Snö

Äntligen kom snön,jag är en snöjunkie! Älskar snön,tycker det är så fint. Blir så ljust och fint. Ungarna älskar det,jag älskar det. Men det får gärna bli lite kallare,så snön inte blir så slaskig.


Klätterapa

Våran lilla klätterapa är så stolt,hon kunde klättra sååå högt på klätterväggen. Hon var helnöjd,fick gå på McDonken och till leksaksaffären. Varför? Jo hon var så duktig när vi var till BvC. Det var dags för 4-års kontrollen. Och det gick så bra så, kunde se allt på tavlan. Hörde allt hon skulle,kunde samtala långa fina välformulerade meningar med sköterskan. Imponerade med sitt ordförråd! (Stolt mamma). Hon fick veta att nästa gång,vid 5. Då ska hon ta spruta med,helcool inför det. Vi får väl se vad hon säger om ett år ;)


Velig

Älskar färg,gärna starka sådana. Funderar på,kan man kombinera blått och rosa? Varvat med svarta leggings? Lite dålig bild.. Skulle helst vilja ha ett par svarta snygga pumps med skön klack. Som man orkar dansa i hela natten lång. Orka åka och leta,men så hitta jag min rosa kilklacksskor i garderoben. Tycker det blev ganska så snyggt! Vad tycker ni?


Trötter

Är så trött om kvällarna,så trött så man kan somna ståendes... Man får ta en "powernap" genom att bara ställa sig och blunda mellan varven. Och det,det är farligt för det bränner verkligen bakom ögonlocken...


Sjukvården

Ja vad ska jag säga,jag drog mig länge för att söka för min huvudvärk. Och när man väl gör det,ja vad får man då? Skallröntgen,den visade tack o lov ingenting. Så nu då? Jag tror jag skrattar ihjäl mig,ska dra ner på värktabletter. Har jag gjort sen den dagen jag var hos läkaren. Söka sjukgymnastik och se om det kan vara spänningshuvudvärk. Vilket jag vet att det inte är. Men sen verkar det som att min kära läkare glömt den lilla lilla detaljen med mitt blodtryck... Att huvudvärken kan ha sin orsak från den. Det verka han inte tycka. Att sjukt högt blodtryck ligger i släkten,mor och far. verkar inte heller spela roll. Jag var välkommen att boka en telefontid om jag kände för det.... Suck. Har man inga synliga skador på kroppen,då är det fan ingen idé att vända sig till sjukvården.


Limpistol

Sånt här kan man göra när man har en egen limpistol! Den ena är min,kan ni gissa Villen?


Penna

Äldsta fröken har varit kreativ igen. Hon pysslar ju hela tiden. Idag blev jag lite imponerad. Hade gjort en penna av leran idag,gillar detaljerna. Stiftet som man ser från båda håll,precis som det är på riktigt. Men kroken på mitten är till för att hon ska ha den som ett halsband...


Kaffe

Jobbhelg,och det innebär ångest och längtan. Inte för att jag inte trivs,utan för något helt annat. Jag har så svårt för kaffet på jobbet. Det är ju inte sådär gott som hemma. Cappuccinon i kaffeautomaten blir ju inte riktigt som hemma... Tyvärr kan jag inte bjuda på kaffebild från jobbet. Utan ni få hålla tillgodo med hur det ser ut hemma. Men jag tror och vet nog att ni vet hur det ser ut. Som något litet sorgligt svart i koppen. Och ska man som jag vilja ha cappu eller dylikt så är det en ännu sorgligare syn i plastkoppen. Och det hjälper ju tyvärr inte att försöka byta ut plastkoppen mot någon fin kopp hemifrån...


Ruttnat

Kan man bli less? Less på att vara sjuk? Ja det kan man, man kan ruttna på det totalt.
Inne på sjätte veckan av feber,snor och host å harkel.
Trodde allt var frid å fröjd i helgen, mådde superduper.
Sen sa det bara pang,och halsen börja bli sådär harklig.
Sen kom snoret sakta men säkert tillbaka....
Och nu ja nu har jag ont i bihålorna. Jippieeee... och vad väntar om inte långhelg på jobbet.
Såklart, suck.
 
