Vanlig dag hos oss...


Ja vad ska man säga? Man har fullt upp med sina barn. Dom har sin egen vilja...

Morgonstarten ; Få upp tröttot 1 och 2 ur sängen är lättare sagt än gjort. Den stora brukar vandra ner för trappan som en sengångare, den lille ja antingen är hon på världens bästa humör eller så är hon på ja ni vet det där andra humöret som gör att hon ligger på golvet skriker och sparkar hej vilt.
När man väl fått ner dom så är det namnam (välling) och frukost som gäller, framför TV:n...ja hur ska man annars hinna göra sig själv klar? När det väl är dags för tandborstning mm så ja då börjar nästa krångelmoment.
Johanna hon kan fastna framför spegeln inne på toa,stå där och pratar och vad hon nu sysslar med. Man frågar,har du borstat tänderna och borstat håret? Näää...suck räkna till tio och se till så hon gör detta.
Så ska man se till att barn nr 2 får på sig ytterkläderna. Nä "titta fääärigt på hany manny..." Så det där kan sluta hur som helst. Men tillslut får man hota med att helt enkelt nu går mamma och Johanna.
Att få den stora och ta på sig ytterkläderna...ja där är nästa stressmoment. På något sätt är det lättare med dom där små som måste få hjälp...fast Julia är väldigt mycket kan själv. Knäpper byxorna (försöker iaf) tar på sig strumporna som man sen får korrigera lite, mössan åker på på sniskan. Vantarna ja...hon kan själv och är duktig.
Och detta pratande, det är det som tar så tid för Johanna. Hon pratar HELA tiden, slutar aldrig. Johanna nu har vi bråttom, men ändå lyckas hon alltid stå där med jackan i handen och ska "bara" berätta något....ett under att jag inte redan är gråhårig. 

Hemma med skrutt själv medans Johanna är i skolan...."mamma kladdigt" Jaha? Och så går man och tvättar händerna, sen kollar man vad hon kladdat med...och man finner hela rummet som om en tornado gått fram. Och det kletiga är ett oljeljus som hon lekt med...suck,som stått i min fina ljuslykta. 

För en stund sen så hör man Johanna vråla, mamma kom och kolla vad hon gjort. Då har lilla madame flyttat på hela gästsängen så den står i höjd med fönstret, och där sitter hon och gnager på en garderobsblomma..... Alla våtservetter ligger på golvet och likaså alla cd-skivor från bokhyllan.
Suck, sätta sig framför burken och googla fram giftinformationscentralens hemsida. Följt anvisningarna för denna växt, och hoppas på det bästa.

En vanlig dag hos oss....


Kommentarer
Postat av: farmor

Det är inte lätt att vara småbarnsförälder. Trösta dig med att tiden går så fort och snart är de tonåringar och då blir det värre :-)). Till dess har du inte ett mörkt hårstrå kvar bara gråa.

2011-02-01 @ 17:47:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0