimist*

Äntligen har jag fått min licens jag har väntat på, det innebär man äntligen kan börja variera arbetsplatsen från dag till dag..många fattar inte att jag vill ha det så, men jag trivs med det. Får lappsjuka av att sitta på samma ställe dag ut och dag in.

Helgen slut


Jaha vad hände i helgen då? På lördag morgon så vakna man av att det stog en liten fröken vid sängen som tyckte jag skulle gå upp för vi skulle åka till Stockholm. Hon var minst sagt lite ivrig inför att åka på semseter! När jag fråga vilka skor hon skulle ha i bilen så drog hon på sig dom och skulle åka, så det var ju bara att åka innan en annan hade fått i sig frukost. Vad gör man inte för dom små *S*
Så upp till fjollträsk bar det av, där samlades vi hos sambons bror och sambo. Dom fick en bebis 24/12-06 så det var ett litet charmtroll vi träffa.
Min svärmor är i klass för sig, ett evigt tjatande om att vi ska skaffa oss ett barn till. Hon höll i honom och fråga blir du inte sugen på att skaffa en till?Varpå jag svara nej, jooo här håll honom.....öhhh.
Ungefär som att klart du blir, bara du håller i en bebis så vill man ha en till.....försöker göra så att vi ska skaffa en till.
Sen var det dags att säga hejdå till dottern, ja ibland önskar man att man hade en som gärna grätt en skvätt eller två när man säger hejdå. Men inte den här inte, hon krama och sa glatt hejdå till mamma å pappa så trygg i sig själv och med att vara hos farmor och farfar. Men hennes mor, ja hon böla iaf....hann inte mer än på färjan när tårarna kom. Japp bara erkänna, jag är en ganska blödig sak.


I går blev det Bio, vi kollade på Pirates of The Caribbean till det blev det världens största popcorn, går man på bio så måste man ha riktiga biopopcorn. Äter inte popcorn annars, men där gör jag det!
Annars blev helgen lugn, vi passade på att göra det som alla småbarnsförldrar gör när man är barnfri...sova!

Nu är dte jobb jobb och lite mer jobb som gäller. Vad som händer till helgen är inte bestämt ännu. Vi får se vad som händer.

Kär återförening!!

Äääntligen äntligen så blev min telefon klart igår! Fick ett sms precis när jag och dottern hade satt oss i bilen med inriktning Mjölby. Men istället så styrde vi in mot Linköping. Väl på plats i servicebutiken så kommer Jonna på...f-n jag har ju glömt kvittot hemma *megasuck* Men skam den som tror att det inte går iaf, in le och se söt ut så gick det ju alldeles utmärkt att få sin telefon!! Ja mena lite plus poäng fick jag nog allt av grabben eftersom jag faktiskt kunde servicenumret, och då snackar vi inte om det lätta som består av ens mobilnr *S*
Fast ledsen på ögat är jag, dom har lyckats spara alla mina bilder och filmer.........men telefonboken...hallå vart tog den vägen??????Vad gör jag nu?Fatta vad många numer som man samlat på sig igenom åren som bara är borta helt plötsligt...*gråter en skvätt*

Så det blev in en sväng på Bokia i IKANO-huset och köpa ny läsning inför helgen. La in en stor beställning  på adlibris men dom kommer ju i nästa vecka.
Sen var vi även duktiga och tvättade bilen och rengjorde den invändigt.

Idag fick vi ut en ny hyrbil i väntan på vår nya bil. Sambon kom hem med en riktigt gubb-bil....ibland undrar jag vad det är för fel på ögonen på folk som kallar en Saab 9-3 sportcombi för gubb-bil...så har dom nog aldrig sett en Opel Vectra Combi Kupe.......fy f-n det fulaste jag sett.

Alla ni som bor inne i stan men som Äääälskar att vara på mantorp park, kan vi byta bostad? Så trött på det där eviga körandet dag ut och dag in på sommaren....wieee......wieeeeeeee....wie......

Och hallå tjejer, gud nåde om det inte blir tjejkväll nästa helg....med risk för att låta som en alkis men jag behöver alkohol i kroppen och det snart.

Nähä nu ska man väl börja packa den lilla frökens resväska inför hennes semster som börjar imorgon.

Sooo Looong!

Tekniska prylar och jag?

Vi går nog inte hand i hand tror jag...först hände det här med bilen. Ratten låser sig, 2 ggr, det blev ju en jäkla historia med att få en ny bil. Men det gick efter mycket om och men. Men det slutade inte riktigt så som jag ville. Jaja v 29 får vi iaf en ny bil.
Sen det här med Clion, den ska in på fönster byten nästa vecka.
Och min mobil som bara skulle vara inne en dag sa han, jo djävulbergen. Ingenting är så lätt som att det är ett lätt litet fel som vi fixar i ett nafs när Jonna lämnar in saker å ting *andas*
Nähä efter 4 dagar (ja för dom andra 3 så kom jag inte fram till dom, vägrar ju svara i sin telefon på kundtjänsten)fick jag ringa och fråga vad som var på g med den....jo ser ni, den ville tydligen Nokia ta in och titta på själva, ett fel som tydligen service stället inte själva kunde fixa. Suck, kan ju se mig om i stjärnorna efter den där mobilen på ett tag. Och lånetelefoner, tror ni att dom har såna? Nope så jag står ju här med min trasiga urkassa sony ericsson med inga funktioner alls.
Att dra iväg ett sms ska vi inte ens tala om hur lång tid det tar......................................