 
Mina två nya bästisar, nässprayen och näsduken!
 
 
 

Snyggt som gör nytta

Vet inte om jag pratat om detta armband innan,men spelar roll gör det igen.
Det är ju för en god sak,som iaf ligger mig varmt om hjärtat.
På önskelistan står ett sk From soldier to Soldier armband, det är gjort av fallskärmslinor.
Är ganska så dyrt, ca 800-900:-. Men för varje armband som säljs så går 100:- till Svenska Fredsbaskrarna.
En organisation som ger stöd till soldater och deras anhöriga. För soldater som gjort utlandstjänstgöring.
Och som f.d soldat så ligger denna organisation mig givetvis varmt om hjärtat.
För den svenska försvarsmakten har inte stor erfarenhet att fånga upp och hjälpa dom som varit med om tex strider mm Så då är det jättebra att det finns en sådan här organisation som finns till för den som behöver det. Tex bara kamratstödjan mm
 
 

Vintersäkrad

Måste bara visa upp min sjukt sköna nya vinterjacka. Märket är Didriksons,i modellen Veronica. Och maken var snäll och klickade hem den från outnorth,efter att jag tjatat i ungefär en vecka. Bra han är! I butik kosta jackan nästan 300:- mer än på webben. Löjligt att det ska vara så.
Jackan har perfekt längd,den andas och är sjukt mjuk och följsam. Rymlig i armarna,brukar vara trångt där i många jackor tycker jag. Jag är helt kär i min nya underbara jacka! Huvan är stor och skön,blir som en stor mjuk och skön krage när man drar upp dragkedjan.
Tycker inte bilden gör den riktigt rättvis,härligt blå är den!


Huvudet...Magnetröntgen

Har ju haft väldig huvudvärk väldigt länge. Har alltid lidit av spänningshuvudvärk, men sen ca ett år tillbaka så har den ändrat karaktär. Nu känns den och "kommer" någon annanstans ifrån.
Så efter att kollat synen,tränat mm så var det bara att bita i det sura äpplet och söka vård. Eller ja jag blev rekommenderad att kolla blodtrycket. Och ja det gjorde jag på apoteket. Hon tittade på mig och sa; att ja du bör kanske ringa till din läkare, för det är lite högt.
Så då fick jag ju ta och göra det då. Sjuksyrran på vårdcentralen var lite dryg och tyckte att du ska kanske göra några fler mättningar. Men hon skulle återkomma efter hon pratat med läkaren. Hon återkom, en dag senare (trodde dom glömt bort mig). Han ville genast boka en tid för undersökning. Eller vad man nu ska kalla det för något, jag var där och vi pratade och pratade och så fick jag göra lite roliga tester typ stå på ett ben och blunda m.m
Vi tog lite mer blodtryck och den var ju inte sådär jättebra. Det är det undre trycket jag har "fel" på.
Sen sa han att ja nu ska vi gå vidare med en skallröntgen. Jag blev lite paff faktiskt, men han tyckte det var lika bra att beställa en sådan och genast kunna utesluta det värsta.
Man kan se det på två sätt, så som läkaren sa det att man utesluter det värsta. Eller så var det för många tecken som tyder på något dåligt. För vad jag vet och hör annars så brukar dom inte slösa med såna här fina undersökningar på vad som helst.
Känner mig jätte nojig.
 
Så idag var det dag var det dags!
Uppe med tuppen,hade första tiden 07:45 i Motala Och vägen dit, den är mörk och slingrig. Knappt så jag kom fram,för jag fick något möte mitt i en kurva. Väldigt obehaglig upplevelse. Fram kom jag tillslut,och sköterskan hon var nog inte så morgonpigg. För efter jag fått ta på mig fin grön skjorta så var det vips upp på britsen.
Fick en panikknapp i handen,huvudet spänndes fast. Och så fick jag stora hörselkåpor som det kom musik ur. Fick faktiskt välja vad jag ville lyssna på!

