Majeld!

Igår var det våreld här i Mantorp. Fast för mig så heter det Majeld, och det ska sägas på klingade Göteborgska ;) Men min make, ja jag vet inte hur det står till där uppe i planeten men han säger vårkase....hallå??

Det blev spel på chokladhjulet,fiskdamms fiske,ponnyridning och fika! Kvällen var lyckad mao!









Majelden i Mantorp....wow va den brinner,coh detta är efter 1½ timme


update

Lite dåligt med bloggande just nu, men det blir ju så när det är värme ute. Mycket annat som ska fixas. Igår tex har vi tvättat alla fönster på bottenvåningen, varit iväg och köpt nya gummistövlar till Johanna. Provlåg en jensen säng...dags för en ny säng snart. Den kosta "bara" 19990:- utan sänggavel...

Det har varit fotbollspremiär för 5-åringen. Snacka om att hon och dom två andra nya grabbarna låg efter. Dom har ju redan spelat förra året. Och kritik till tränaren som bara kolla på dom som kunde och kolla inte alls på dom nya barnen, så vi får se hur det slutar för Johannas slutsats var att det var tråkigt...tro sjutton det när tränaren inte förklarar för dom barnen hur dom ska göra med övningarna och sen springer det 20 ungar efter en boll under matchen...såg komiskt ut *S* Vi ska ge det en chans till, nästa gång är dom två tränare iaf.

Maken hade jour på flygklubben igen, så där var vi en stund och gjorde honom sällskap. Var iväg och köpte resesäng, den ska vi ha som extra säng här nere och sen ha med när man åker bort. Funkar super!
Fyndade en gåstol till Julia, oj oj vilken hit! Fast än så länge så går det baklänges i den, och så står vi stadigt på båda benen!



 
 


BVC

Snart bär det av till BVC för 6 månaders kontroll med läkarbesök plus sprutor. Stackars liten, tur att mamma och storasyster är med!
Ska bli spännande att se hur mycket hon växt sen senast. Nu går det ju inte lika fort som det gjorde i början.

Psst: Ni glömmer väl inte 1 maj... ;)

En dag på stan

Tack för idag Daniela, det var en trevlig dag på stan! Skönt att ha någon annan med vagn och barn att gå med!

Blev lite shopping, lite nya linnen i färg att förnya garderoben med. Johanna ska börja lira fotboll på måndag, så det blev benskydd och strumpor inför detta. Skor köper vi när vi ser om hon ska fortsätta efter ett par ggr.

Mycket man ville köpa på stan, men föräldrapenningen räcker inte långt om man ska gå wild & crazy på stan. Man får se till så det räcker hela månaden.
Lite nytt till lillknorran blev det givetvis. Och Johanna köpte sig en tårta i trä...på vad affären nu heter Handplockat? Den har vi alla smakat på ikväll!

Nu har det blivit nya espresso koppar, hela 6st! Kom ju på att vi hade presentkort kvar på Duka. Och jag har fortfarande kvar, för dom hade 25% rabatt på det mesta.

Men dessa koppar gilla vi, och snart så kommer det in cappuccinokoppar som matchar. Så då har man matchande kopp servis!



  



Skinnjacka

Sitter och funderar på om man ska klicka hem en av dom här från H&M, har ju 25% rabatt på valfritt plagg. (tror jag iaf, tills idag)
Vilken tycker ni?
498:- st på H&M som sagt



Godaste fisksoppan!

Bild på gårdagens middag, en fisksoppa a la GI. Recept kommer annan gång ;)
Ljuvligt god och enkel var den!
Idag blir det kycklingfiléer som ska läggas på grillen *mums*

Slappar dag

Idag är en sån där dag som man bara sitter i soffan och har det skönt. dock så har jag haft sällskap till detta, Daniela och lilla Isak var här. Blev några timmars snack, och fika på det. Alltid lika trevligt!!
Julia tyckte det var trevligt med en liten bebispolare, även om han inte säger el gör så mycket ännu. Men oj va han tittade på henne och bjöd på ett leende gjorde han med!
Vi ska ses på fredag igen, då blir det shopping!


Gullungar!

däckbyte

Idag blir det till att byta däck på båda bilarna, kan ju vara så dags. Börjar bli trökigt att köra med dubb ;)

Nu är det vardag igen och det är så skönt på sätt och vis, vi lallar på här hemma och det är lugna gatan ute. Man kan på ta lite i trädgården och ta det i sin egen takt. Strax ska jag ut och sätta i blommorna som vi hade på borden vid dopet. Så himla fina violer (det var det va Hilde?). Ska fundera ut hur jag ska göra med ena sidan som jag grävt upp....ser inte klokt ut just nu.

Nu ska jag stryka mina nya byxor som jag ska försöka få sålt...suck, för stora för snabbt. ( 2 dar...)


När man ser detta underbara lilla smil så värker det ända in i hjärteroten
Jag har fått dom två finaste barnen man kan få!

dop avklarat!