Så nej jag och all form at teknik går inte hand i hand direkt.

Utsövd?

*Gäääsp* Ja jösses ibland så vill man bara sova, men ibland så vill inte resten av familjen det. Iaf inte när man ska vara hemma med den lille hela dan...man tycker att hon borde unna sig lite sovmorgon, min icke sa nicke 06.50 sitter vi i mammas säng och ska vara social....men men bara kliva upp dra fart på TV.n ch sen upp i varma goa sängen och blunda i 45 min innan man vet att det är dags att gå ner igen. Detta är rutiner gott folk. Ibalnd funderar jag sseriöst på om man skulle skaffa sig en TV till och ha i sovrummet, så man slipper kliva upp ur sängen och går ner varje gång ett program tar slut. Jo nog är hon duktig och vet vilka knappar man ska trycka på typ play och enter, men har man boxer så bblir det genast lite krångligare. Och till råga på allt så ska hon ju alltid kolla på dom dör inspelade programmen... och det det kommer ta tid innan hon lär sig hur man knappar fram. Så ja, honey ska vi skaffa oss en TV i sovrummet? Jag somnar ju allt som oftast framför TV:n iaf så tänk vad bekvämt att somna dirket i sängen istället för soffan! ;)

Tillråga på allt så var det en av mina kära kollegor som ringde in och sjukanmälde sig kl 16.30 igår....klart att Jonna får frågan om hon kan tänka sig jobba idag istället för fredag...tack gode gud för att dagmamman inte svarade i telefonen!!!!!För ärligt talat jag hade nog varit som en Zombie på jobbet idag.

Regn regn trista regn

men jäklar vad glad jag är att jag inte har semseter i detta trista väder!!! Perfekt arbetsväder nu när alla andra gått på semester!!
Så till er som har semester.....HAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAAAAA!!!!
Haha ;)

Äckliga fästingar

Igår precis när vi skulle åka till dagmamman så upptäckte jag det där äckliga lilla krypet på dotterns arm. Klart den hade satt sig. Ingen riktigt färstingplockare hade man hemma, så det var bara att bege sig till apoteket och införskaffa sig en sådan. Efter lite pill så fick man loss krypet och vi kunde åka vidare till dagmamman. Väl där så var dottern stolt och skulle visa vart fästingen hade satt sig *S* Och sen var det full fart på alla barnen som skulle dra upp tröjor och visa vart dom hade haft.

Men fy äckliga äckliga fästingar, finns tydligen gott om dom i detta län.

Lugna dagen

Idag är det inte många knyck som gäller, blir softare och softare. Skönt att inte alltid ha fullt upp. Men jag kan ju inte säga att det samma gäller hemma...oavsett om Jonna jobbar 06-18 eller är super trött eller super stressad så är det hon som ska hinna med att göra alla tråkiga sysslor för att somliga andra inte "orkar" pg trött eller ont i huvet eller bara kort å gott "inte orkar".
När ska jag få vara trött???
Fan vad jag vill ha semester nu, allra helts minst 5 veckor så man verkligen kan koppla av och ladda batterierna. Inte ynka två veckor som kommer att försvinna i ett nafs. Och inte säkert nu heller att det blir någon resa till Egypten för min del...jag tror jag bryter ihop snart. Hörs det att Jonna är trött?
Snart åker dottern på semester utan mamma och pappa, inte kommer man kunna njuta av det heller utan att få dåligt samvete. Fast klart jag jobbar ju nonstop när hon är borta.
Blir så tomt utan lilla tjatmoster hemma *S*

Idag sitter vi och lyssnar på lugna favoriter och försöker bara koppla av.


Sommar sommar

sommar vart är du? Snart är den ju förbi känns det som innan den ens har dykt upp. Hmmm jaja semester om 3 veckor...fatta tre veckor,det är ju hundra år tills dess. Skönt att vara ledig idag, men det är ju ochså enda dagen. Jobbade ju extra igår, så helgen blev kort. Har ju ledigt hela nästa helg samt så är jag ledig på torsdag! Nästa helg blir kanske att åka upp till Stockholm och lämna dottern för hon ska på semester en hel vecka utan mamma å pappa...mamma kommer att gråta hela tiden. Nä då men nästan iaf, alltid lika jobbigt hon ska iväg eller man själv ska iväg.

Har påbörjat en ny bok, På andra sidan Venus av Elisabeth Andersson
                                                   bild : www.adlibris.se

RSS 2.0