Sen vips så körde hon in mig,paaaanik. Och det såg hon,för hon frågade om hon skulle köra ut mig igen. Ja tack! Sen fick jag varva ner lite och ta några djupa andetag och stålsätta mig. Och sen gick det bättre, men inte bra. Finns en liten liten spegel ovanför huvudet som man kan titta i. Och då ser man personalen som står i det angränsande rummet. Hon fick dessutom dra fart på fläkten där inne, och det underlättade en hel del. Blundade man så kunde man nästan låtsas att man var utomhus eller något. Men det var svårt att tänka på annat eftersom det knackade och hade sig något fruktansvärt mycket. Därav hörselkåpor.

Till saken hör att när jag googlat på magnetundersökning av skallen, så har jag fått upp bilder på apparater där man bara får ligga inne med huvudet. Samt andra som gjort detta har ochså bara behövt ligga inne med huvudet i en kortare apparat. Men inte jag inte, fick åka ända in med hela överkoppen till knäna ungefär...så därav den lite panikartade känslan..För det är trångt,riktigt trångt.

Men så nu är det gjort iaf, och svar kommer jag få från min läkare. Sen går förhoppningsvis utredningen av skallebanken och blodtrycket vidare.

 

Varmt för fötterna

Hittade denna skon på Stadium av en slump. Testade den, och det var kärlek vid första provningen!
Den är varm och mysig, man kan ha den upp sådär som på bilden . Eller vika ner den så det blir en fin lurvig kant.
Hatar att frysa,hatar att vara blött. Men så länge man har rätt saker på sig så gör det inget att det är kallt och blött. Då orkar man vara ute med barnen, man orkar åka till jobbet (jobbar ute mestadels). Så dessa skulle må bra på mina fötter i vinter!
Lovley!

Lovley

Hittade dom här pumpsen på H&M i augusti,köpte dom aldrig. Men så fanns dom på en rea hylla i GBG för 100:-. Köpte dom inte första dagen,funderade på saken. Men så bestämde jag mig att jag skulle ha dom. Så när jag sprang in på nästa H&M,då fanns dom där för 50:-!!!!!


Urk

Så trött på att vara sjuk nu,och igår när termometern visade på det här? Ja då ringde jag vårdcentralen... Men det är "bara" virus. Bara vila och vänta ut... Jag och Johanna som går här hemma med vår feber. Skönt att man har sällskap om dagarna haha
Men nu verkar det som att maken ska vara hemma med oss... Han börjar klaga på att han fryser och lite halsont. Sa åt han att åka till jobbet imorgon och hämta jobbdatorn.... Lika bra det. Om han kommer få något gjort. För när en Karl är sjuk då är han dödssjuk ;)


VAB

Idag är jag hemma med feber,ringde till jobbet igår kväll. Och nu så är Johanna stekhet,stackarn var för jobbigt att vara hos farmor och farfar i en hel vecka ;)

Så dubbelt i sjuka här hemma mao. Älskar den här årstiden....


Smycken

När jag var i Norge och hälsade på min kusin hitta jag denna ställningen. Men jag köpte den aldrig,och ångrat mig ända sen dess. Brukar ha devisen att tvekar jag,fundera på saken någondag. Det gjorde jag,ända sen dess haha
Så nu när jag var i Göteborg så hade jag bett kusin vitamin köpa den. Se så fint det blev!! Mina varjedag smycken!!!


Göteborg!

Underbara underbara Göteborg. Barnen är hos svärföräldrarna och mannen är på fiske. Själv åkte jag till Bästkusten då schemat blev så bra. Passar på att umgås med kusinerna och vännerna. Hälsat på faster och faster. Släkten är stor och man har alltid massa att hälsa på. Men det är som det ska vara, och som det alltid varit här. Ikväll har det blivit en kväll med god mat och massa skratt.


RSS 2.0