Igår var det dop och den närmsta släkten och vänner var med. Det var en super trevlig dag!
Och vi tackar alla som kom och framförallt så ett enormt stort tack till dig Hilde(svärmor) som fixat och donat med maten!!
Du är en klippa!





Se så fin jag var när lillasyster skulle döpas!


Mormor och jag!


Fick en jätterolig present som jag älskar från Daniela,Daniel och Isak!


Coola Barbapapa servisen som jag fick av Jennie och Robert
Så cool, jag ääälskar Barbapapa..el ja kanske mamma då ;)

Rekord!

Jösses det är 9 dagar sen vi körde igång med att lägga om kosten, och resultaten dom väntar inte. Jo kanske kilona då ;) Men 3,4 kg borta, och hela 16 centimeter är borta!!!
Har jag inte sagt det tidigare så säger jag det igen, jag Ä L S K A R GI mat!

Hur gör jag som fortfarande ammar? Jag får inte gå in i rivstarten som första heter, där man utesluter kolhydrater helt. Men jag är inte så långt därifrån. Dom kolhydraterna som jag ska få i mig ska jag få i mig vid frukost, så sen är det inget krångel när maken och jag äter lunch och middag ihop! Och det är inte krångligt om jag nu skulle ha kolhydrater till det heller. Man tillsätter bara lite quinoa alt bulgur så är det klart!
Som sagt älskar detta!

6 månader

Idag blir vi 6 månader!! Stora tjejen, va snart så springs det för fulla muggar i huset. Men första ska vi lära oss krypa ;)
Vad kan jag göra? Ligga på magen och leka, men inte ta mig runt riktigt än...vill helt enkelt inte, men det kommer när hon är mogen för det. Tjöta som sjuttsiken. Sitta fint i matstolen, kan snart sitta själv. Än så länge är det mycket korta stunder, annars leker vi fällkniven. Älskar musik, blev helt tokig i babblarna igår. Såg att lilla Ellen kolla på dom, så då fick mamma googla fram dom och det blev en megahit!

På lördag så blir det dop, så det pågår förberedelser för fulla muggar.
Ska bli trevligt att få samla alla nära och kära igen.

Vi har upptäckt hur gott det är med majskrokar. Hon blir helt tokig när hon får en sån, swisch säger det åker den in i munnen. Ser så roligt ut när dom fastnar i läppen *S*


Till er som jobbar

Detta inlägg är till alla er som sitter där på jobbet,som jobbar från morgon till kväll. Vill bara riktigt gnida in det att man sitter här på sin altan, i ena handen en kopp te och i knät en laptop (dom flesta dagarna skippar jag laptopen) och bara njuuuuuter av att vara hemma på dagarna. Kan hemskt gärna vara ledig ett år till. Så honey...jag kan tänka mig bli lyxhustru,så börja tjäna storkorvan nu ;)

Fåglarna kvittrar,skrutten sover så gott i sin vagn och solen tittar fram där bakom molnen. Kan det bli bättre?

Puss på er alla!

Älskar GI!!

Alltså efter två dagar så hade vikten gått ner med 2½kg, och efter 5 dagar så mätte jag mig runt midjan (kunde inte hålla mig) och hade tappat hela 9cm där. Helt otroligt! Och ja jag mätter på samma ställe varje gång. Man ska mätta sig där revbenen tar slut, blir strax över (le under,kommer inte ihåg just nu) naveln.
Och vilken god mat man äter, saknat detta som sagt. Det var under min gravidtet som jag ändra mina matvanor, man har ju så mycket konstiga idéer för sig vad man ska äta el ej. Var inte mycket som föll mig i smaken då.


Påskbuffé

Underbart väder och underbart god mat! Idag har vi bara njutit och gör det fortfarande. Vi var iväg till Väderstad Centralkrog och åt en god påskbuffé! Så himla skönt att slippa fixa allt själv, bara gotta sig. Och det var ju så lätt att plocka på sig mat a la GI style. Det slank ner en en pytte pytte liten panacotta dock. Men det var ju bär på och det är ju GI-sänkare. likaså grädden...boven är ju det vita sockret i.

Strax åker grillen på och då ska det grillas hel fläskfilé, till det blir det den ljuvliga vitlökssåsen och fräsch sallad. *mums*

Presenten då..

Som han tjatat om en såkallad kapselmaskin, en kaffemaskin alltså. Och vad passade då inte bra att shoppa åt honom om inte just en sådan till den stora dagen?!
 
 Det blev en C3 kapselmaskin vit från Scandinavian lifestyle.Kaffet är nymalet och är portionerat i kapslar som man använder, en och en alltså. Man kan göra espresso och vanligt bryggkaffe på den. Samt så finns den en mjölkskummare på så man kan skumma mjölken och göra sig en smarrig cappucino....just smarrig har jag inte lyckats med ännu. Men jag kämpar på. Så om någon vet exakt hur man ska fördela den skummade mjölken och kaffet så hojta till. Och i vilken ordning den ska i m.m
Maken är nöjd med den, måste köpa riktiga espresso koppar bums säger han.

Snygg inredningsdetalj tycker jag ;)


Oxfilé och presenter

Som jag saknat att äta mat GI-style, det är ju så gott och nyttigt!Men men nu har vi kört igång igen,nu ska babykilona bort.
Så här gott kan man äta, fräsch sallad med hemgjord vitlökssås och svensk färsk oxfilé! Blev makens födelsedags middag. Smaskens var det!


Glad Påsk!!

Japp idag har dom fest på förskolan, påskfest! Kolla va fint huckle jag sydde om utav en av hennes gamla tröjor. Mamma kan! Prickar har vi pratat om, ville inte ha och sen ville hon ha. Men ungefär 3 min efter att bilden togs så var prickarna borta igen....så det blev som hon sagt från början. Alltid så,har hon bestämt sig så har hon. Spela ingen roll att alla andra målat sig i ansiktet, hon skulle inte det.


Gratulerar!!

Happy birthday to you,happy birthday tooo yooou Darling. Grattis Älskling!

Första presenten var en nitlott, ja alltså den var faktiskt det (trisspaket) Men nästa blir npg bra ;)


Sunshine!

Ikväll så smäller det, då börjar vi vårt nya liv. Japp nu är jag trött på babykilona, nu ska dom väck. Plus lite till...jag har ju julkilona kvar från förra julen ;) Som jag skratta när jag inte fatta att jag var gravid. Och sen när jag väl visste men skulle dölja det på jobbet. Beställde nya kläder i någon storlek större...och kollegan, "men du skulle ju bort med julkilona inte upp" "Ja vet hur det kan vara, och så tog han sig själv om den "lilla" magen" Hehe

Idag pågår förberedelserna inför morgon dagen...då har vi någon som fyller ett stort jämnt tal,undrar vem det kan vara. Japp mitt tredje barn!

Uppdate

Ja vi lever men vi har varit ute i det underbara vädret som varit med oss dom senaste dagarna, helt underbart!!
Lite trist att det är molnigt idag,men inte så kallt så det blir en långpromenad senare idag.

Häromdagen så var jag ute på långpromenad med annan mamma jag träffade på här ute. Jättetrevlig tjej som ochså jobbar på samma ställe som mig! Och två barn 4½ samt en liten dotter på 5 månader. Fatta va skoj äntligen en bebis i precis samma ålder som Julia!! Kommer bli en del promenader kom vi fram till och perfekt att bara ringa när man ska till lekparken så får man sällskap!

Igår var jag iväg en sväng och köpte mossa GTI, fullt med mossa i hela trädgården *suck* samt så blev det ett par säckar planteringsjord...hur kommer det sig att jag alltid ska köpa dom där säckarna när jag är själv?? Jaja men det gick bra, var ju utan barn.
Några platshinkar/krukor som jag ska plantera i blev det med. Glada färger,rosa,grönt och turkost! färg ska det va!
På morgonen så startade mulleskolan igen, så kl 09.00 stod vi där med en ivrig tjej. Sen blev det långpromenad för resterande delen av familjen. När vi börja gå så fick jag instruktioner om att inte gå så fort av maken...han har ju ont i knät,och hade skyddet på sig. Men det gick bra, när han väl blev varm i kläderna så kom farten upp. 
Hann även med att kolla på fotbollsmatchen som pågick vid klämman. Det var länge sen man kollade på, ska bli kul att  börja med föreningslivet sen när tjejerna växer upp. (Snacka om att man var inne i det i yngre år)

Bilen blev fin igår med, nu skiner den så blankt så. Dock så fann vi massa repor under skiten....någon har gått el kört med något brevid bilen så hela sidan är repad...suck. Bara lämna in bilen på behandling.

Lillskruttan gilla ochså ligga ute i värmen, fast hon vill att mamma ska plocka fram parasollet. Hon är inte lika förtjust som mamma i solen.
Bumbon funkar perfekt i trädgårdsstolen!

Gårdagens outfit Leggings från Polarn O Pyret,
kofta från name it och gula tunikan från Åhlens

Trevlig dag

Åh idag var det så ljuvligt härligt väder. Så när jag lämna Johanna på dagis och promenera hem fick jag ångest för att jag skulle vara "Inomhus" ett par timmar. Jag och Daniela hade bestämt att vi skulle till IKANO-huset och strossa runt lite. Det blev ganska så länge.
Och när man kom hem så trodde man dörren skulle stå vidöppen och maken och dottern skulle vara ute och leka...men icke, så jag fick slänga ut dom och sysselsätta dom. Blev cykelträning för dottern.

Men usch jag fick igen för att dörren stod öppen, direkt kommer dom vidriga tjocka stora spindlarna springandes på golvet *ryser*

 Tack för idag Daniela, du får komma hit och fika någon dag i solen., Fredag är vi hemma ;)

Och så vill jag passa på att Gratulera Angela till lilla tjejen som kom till världen via kejsarsnitt igår. Stort grattis och nu är lillis här och en spännande tid väntar på er!!

RSS 2.0